Paulin synttärit

Pauli, sisarenpoikani, täytti 3 vuotta 29.5. Tätä huomattavaa tapausta täytyi tietenkin juhlistaa. Hänen sisarellaan (Tuuli) oli juuri silloin ikävähkö korvatulehdus, joten hän joutui olemaan poissa. Mutta eipä se juhlakalua häirinnyt!
Vanhemmiltani Pauli sai kauhakuormaajan. Tämä kuva on ikävästi tärähtänyt, mutta niinhän asia oli: Pauli touhusi hulluna sen kanssa!
Täällä he asuvat (siis tuossa vaaleassa rakennuksessa).

Paulin perhe: äiti, Pauli ja isä. Paulia tuntuu kiinnostavan nyt enemmän Muumi-videot. Mutta ei huolta: kauhakuormaaja tuntuu kiinnostavan isää.
Olin itse antanut tämän "uima-altaan" ja se tuntuu olevan koekäytössä ihan mieleinen juttu...


Pauli 4 v

Äärimmäisen tärkeää on tietenkin syntymäpäiväkakku. Tuo edustalla oleva ei ole Pauli. Ja minäkin olen ilmapallon takana. Mutta minkäs sille voi, tämä on paras kuva asiasta!

Tässä Pauli saa lahjaa minulta. Sellainen ilmatäytteinen lohikäärme. Olen antanut uimiseen liittyviä juttuja aina syntymäpäivisin.

Vanhemmiltani hän sai inkkariteltan!

Ja sitten se on saatu puhallettua. Otto (serkkuni Yrjön tenava) on muuten edessä. Kyllähän tuo oli tarkoitettu vesileikkeihin. Mutta kyllä se näyttää toimivan mallikkaasti kuivalla maallakin!

Mika-isä teki todellisen uroteon: puhalsi tuon! Sen täytyy olla aikamoinen kokemus!


Sitten sama toisesta suunnasta. Ja taustalla näkyy Tuuli katselemassa!


Pauli 5v

Pauli sai minulta kolme muovilaivaa. Olen nimittäin antanut kaikkina vuosina jotain uimiseen liittyvää.

Ja tuossapa on korttini. Olen tehnyt sen Corellin leikearkiston avulla. 10000 kuvaa, siitä taatusti löytää aina jotain.

Mammalle ja Papalle ei kuulemma oltu asetettu mitään rajaa lahjojen määtässä. Muut saa antaa luulemma yhden...

Ja porukkaa oli...

Syntymäpäiväkakku, sehän on äärimmäisen tärkeä juttu.

Sisareni Anna avustaa kakun leikkaamisessa.


Pauli 6v

Tämä sukulaisille järjestetty osuus oli lähimpänä sunnuntaina: 28.5.2000. Varsinainen juhlapäivähän oli oikeastaan vasta seuraavana päivänä. Itse olin kehunut tekeväni tämän jo samana yönä. Eipä onnistunut, ei, joskus om sentään nukuttavakin...

Vanhemmiltani Pauli sai esimerkiksi tällaisen robottihirvityksen.

Sekä Pauli (Suomi-sarja) että Tuuli (Chippendale-sarja) ovat saaneetn minulta syntymäpäivikseen ja jouluina jonkin hopeisen syöntivälineen.

Minulta tuli myös vesipyssy. Ja kerrassaan iso sellainen. Pyrin selittämään Paulille, että sitä sai käyttää vain ulkona. Mutta uskoikohan hän? Sitä ei tiedä.

Painetta pumputaan pumppuhaulikon tyyliuin. Yleismuotoilu on kuitenkin kuin rynnäkkökiväärissä. Ynnä tietenkin iso vesisäiliö.

Sittenpä syntymäpäivien päätarkoitukseen: kakkukynttilöiden puhaltamiseen.

Ja nyt ne on sitten saatu puhallettua!

Jonka jälkeen on uhrauduttava vieläpä syömään kakkua! No kyllä se menee ihan hyvin.

Tässä tulee lähinnä mieleen ikivanha vitsi:

K: Mitä yhteistä on pinoisrautateillä ja naisten rinnoilla?

V: Molemmat on tarkoitettu lapsille, mutta isät niillä leikkivät.

Täytynee lisätä autoradat siihen...


