Kirkko

Local church

Paikallinen (siis Leppävaaran) kirkko. Se on ihan lähellä, muutaman sadan metrin päässä. Mutta eipä se kiinnosta minua todellakaan pätkääkään, en todellakaan ole uskonnollinen.

Kirkko on ihan hienon näköinen, lähinnä siitä tulee mieleen jokin luostari tai jotain sellaista. Mutta kaikki on jonkinlaisen vitikon takana. Jos aluskasvisuuden raivaisi pois, jäljelle jäisi upea mäntykangas. Ja kirkollahan olisi ihan valtaisia määriä rahaa, jolla hoidella asia. Mutta ei. Kuulemma liikenteen melu häiritsisi silloin - ja varmaankin papit rasittuisivat liikaa, kun joku tulisi jumalanpalvelukseen.

"Henkistä laiskuutta" (ja sehän on yksi seitsemästä kuolemansynnistä), murisi isäni tästä.

First of all, I'm not religious. But my local church would be really near (few hundred meters), if I'd have desire for it.

Minun täytyy todella sanoa, että tämä kirkko on kerrassaan upea: tuo tiilipinta tekee oikeastaan alttaritaulun ihan tarpeettomaksi. Ja kyllä tämä kirkko on kaltaiselleni pakanalle huomattavasti kauniimpi kuin esimerkiksi Tapiolan kirkon kaltainen piruntorjuntabunkkeri.

This looks really great! Simplicity makes it really beautiful.

Kirkon sisäpiha se vasta heijastikin henkistä laiskuutta. Näyttää kauniilta? Juu, niin näyttää. Mutta sade sun muut luonnonilmiöt ovat tuhonneet pihan pohjamateriaalin. Tyypillinen arkkitehdin töppö, kun ei ota ollenkaan huomioon, mikä ilmastomme on. Minä tipahdin melkeinpä pyörätuolista kahdesti.

Kirkonpalvelijoiden mukaan arkkitehti ei anna panna asfalttia pihaan. Kieltämättä se olisikin kerrassaan typerä ideakin. Mutta mikseivät he sitten pane pihalle ihan sitä tismalleen samaa materiaalia, kun alunperin? Rahastahan ei todellakaan ole puutetta!

Siis luokiteluna tuo piha saa ehdottomasti heikoimman mahdollisen arvosanan pyörätuolin käyttäjältä: kuin Tallinnman kadut.

This looks really nice and beautiful. Hmm, I must think our winter, then this place is really far from nice!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.