Litium

Lithium

Uusimpana uudistuksena käytössäni olleen "päätietokoneen". Nimeksi tulee "litium". Alkuainelistassa riittää aika kiitettävästi ennenkuin joku "fermium" tulee vastaan. Mutta asennus vie aikaa melkoisesti. Siis useampia päiviä. Joidenka välissä erilaiset diagnostiikkaohjelmat ruputtavat.

Now is the time to upgrade my "main" computer. One huge problem was defining it's name. In the very beginning, I used names of my pets. But those run out! Periodic table comes to help! This is "lithium". The problem with "fermium" comes much later (if ever).

28.4.2011
April 28th, 2011

Ihan ensimmäisenä oli kovon (itseasiassa kielenhuoltajat ovat alunperin keksineet tämän sanan, mutta nyt se onkin kuulemma huono sana) pusaaminen.

The very first thing was getting the hardware into shape. Motherboard and the box were very clearly for over-clocking enthusiasts. Possibility for water cooling...

Tuota söimme

Ihan ensimmäisenä oli oikeastaan murkinointi. Tämä on annokseni, siinä on nimittäin perunasalaattia. Ari nimittäin noudattaa Atkinsin diettiä. Nyt hänellä on meneillään "jälkivaihe", jolloin dietin saavutukset pidetään. Tämä on myös vaihe, jolloin useiten asiat tyritään.

In the very beginning we ate. Very important thing (especially carbohydrates) for both of us: Ari in on Atkins diet and I have diabetes. This is clearly my portion, because of this potato salad.

Siinähän se syntyy

Ihan ensimmäisenä ihmetellään emolevyä. Siinä ylikellotusintoilu näkyi aika hyvin.

This is the motherboard. CPU and memory were rather clear,,,

Aika alussaq

Prosessorissa on sisällä kuusi rinnakkaista ydintä. Jokaisen laskentateho on 6'000 Bogo-MIPSiä. Kun ytimiä rumpsuttaa kuusi rinnakkain, olisik teoriassa 36'000 Bogo-MIPSiä. Mutta tämä on vain etäistä teoriaa. Mutta hällä väliä, hurjimmillani käytän ehkäpä 1% tuosta.
Muistoakin on aika runsaasti. Keskusmuistgia 8GB (suunnileen tuhat kertaa enemmän kuin ensimmäinen kovalevni) ja levyä 2TB. Aivan käsittämätöntä.

Aika p0aljon jo

Processor has six cores in it. And every core is extremely effective, something like 6000 Bogo-MIPS. But theory of parallel computing is far from ready... But who cares: I might ever use 1% (but probably not).
Then memory:

Both numbers are just immense!

Tämän jälkeen tietoke sai runksuttaa muistitestiä.

Next it was time to do memory test.

Ilmeisesti ymmärttääkin

29.4.2011
April 29th, 2011

Minulla unohtui päälle valon värilämpötilan muutos. tuli aika sinistä- kamaa...

Muistin testaus oli ruputtanut nyt suunnilleen vuorokauden. Eikä virheitä sinäaikana ollut tullut yhtäkään. Erinomaista!

VirittelyäMinä istun taaempana ja yriträn näyttää viisaalta. Aika heikolla menestyksellä, olen pihalla kuin lumiukko.

30.4.2011
April 30th, 2011

aaa

1.5.2011
May 1st, 2011

aaa Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.