Hieno pinssi

Euroviisut 2007

Eurovision song contest 2007

Edellisenä keväänä oli tapahtunut todellinen ihme: Suomi voitti sen. Nyt kaikki saivat ihan järjettämän slaagin (no joo, samanlaista tuskin tapahtuu muutamaan seuraavaan vuosisataan). Suomella on nimittäin ollut aika vaikuttava maine käsittämättömän ökellyksen tuottajana. Todella aitoa kansantuotetta...

Yleisradion päättäjät olivat suuressa ja erittäin käsittämättömässä viisaudessaan todenneet, että tuota ei tule uudestaan pitkään aikaan. Elikkä nyt tehdäänkin sellainen, joka muistetaan pitkän aikaa. Silloin mikä hyvänsä idea menee läpi ilman kritiikkiä. Rahaa tungetaan kottikärrylasteittain. Ja mitä minä valitan? Minä maksan lupamaksua ja sieltähän se raha tulee. Eli kyllä minulla on syytä valittamiseen.

We had Euoropen songcontest this year. Last year our group "Lordi" won. Quite incredible thing. But such thing doesn't happen in next few centuries. So, directors of our bradcasting company decided, that they do quite huge thing. And that was really huge! But what bad is there? Simple there is the basic "bad" thing: money. Everything costs really much. And I have to pay for it.

Menossa kaupunkiinIhan ensimmäiseksi oli tietenkin mentävä sinne. Siihen käytän ihan aina invataksia. Ihan oikeastaan aina Handicab-yhtiöstä. Tyypillisesti suunnilleen kolmisen kertaa viikossa.

I allways use specially handicab-equipped cab. Maybe roughly three times a week.

Invataksimatka loppuSitten taksista alas. Pääni asento on aika karmistuttava. Tai niin se ainakin ulkopuolisesta näyttää. Minulle itselleni se tuntuu kerrassaan luonnolliselta ja hyvältä. Sellainen reipas ja ryhdikäs asento ei onnistu ollenkaan. Ja avustettunakin se on äärettömän rasittava minulle.

My neck looks bad? But this is very normal position for me! And there's nothing special for me. Numerous surgical operations to my spinal chord in neck-area have done the damages. But that is just nothing special for me: this is the normal position for my neck!

Tallinnan keskustassa oli tällaisiaAiemmin olen nähnyt tuollaisia ihmevimputtimia Tallinnan vanhassakaupungissa. Sinnehän ei autolla edes saa mennä.

I previously saw thing like this in certer of Tallinn.

TanssitypyjäSiis nytt on ole ihan varma. Joko nämä ovat jonkin ryhmän tanssityttöjä. Taikka sitten koko Venäjän esiintyjäryhmä (Serebro) joka koostuu kolmesta tanssitypystä.

Now I'm not sure. Who are they? Certainly they are dance-girls from some group? Maybe Russian group (Serebro), that has just three dance-girls?

Kohta esitys alkaaIhmiset alkoivat kerääntyä esiintymislavan lähistölle: siellä olisi jotain luvasssa.

People were gathering to stage. In about every two hours there were something.

Bosnia-Herzegovinan edustajaJa olihan siellä Bornia-Hertzegovinan pläjäys. Ryhmän nimi on "Feminnem". Tai pikeastaan esittäjä on Marija Sestic (voit varmaankin uskoa, että tuo nimi näytti lähinnä piikkilankaesteeltä). Ne ovat tyypillisia Balkanin alueiden ujelluksia, jotka vetoavat lähinnä vuohipaimeniin ja heidän laumoihinsa

There was performes of Bornia-Herzegovina, Marija Sestic and her group, Feminnen. These countries from Balkan have same tone. I call that goat-music.

Markkinasekoilun huippuAika ihmeviheltäjä viihdyttämässä

Of course I'm way too closes-minded. If one wants to clothe as superman and walk on rope, OK...

Söpö kipikonnarivistöOikeastaan tällaiset betonipossut ovat ihan kivoja!

We call the concrete blocks, that make it impossible to drive certain areas as "concrete piglets". But these look so nice!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.