Onnea parvekkeella

Happiness

Talvella parvekkeen ovi on tietenkin kiinni.

No keväällä aloin vähitellen availla ovea. Kissat makasivat jossain Suunnilleen koomassa. Mutta ihan välittömästi kun ovi aukesi, kissat ryntäsivät välittömästi ulos., Tekemään mitä? Nukkumaan tietenkin!

During winter my door to balcony is tightly closed. Very easy reason: there's really cold.

But during spring I start to open door more and more. In summer it's open all day and night.

Cats typically sleep very deep sleep. Actually they are in vegetative state. Until I open the balcony door. In less than second they are queuing out. To do what? Sleeping, naturally!

Helmin mielesta nukkuminen on ehdottomasti täykein asia maailmassa. Zeb-buddhalainen peruslausahdushan on: "Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutathanhoito. Eikä sekään ole niin tärkeää".

Kissojen tapauksessa tuo tärkeä juttu on nukkuminen. Ja koska kissat ovat aika yksonkertaisia olentoja, jää toinen lause väliin...

Helmi think sleeping as some kind of zen-Buddhism: "Nothing is as important as gardening. And even that isn't so important.".

Just replace gardening with sleeping. And skip the second sentence: cats don't like that long philosophies.

Ökö osaa täydellisen onnen. Tässä kuvassa voit nähdä esimerkin ihan täydellisestä nirvanasta.

Tyo suusta esiinpistävä kieli on oikeastaan aika typerän näköinen. Mutta toisaalta syy siihen on erittäin yksinkertaista: se eiu ilmeisesti viitsi nähdä edes sitä vaivaa.

Ökö has clearly reached state of happiness. She is in full nirvana.

One can easily see that from her tongue. Looks really amusing. But she doesn't care! She doesn't really care, how others see her.

Nyt Ökö on tuolissa. Ja ilmeisesti se on erittäin vakaasti päättänyt, että tämä tuoli on hänen ihan ikioma paikka. Ainakin kammottava määrä kissankarvaa kertoo siitä.

Lämpimällä saäällä katit käyttäytyvät kuin leijonalauma (jotka, loppujen lopuksi, ovat vain isoja kissoja): ne vetävät sikeitä. Viileämmällä säällä ne leikkivät keskenään. Tai oikeastaan nuo täystuhot rynnistävät peräkkäin sinne sun tänne.

Kun menin istumaan tähän tuoliin, asettui Ökö mulkoilemaan viereen. Kissojen mielestähän se on erittäin uhkaavaa! Mutta ihmiset ovat senverran typeriä olentoja, etteivät he tajua käyttäytymisen hienompia vivahteita...

Now Ökö has decided, that this chair is definitely hers. At least that chair contains huge amount of her hair.

When it's warm cats just lie here. Just like lions (who are just big cats). With cold weather, they play very eagerly. Two such "Tasmanian Terrors"...

I occasionally sat in that chair. Ökö stared really angrily at me. Of course technically, that is my chair. But that's just technical detail... But just staring doesn't affect humans. They are just so stupid creatures...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.