Kotiohjelma

Olin ilmaissut haluni jonkinlaiseen kotiohjelmaan alkukesästä 2001. Jumpparini olivat kerrassaan hämmentyneitä tällaisesta pyynnöstä. Kuulemma se oli kerrassaan epätavallista - siis minulle. Minulla oli mielestäni kerrassaan surkea yleiskunto. Suunnilleen kaikilla potilailla on kotiohjelma. Kohdallani oli kuitenkin arveltu, etten minä kuitenkaan tee mitään asian hyväksi.

Jumppapaikassa oli tarjottu kotiohjelmaa jo vuosia. Mutta en ollut suhtautunut asiaan mitenkään myönteisesti. Nyt jopa pyysin sellaista. Mikä oli jumppareiden mielestä lähinnä ihme. No jaa, enpä ole alkanut touhuamaan sen mukaan - ainakaan vielä.

Seisominen olisi kerrassaan äärimmäisen tärkeä juttu. Kuulemma (siis jumpparin mukaan) todellakin tärkeintä. Mutta kuulemma oli äärettömän tärkeää, etten todella kaatuisi. Tuossa on neljä kuvaa, jotka periaatteessa esittävät kaikki eri tilanteita. Mutta eipä nuo kuvat erotu toisistaan millään tavoin. No, varmaankin joku superguru näkee niissä eron. Kysessä on painonsiirto oikealle (se on huonompi puoleni). Kolmannessa kuvassa jopa minä näen sen!

Normaalisti vuoteessani on tyyny toiseen suuntaan. Mutta käänntämällä tyyny päinvastoin, ongelmalliseen oikeaan käteeni pääsee yksinkertaisesti.

Venytys kohdistuu tässä lähinnä oikeaan käteeni. Voin vakuuttaa, ettei tuo venytys ole todellakaan mitenkään erikoisen miellyttävä juttu.

Oikea jalkani heiluu aika voimallisesti sinne sun tänne. Ataksiaksi sitä kait kutsutaa. Tai joksikin. Hälläväliä miksi, kaikkea löytyy kyllä...

Tässä siis pyritään pitämään oikeaa jalkaani (tai oikeastaan sen polvea) paikallaan.

Samalla se toimii lonkan polven ja nilkan liikeharjoituksena kun jalkaa vedetään ylös ja oikaistaan.

Kerroin aluksi, että oli tekeillä jalannostoharjoitus. Ei! Kysymykserssä on itseasialla simppelisti käsien vienti selän taakse ja sitten niihin nojautuminen. Tämä kiristää huonon käteni, hmm lotain (ilmeisesti se on lähinnä ranne).


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin jumppapaikkaan.

Takaisin pääsivulle.