Huoltoni

Hankalaa sanoa "oikeaa" ilmausta asiasta. Mutta olkoon noin.

Tärkein on tietenkin isäni. Hän käy luonani oikeastaan päivittäin, laittaa ruokani jne. Ilman häntä olisinkin aikamoisessa litkussa!


Kotisairaanhoito

Tämä käy aina maanantaisin. Minulle tuotti vaikeuksia keksiä sopivaa tekemistä heille, mutta ilmeisesti tuo insuliinipumppu on sopiva. Tosin minähän asian oikeastaan teen... Kun insuliinipumppu ei todellakaan ole mitenkään yleinen - ilmeisesti se on kuitenkin niin monimutkainen käyttää, että aika harvat diabeetikot ottavat sitä käyttöönsä.

 
 Ja tässä on sitten Aija (ja takana on ilmeisesti Helmi). Nyt hän on jo siirtynyt Pitäjänmäen kotihoitoon.  Ja tässäpä sitten Heli. Ilmeisesti hän aloitti vuoden -99 alussa. Tai jotain sinnepäin.
 

 
 Tämä on Riitta, yksi kotisairaanhoitajistani. Hänellä oli jopa pikkuisen enemmän hommaa 26.10.-98. Silloin piti nimittäin piikittää myös influessarokotus (jonka jälkeen piti pikkuisen katsoa, jos rokotus tehoaisi liiankin voimallisesti minuun).

Tässäpä on Tuija. Ja kuten kuvastakin voi nähdä, on Ökö saanut taasen suosiota. Hän (Ökö, siis) onkin saanut aivan valtaisaa suosiota sieltä: ilmeisesti huomattavasti yleisempiä ovat kärttyisät iljetykset!

Hän lähetti minulle postia luettuaan tämän sivun. Ja hän mitä ilmeisimmin piti siitä!

   
Tässä on Ulla Ukkonen. Kuulemma juuri tänään oli henkilökunnalle tarkoitettu liikuntapäivä. Elikkä hän tuli ihan sikamaisen aikaisin.  


Kodinhoito

Kodinhoito tulee torstaisin. Silloin pölynimuroidaan paikkani. Ja vuoroviikoin mopataan lattia. Ja tietenkin roskat viedään pois. Ja vessa putsataan...

Ja Ökökin (Helmi ei) osallistuu siivoukseen. Pölynimuri on kylläkin selkeästi jotain pahaa; sitä pitää katsella tarkkaan pienen matkan päästä. Mutta moppi, se on jotain aivan ihanaa! Kuulemma Ökö oli oikein innokkaasti osallistunut pikkuisen aikaisemmin. Mutta into lakkasi heti kun kamera oli valmiina...

 

Kodinhoitaja Alice. Tämä kuva on otettu suunnilleen syyskuun puolessavälissä -99. Ja hän oli kuulemma ollut hommissa vaikka kuinka pitkään siellä. Joten on aika varmaa, että sieltä tulee ylläreitä...

On muuten ihan selviö, että viimeisenä lisättävä kuva tulee ensimmäiseksi.

Ja tässäpä on Arja. Juu, minulta jää nyt taas tuo tekstiosuus kovin onnettomaksi!
  

 
Ja tässäpä Liisa. Olin kuulemma ottanut kuvia hänestä ja ennen joulua. Voipi ollakin; hämärästi muistelen jotain sellaistra. Mutta silloin ne kuvat olivat tätäkin epäonnistuneempia!  Sittenpä Maisa. Kuva on ikävästi pielessä! Ei, kunnossahan tuo on nyt. Selitys taitaa olla se, että olen saanut otattua paremman.

 
 
Ja Minna. Ikävähköä, ettei minulla ole oikeastaan yhtikäs mitään tekstiä hänestä! Ja tässä on sitten Paula. Käy täällä kohtuullisen usein.
   
Ja sittenpä Sonja. Hän oli ollut kuulemma edellisen kerran luonani, kun Ökö oli tosi pieni. Ja silloin kuulemma mieleinen leikki oli tarttua luutusta kiinni ja antaa luututa itsellään pitkin lattiaa. Huis! Huis!  


Aamurusko

Minulla on olluy jo jonkin aikaa Aamuruskosta tulevia kodinhoitajia. Kuulemma Espoon kaupungin kodinhoitajien siivoaminen ei ole riittävän hyvää. Ei se kyllä minua häiritse ollenkaan!


Kuulemma Espoon kaupungin tarjoama kodinhoito ei pese ikkunoita.

Roinien siirtäminen pois tulevan siivouksen tieltä oli kerrassaan karmea kokemus. Minullahan on kaksi tietokonetta ja lukuisa määrä oheislaitteita. Kaikki tämä on liitetty toisiinsa. Ja verkkosähköön. Tuloksena on ihan kammottava johtoviidakko, joka lymyää pöytäni alla.

Ennen varsinaista ikkunoiden pesua on syytä katsoa, mitä on oikeastaan tehtävänä. Sen tietäminen voi olla ihan hyödyllistä...

Yläikkunat ensin! Minullahan on olohuoneessa isojen ikkunoiden päällä pikkuiset. Ne näkyvät harvemmin. Aurinko nimittäin häikäisee sekä tietokoneitteni näyttöruutuja että telkkaria. Lääkkeenä tähän, vedän rullaverhon alas, erittäin alas. Kyllähän ne (ikkunat, siis) olisivat ihan näyttäviä. Mutta äärettömän epäkäytännöllisiä!


Sittenpä on vuorossa olohuoneen iso ikkuna!Sähkäri

Sain ihmeellisen sähkärin. Ja sitten opetellaan.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.