Tällainen pulla sitten on Sokeriton pulla

Tämä sokeriton pulla on oikeastaan aika vähäisessä määrin makea. Mutta oikeastaan ihan järkevää niin.

2,5 dl maitoa
0,75 dl fruktoosia
1 muna
0,75 dl margariinia
1 tl suolaa (tuntuu omituiselta, mutta se on kuitenkin tärkeää)
1 pussi kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
kardemummaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja muna kevyesti sekoitettuna. Lisää margariini, suola ja kardemumma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhot varoen ja katso, että niitä tulee riittävästi. Lisää määrää, jos on tarpeen. Anna taikinan nousta n. tuntia pyyhkeen alla. Tee taikinasta pyöreitä pullia tai korvapuusteja. Korvapuustit: kaulitse n. puolet taikinasta levyksi, lisää sen päälle vähän margariiniä, fruktoosia ja kanelia. Kierrä rullalle ja leikkaa palasiksi. Anna pullien nousta pyyhkeen alla n. tuntia. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 10-20 min. Kurkkaa uuniin, ovatko pullat sopivan ruskeita.

Taikinaa kasaanTaikina vaivataan helpoiten vatkaimella, jossa kätetään aika kipeän mallisia teriä.

Korvapuusteja varten pitää kaulitaJos haluaa tehdä korvapuusteja, se edellyttää taikinan kaulitsemista tosi ohueksi levyksi. Kaulitsemisessa tarvitaan aika paljon lisäjauhoja.

Nostatus on tärkeääNostatus on tosiaankin äärimmäisen tärkeä osa kaikkea. Tietenkin kunnolla nostatettu on myös "isomman tuntuinen". Tällä reseptillä pullia tulee suunnilleen yksi pellillinen. Ihan riittävä määrä, koska muutoin niitä söisi vain liikaa!

Siinä niitä ihanuuksia onJa siinä ne sitten ovat, paistamisen jälkeen. On syytä huomata, että fruktoosi tarvitsee pikkuisen vähemmän lämpöä. Mutta oikeastaan on vain ihan kivaa että pullat ovat pikkuisen voimakkaamman värisiä.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.