Pauli 7

Tämä on oikeastaan aika tärkeä virstanpyykki. Koulu alkaa ensisyksynä. Se kestää ainakin yhdeksän vuotta. Ja melkolailla luultavasti aikalailla pitempään.

Vanhemmiltani Pauli sai potkulaudan. Se oli kerrassaan toivottu lahja! Minä olen kyllä sitä mieltä, että sen pyörät ovat turhan pieniä. Pienet pyörät tekevät siitä tietenkin äärimmäirsen ketterän. Mutta ne myöskin "tökkäävät" äärimmäisen herkästi. Ja minä tosiaankin tiedän asian: pyörätuolini opettaa sentään jotain. Niin juu, Paulilla on päällään hänen saamansa pyjama.

Ilmeiseti sen potkulaudan laittaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu: lastentarhanopettaja ei ole ollenkaan riittävä, diplomi-insinööriä siinä tarvitaan.


Tuulillekin piti antaa jonkinlainen "lohdutuslahja". Muuten hän olisi tuntenut itsensä täysin hyljeksityksi. No, perhe oli kuulemma lähtemässä Rhodokselle. Silloin joku tällainen vesileikkikalu on kerrassaan erinomainen juttu. Pauli sai minulta kännykänmuotoisen ilmapatjan. Sitä ei otettu pakkauksestaan esille: parempi ottaa se esille vasta Kreikassa.

Tämä pikkuinen sammakko oli ihan helppo puhaltaa täydeksi. Se oli ihan helppo juttu Tuulillekin. Siinä ilmapatjassa tarvitaan kyllä isää. Se aiemmin antamani lohikäärme on lähinnä kidutusata!


Ihan pakollinen ohjelmanumero on kakkukynttilöiden puhaltaminen sammuksiin. Aika yllättävää oli muuiten se, että nuo mansikat maistuivat joltakin. Tähän aikaan vuodesta mansikat tulevat jostain Etelä-Euroopasta. Eivätkä maistu juuri miltään! Mutta nuo olivat jotain ihmerotua. Olisi varmasti mahtavaa kasvattaa tuollaista makua tuovia täkäläisessä, äärimmäisen pitkän päivän ilmastossa.


Pauli 8

Teen aina oman onnittelukorttini. Tietokoneella tietenkin! Erittäin suurena apuna on (muistaakseni) Corellin CD, joka sisältää 10'000 vektorigrafiikalla tehtyä kuvaa. Tässä on neljä kuvaa.

Aika hämmästyttävää, mutta siinä valtavassa kuvamäärässä ei ollut yhtäkään kuvaa paloautosta! Sentään siellä oli kuva palomiehestä.

Juu, Pauli oli saanut aika kauhistuttavan määrän kaikenlaisia lahjoja. Tuossa takana näyttää olevan antamani paloauto. Siis sehän oli ihan muovinen juttu, perhanan iso vain.

Lisäksi sen saa ruuttaamaan vettä; kuulemma parisen metriä.

Pauli oli saanut (paloautoni lisäksi) Potteria. Tällainen törkeän paksu kirja (juuri lukemaan oppineelle se on luultavasti liikaa (tosin siihen kirjojen ahmimisvaiheeseen ei tuokaan riitä)) ja video siitä leffasta. Tuulille se video oli liikaa, mutta Pauli oli ihan innoissaan.

Mika-isä ja (ööh) siskon poika (siis Mikan) Antti katselivat touhuamista.

 

Kyntteleiden puhaltaminen kakusta on ihan oleellisen tärkeä juttu! Kuulemma molemmat (siis sekä Pauli että myön vuorollaan Tuuli) suorastaan vaativat marenkinökösiä kakun päälle.

Kyllä kakun lisäksi oli muutakin! Ja paljon (oikeastaan liiankin paljon, koska minä haluan testata kaikkia lajeja). Varsinkin "suolaiset" olivat mielestäni kerrassaan herkullisia (siis minullahan on diabetes, joten suolaiset sopinevat paremmin minulle (vaikkakin pääosa "makeista" oli leivottu hedelmäsokerilla, joka sopii minulle oikein hyvin)). Kyllä muutkin olivat ilmeisesti sitä mieltä, koska suolainen piirakka katosi melkoisella vauhdilla.

Kyllä Tuulikin näytti tykkäävän paloautosta.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.