Jalkojen turvotus

Halvaukseni aihettaa jalkojeni turvotusta. Erityisesti oikealla puolellani, joka on halvautunut. Turvotus on nimenomaan kudosnestettäni (imu- on toinen siitä käyhtetty nimi). Nesteen pumppautuminen hoituu nimenomaan lihastoimintani avulla. Ja kun lihakset eivät juurikaan topimi, niin pumppautuminen jää aika heikoksi. Lisäksi kun istun lähestulkoon jatkuvasti.

Kuvissa näkyy tilanne aamuyöllä 19.7.2004 ja sitten seuraavana aamuna0. Jopa minä pystyn näkemään muutoksen. Silloin muutos on valtaisa!

Ja näkyyhän siinä vasemman isonvarpaani alla oleva juhlava mustelma.


Nyt oli tosi paha turvotusongelma! Painokin oli noussut normaalista 75 kilosta jonnekin 78 kiloon. Se kaikki oli vettä! Kävin jopa lääkärissä tämän asian tiimoilta.

12.10.2005 Jumpassa saadaan nestettä ajettua pois. Jalkoja ylös, nesteen kuljetusta pois jne...

Mutta kuitenkin tuossa oikeassa jalassa on turvotusta pohkeessa!

Illalla turvotus on pahimmillaan. Itseasiassa tämän illan tilanne on ihan kohtuullisen maltillinen.

Pahimmillaan käytän siitä oikeasta jalasta nimitystä "halko". Kuvaa asiaa ihan hyvin.

Aamulla tilanne on huomattavasti parempi. Mutta ei hyvä kuitenkaan.

Tunnustelen sitä esilletyöntyvää luuta (kehräsluu sen nimi taitaa olla). Onko se selvästi tunnettavissa? Vaiko jonkin turvotusmössön ympäröimä? Tuon perusteella päätän, kannattaako ottaa nesteenpoistolääkettä (Furesis (ihan pelkkää kusetusta koko lääke)).


8.3.2006 Tällaisella tyynyllä saa oikein kivasti laskettua turvotusta. Se on oikeastaan kolmion muotoinen. Tällöin jalat tulevat pikkuisen koholle. Jos ne ovat sydämen tasoa korkeammalla, valuvat turvotusta aiheuttavat nesteet ruhoon. Sitten se on siellä...

Oikeastaan aika hämmästyttävää, että tuo oli Lidlin tuotteiden joukossa. Olin kuvitellut, että siellä olisi lähinnä elintarvikkeita. Mutta ei, ilmeisesti olen ymmärtänyt asian ihan väärin...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin jumppapaikkaan.

Takaisin pääsivulle.