Luennot

Käyn Otaniemessä säännöllisesti jatko-opinnoissa. Sinänsä sillä ei ole oikeastaan mitään järkeä: enhän voi hyödyntää mahdollisesti oppimaani yhtään missään. Oikeastaan juuri tästä syystä valitsen kurssit mielenkiintoisista, en missään tapauksessa hyödyllisistä.

Kuvassa on muuten Jorma Skyttä, toinen jatko-opintojani ohjaavista professoreista.

Aloitin tämän kirjaamisen jokseenkin surkean myöhään! Digitaaliset verkot kuulostavat iljettävän hyödylliseltä aiheelta. Mutta itseasiassa kurssin päämotivaatio ovatkin erilaiset DSL-tekniikat. Ja minulle kun asennettiin ADSL (tätä kirjoittaessani se ei vielä ihan toimi, mutta kyllä tunnin parin kuluttua). Eli kiinnostusta riittää kohdaltani!

Kauhistuttavan monimutkaisen näköinen kaavio! Mutta ei, ei se siutä ole. Kun jopa amerikkalaiset pystyvät ymmärtämään sitä, niin silloinhan se ei ainakaan kovin monimutkainen ole!

Voit luultavasti havaita halveksuntani erästä kansakuntaa kohtaan. No jaa. Siinä kansakunnassa on ihan kiistämättä joukossa todellisia neroja. Mutta huomattavasti suurempi osuus on myöskin näillä uskomattoman tylsämielisillä idiooteilla. Niitä jenkkilästä löytyy kasapäin!

Ja tämä (ruokailu siis) on ihan oleellinen osa Otaniemessäkäyntiä.

Kurssi on seminaarimuotoinen, joten tässä pidän omaa esitystäni DSL-tekniikoiden liittämisestä tilaajalinjaan ja tämäm kokonaisuuden optimoimisesta.

En ollut kylläkään erikoisen onnellinen kirjasta. Minä kun haluaisin tietää miten oma ADSL-purkkini pikeastaan ruputtaa.


Minulla oli WWW-kurssi.


Keväällä 2000 oli prof Hartimolla seminaari digitaalisista vesileimoista. Ihan kiinnostavaa? Ja paikkana on labran kahvihuone. Sekin vaikuttaa hyvältä. Mutta alkamisaika on 08:30! Se ei todellakaan ole kelvollista.

Minä ainakin muistutan lähinnä zombia.

Jokainen selittää vuorollaan (itseasiassa kaksi kertaa) jotain mielenkiintoiseksi katsomaansa asiaa.

Arvoisa herra professori, Iiro Hartimo, seurasi kiinnostuneena luennoijan selitystä.

En olisi muuten uskonut, että kamerani pystyi ottamaan noinkin epätoivoisissa oloissa näin hyvän kuvan!


Seminaari keväällä 2001.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.