Mujusen Arin synttäripippalot
Birthday of Ari Mujunen

Tiedoston koko oli muuten yhdessä vaiheessa tismalleen 8088 tavua. Se oli erään IIntelin prosessorin mallinumero. Muistaakseni se prosessori herätti laajaa kauhua ja inhoa. Ari on todellakin syntynyt itsenäisyyspäivänä. Se on oikeastaan pikkuisen hankalaa, koska teekkarilauman remuaminen sylloin olisi tulkittavissa lähinnä rienaamiseksi. Lisäksi PK:lla on silloin tyypillisesti jotain muuta hommattavaa.

Birthday of Ari Mujunen is rather legendary stuff. And (as You can see) quite much has happened there.

Milloin?
When?

Tyypillisesti se järjestetty edellisenä iltana. Mutta ei ihan välttämättä niin, tyypillisesti tarkkuus on viikon verran.

Ari was born at December 6th. And that's our independence day. Very probably polices don't like a group of drunken technology student that night. So, very often we start 5th. And continue till it's 6th.

Missä?
Where?

Paikka vaihtelee myös. Aluksi Arin yksiössä. Neliöitä on jotain 26,6. Ja ihmisiä suunnilleen saman verran. Sitä voi nimittää aika tiiviiksi tunnelmaksi... Sitten muutamia kertoja luonani. Taisi olla kerran Loukoillakin. Ja sitten Turtiaisen Esan luona.

In the beginning the place was Ari's. But it has only 26,5 quadratmeters. And there are about that number of quests,,, Then a few times at my place. Then once at Louko's. And now finally a few times at Esa Turtiainen place.

Ketä?
Who is there?

Perusjuttuna on tietenkin Ari. Vaikkakaan ei se ihan välttämätönta ole (mielestäni ainakin kerran juhlia on vietetty ilman Aria). Aluksi (silloin 23 vuotta sitten) paikalla olivat Turtiaisen veljekset, TePe ja minä. Siitä porukka on sitten lisääntynyt enemmän ja vähemmän. Esimerkiksi avecit on yleensä raahattu mukaan. Nassikoita ei ole otettu. Tietenkin olisi varmaankin opettavaista seurata kristillistä kasvatusta antavien kummien antamaa perusopetusta: "älä tee näin".

Basic thing is naturally Ari. But if he is abroad? No problems, then we do it without him...

In the beginning there were only brothers Turtiainen, TePe, Ari, and me, And a lot of booze and food. And we ate and drunk quite everything...

Then there are more and more guys. And avecs, too. But no kids!

Perusjuttuja murkinoissa
Very basic things

Murkinoissa on muutamia tärkeitä juttuja:

There are some basic things in all food-making. One cannot fail is one uses these rules:

Juotava
Drinks

Aluksi homma oli aika suoraviivainen. Jokainen toi putelin itselleen. Ja puteli muille jaettavaksi. Ja sitten vielä puteli Beaujolais Noveaux'ia (on aika typerryttävää katsella 14 pulloa sitä). Eipä asian anneta häiritä, kaikki juodaan pois. Tietenkin siinä saattaa tapahtua kaikenlaisia ylilyöntejä (parhaiten muistan Arjan, joka tiedusteli mitä olimme oikeastaan tehneet Pasille).

Mutta kunto on selvästi heikentynyt. Nyt ei edes saatu yhtään todellista putelia Wiinaa juotua. Shampnjaa sitäkin enemmän...

In the beginning that was quite straightforward thing. Everyone brought a bottle for himself. And then another for everyone else. And then one Beaujolais Nouveaux (in one party, there were 14 of those). That makes quite many bottles. But no problems, nearly everything was drank away...

But what about now? No straight booze! But Champagne...

Aloitusglögi
Glögg for beginning

Ainakin alussa oli aloitusglögi. Se oli oikeastaan maksimaalisen tehokas Arin pienissä tiloissa. Koska aika iso osa alkoholista haihtui kuumennettaessa ilmaan. Ja sieltä se sitten imeytyy näppärästi keuhkojen kautta. Kohtuullisen tehokas tunnelman vapauttaja...

A few years ago we had some kind of glögg. That's really quite special thing for our Christmas.

Alkuruoka
Appetizers

Sitten tietenkin alkuruoka. Se on oikeastaan aika legendaarinen juttu - lähestulkoon koko synttäreiden ihmeellisin juttu. Tähänmennessä on ollut:

Appetizers are very important thing. Usually those are quite special things like frog legs, snails, shrimps and such...

Oli sen kanssa salaattiakin. Sitä meni nainakin ruokalusikallinen...

There was sallad, too. But most of people didn't eat it.

Välikalkkuna.
Turkey in between

Kun kinkku oli suunnilleen haihtunut, tällainen oli otettu hillitsemään edes hieman ahmimisvimmaa. Mutta nyt sellaista intoilua ei todellakaan ole. Elikä välikalkkunasta on luovuttu.

Ham is the very important thing. But the problem was really, that everyone likes the ham way too much. The whole ham "evaporates" in few minutes. One gives this way (by giving this turkey in between) a few more minutes life-time to ham.

Kinkku
Ham

Siinä on kinkun lisäksi kaikenlaista muutakin.

Oleellisia ovat pakasteherneet ja -maissi. Joissa on ihan järjetön määrä valkosipulia.

Sitten aika oleellinen juttu on Bearnaise-kastike. Kuulemma jos sen tekisi ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, ei hiilihydraatteja ole.

Tälläkertaa sinappia ei ollut. Sis ilmeisesti ideana in sekoittaa sitä rautanaulalla ja jos se ei syövy, lisätä sinappijauhetta...

Ham is really the important thing in our Christmas. And really quite huge one. Then we have typically some casseroles with that: swede, carrot, and potatoes. I must say, that I don't like those. This is nearly the sole good thing about diabetes: I can say, that those contain way too much sugar...

Then we have peas and corn. With a lot of butter. And even more garlic. Yoummy...

Very important thing is naturally huge amount of sauce Bearnaise. If one makes it according to cook-book, then it contains no carbohydrates. But making it from mix is so much easier.

Then mustard. Someone likes it. Not very special thing from me.

Jälkiruoka
Dessert

Tässä vaiheessa porukka on yleisen ähkyn vallassa. Eli kovin valtaisaan ponnistukseen ei ole kykyä.

Dessert is rather important thing, too. This time people have bad problems after eating way too much. And now there's even more, much more!

Lahjat
Gifts

Lahjojen saaminen luonnollisesti on kovin väsyttävää puuhaa.

Lahjat ovat luonnollisesti erittäin järkevä synttäreissä. Oikeastaan yhdistävä tekijä on täydellinen käyttökelvottomuus.

Gifts are naturally important thing in birthday. This time he got a saber (and a few bottles to test it) to open champagne bottles in great style.

Kokeilut
Tests

Joskus niitäkin on tehty. On tietenkin pidetty jonkinlaista järkeä mukana. Mutta kun paikalla on läjä innokkaita (ja erittäin humalaisia) teekkareita, tietyt kokeilut vain tapahtuvat:

Naturally there are few test done. Whehn there are quite many technology student, thewn some experiments are done.

Loppusiivous
Cleaning after the orgy

Porukka on tullut tosi nirppanokkaiseksi viimevuosina. Eli murkinaa jää vaikka kuinka!

Late years the big problem is clearly that people don't eat very much.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.