Jumppa

Käyn normaalisti täällä fysikaalisessa hoidossa. Sitä on yleensä kerta viikossa, joskus kaksikin kertaa.

Siellä työskentelee kaksi jumpparia - ja joskus myös opiskelija (varsinainen opetuspaikkahan on tosi lähellä). He ovat mitä ilmeisimmin erikoistuneet nimenomaan halvauksiin, ilmeisesti erikoisesti aivohalvauksiin. Ei, kuulemma ei! He ovat kuulemma erikoistuneet "kaikkiin neurologisiin tauteihin".

Yllättävää kyllä: tästä tiedostosta on jopa hyötyä! Joku jumppari työskentelee tuolla iltaisin. Hän ei ollut koskaan nähnyt minua (enkä minä häntä, mutta sillähän ei ole väliä). Hankala tilanne. Mutta, eipä hätää: hänelle näytettiin tätä kokonaisuutta ja perusjutut selvisivät. Anita sanoi, että myöskin harjoittelemaan tulevat (ja jopa muutkin) opiskelijat katsovat niitä. Ihan totta!

Tämä sivu muuten kehittyy jatkuvasti - täytyy vain toivoa, että se paranee myös!

Muutamat ihmiset ovat esittäneet epäilyksiään sävystäni näillä sivuilla. Jo tuollaisen epäilyksen esittäminen on osaltaan mielestäni aika kyseenalaista (mielipiteenvapaus sun muut typeryydet): nämä ovat minun sivuni ja sillä selvä. En edes kuvittele sanovani mitään yleviä totuuksia. Ei! Täällä on jonkinlainen näkemykseni (joka on muuten kerrassaan hyvä tästä paikasta: hämmästyttävää, että näinkin korkealuokkainen paikka on sijoittunut tänne).

Sitten yleistä kauneuskäsitystä: amaryllis.

Niin, on muuten syytä huomata, että olen (niin, itseasiassa harvemmin minä, olen aika usein kyllä kohteena) ottanut näitä kuvia vaikka kuinka pitkänä aikana. Eli kuvat ja niissä olevat vaatteet muuttuvat...

Ja nyt tämä on kasvanut pituudeltaan jo järjettömän suureksi (jakamishetkellä näytti olevan 40 kuvaa)! Eli täytyy pikkuisen jakaa tätä soveliaisiin aihepiireihin. Se ei tuota oikeastaan kovinkaan suuria ongelmia!

Ihan ensimmäisenä on varmaankin syytä katsoa siellä työskenteleviä ihmisiä.

Aiemmin olen mennyt sinne rollaattorilla, nyttemmin pyörätuolilla.

Tasapainolauta muodostaa yhden osan jumppaa, venyttelyt erään (tuskallisen) toisen. Ai niin, isoja (se tarkoittaa siis tosi isoja) palloja käytetään joskus. Ja tietenkin niinkin simppeli juttu kuin kävely voi olla aika tärkeä juttu - varsinkin jos kävely ei oikeastaan onnistu. Joskus teemme hierontaa (siis silloin kun olen normaalia väsymeempi). Ja silloin kun ei olla väsyneitä, jumpparit raahaavat minut riemusta kiljuen lattiajumppaan. Puolapuu on tietenkin ihan perusjuttu. Ja sitten kun minä olen pikkuisen väsyneempi, käytetään laveria. Sitten on "ennen" laverihuonetta oleva tankohuone. Kotikäyntejäkin tehdään. Siinä harjoittelijat näkevät ihan todellisuudessa, miten asumiseni on järjestettävä, jotta homma hoituu järkevästi. Mutta vain todellakin äärimmäisen harvoin ja ihan poikkestapauksissa. Paha ongelma minulla on turvotus.

Ja Ökö-kissakin vieraili siellä. Ja suunnilleen kaikki saivat todellisen hellantuutelis-kohtauksen. Ja kyllähän kissanpentu on tiivistetyn ihana! Hän kävi toisenkin kerran. Ikää oli silloin pikkuisen yli vuoden verran. Elikkä Ököstä oli kehittynyt jo oikein kunnollinen rontti. Sitten olikin Lumin vuoro,

Tälle paikalle tuli ikää kerrassaan 15 vuotta. Ja uutena tuli luonnollisesti 20 vuotta.

Tuotin molemmille jumppareille valtaisan yllätykse, kun pyysin kotiohjelmaa kesän alussa 2001. Tunsin yleiskuntoni oleva todella heikko.

Ja nytpä samaa juttua tekee (tai jotain tuohon juttuun liittyvää jumppaa) jumppapaikassa ollut harjoittelija. On ihan hyvä, että siellä on sillointällöin harjoittelija - itseasiassa harjoittelija on äärimmäisen innokas!

 

 

Ennen ja jälkeen jumpan olen tietenkin odottelemassa...

Niin, jumpparin mielestä pää oli erikoisen "hyvässä" asennossa tässä.

Sittenpä pukeutumista. Jumpparin mukaan nimenomaan tällainen "kaksikätinen" on hienoa. No joo, niin kait!

Jumpparin mukaan: "Asento on symmetrinen, molemmat kädet tulevat eteen ja oikea käsi on oikein hyvä apukäsi".

Ja kesken pukemisen (toinen sukka onkin jo jalassa) tuli soitto kännykkääni! Sitä on ihan hyvä pitää aina mukanaan!

Ruokavarasto! Minä pikkuisen luulen, muodostan jo aika oleellisen osan liikevaihtoa! Nimittäin jokseenkin jokaisella jumppakerralla invataksin kuskit saavat hakea: "neljä limppaa (=1,5 litraa valokokista) ja molemmat iltapäivälehdet".


1.7.2005 Tiesin kyllä, että honkinlainen remppa ole tekeillä. Mutta että ihan näin valtaisa! No joo, tietenkin lattioiden uusiminen aiheuttaa kaiken mahdollisen siirron.

Euollainen vaalea lattia antaa heti upean "valoisan" tunnelman. Lattia näyttää parketilta, mutta se onkin jonkinlaista linoleumia. Pinta on pikkuisen tahmea, joten se auttaa pikkuisen epävarmajalkaisia (niinkuin minä).


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.