Kahdentoistga maissa se tuliKirjamessut 2008

Book Fair 2008

Invataksi tuli suunnilleen puolenpäivän tienoilla. Kerrassaan esimerkillisen hyvää toimintaa! Eipä silti, olen minä joutunut odottamaan tunnin verran. 

Now this cab came at very exact time. But it might be just horrible much late.

Porukkaa riittiMessuja oli vaikka kuinka monta. Mutta nämä olivat minulle ihan riittävän iso juttu.
Kirjamessujen ohjelma ei oikein luvannut mitään ihmeempää. Tai oikeammin voisikn sanoa, etten minä tiedä asiasta mitään. On tietenkin huomattavan edullista, jos asiakkaat tulostavat itse ohjelmiston. Ja sittenkun perussivukin on laadittu päin persettä! Se on nimittäin laadittu sillä oletuksella, että kaikilla on samanlainen selain samanlaisessa tietokoneesa. Ja on tietenkin ihan saamankokoinen ruutu ja samanlaiset kirjaimistot.

This Sunday we had book fair. Actually there were several fairs at very same time. When I looked the program, it didn't promise much. There are quite many WWW pages.
Those are made assuming, that everyone has very same kind of computer. But if not, then one loses very dramatically.

Nainen haastattelee naistaAika aluksi taisimme kuunnella WSOYn osastolla. Haastattelijana oli Kirsi Piha ja haastateltavana Kati Tervo (ymmärtääkseni Jari Tervon vaimo).

In the very beginning I was at WSOY. Interwiever (she sits at right) is Kirsi Piha, former MP and MEP. 
She interwievs Kati Tervo, wife of Jari Tervo.

Yleisö on valikoitunutgSukupuolijakauma oli aika voimakkaasti vinoutunut tässä keskustelussa. Noiden istuijien joukossa ei ole yhtä ainoaa miestä. 

The audience was really very highly biased: no males at all.

Erittäin sopiva lasiOlin ostanut tuollaisen "Viivi ja Wagner" -lasin. Sinänsä erittäin realistinen ,lasi, koska sää oli oikeastaan tuollainen. 

I bought this glass from the expo. That's from the cartoon "Viivi and Wagner". The weather here is about that lousy. In some strip Wagner (the pig) considers our weather as some kind of cruelty to animals. But we are humans...

En taida olla ihastunut tuol,laisdeen roskaan

Tuollaista antikkakamaa en oikeastaan halua. Miksi haluaisinkaan? 

Then there very old books. But I wasn't very interested in such.

Ihan tärkeääNassutin siellä tällaisen sämpylän lonaakseni. Itseasiassa tuo on oikeastaan tavallista isompi lounas. Olenkin sanonut vaikka kuinka monta kertaa, että kulutukseni on oikeastaan aikamoisen vähäistä. 
Toinen ihan tärkeä juttu oli yksinkertaisesti lepotauko, jonka tämä aika antoi.

Then I ate this roll for my lunch. It's quite enough, because I don't need much: I sit all the time in my chair. 
Another very important thing was naturally the resting period.

Aanikirjoista min ä tykkääånMinä tosiaankin rakastan äänikirjoja. Sinänsä suurim masta osasta valikoimaa voin todeta: "minulla on jo". Nnyt minulla on esimerkiksi yksi pyörimässä kun teen tätä sivua. 

I really love books-on-CD!

Örkki jopa puhui!Eduskunnan entinen puheenjohtaja Paavo Lipponen oli kirjoittanut oman kirjansa. Hän on ilmeisesti alkanut nyt päättämään, mikä on kelvollista kulttuuria ja nmikä ei. 
Ei oikein hyvä juttu. Hän oli  nimittäin päättänyt joitain vuosia sitten Finlandia-palkinnosta. Ja valinta oli surkean huono. Siis minun mielestäni, tietenkin. 

The former speaker of our parliament, Paavo Lipponen, had made a book. This conversation is clearly very hard thing. Because he is very infamous for the thing, that he don't want to talk.


Tämä lippu on täältäToinen tähän päivään sattunut erittäin tärkeä juttu ovat kunnallisvaalit. Jokainen vaalipäivä on myös liputuspäivä. 
Saamme tuloksen tosi nopeasti. Se kestää ehkä tunnin. Sen jälkeen homma on lähinnä prosentin osien viilausta. 
Puoluejohtajat ovat lähinnä osoittaneet oman kyvyttömyytensä matemaattisissa asioissa: Kun kannavuustutkimuksen luotettavuus on parisen prosenttia, nämä neropatit ihmettelevät kymmenesosaprosentin muutoksia.
Sinänsä näissä vaaleissa ei tapahdu varmaankaan juuri mitään oleellista. Maaseutu ynnä muu junttila ovat kepun omia. Olen tehnyt tämän "ennusteen" päivää ennen vaaleja.
Puolittain olin jopa oikeassa. Kolme isoa puoluetta olivat olivat yhä isoja, keskikokoiset yhä sitä ja pienet - arvaa mitä. Kokoomus oli noussut suurimmaksi. Kaikkein suurin juttu oli se, että perussuomalaiset moninkertaistivat kokonsa.

Another very important thing today was communal elections. Election days are official flag-rising days. I think, everywhere in world. 
We have results very quickly, in an hour or so. After that, it means only very little. Just fiddling with some fractions of percent.
Only thing one can see easily is that party leaders aren't mathematically very gifted. When confidence is maybe two percent, they look at fractions of percent. 
Then I make some kind of prediction. Very simple, nothing happens. I made this "prediction" the day before election. 
Basically my my prediction was quite exact. Three main groups (big, mediocre, very small ones) remained very same. Only very small changes within groups. Conservatives sere biggest now. But most important change was in group "small". Our redneck-party got very huge boost.

Örkki jopa puhui! Siis tämä ei ole minkään kiivaan keskustelun jälkiä. Ei, tämä on aika ankaran syysmyrskyn tekosia.

These are not results of intensive conversation. No! Quite strong autumn-storm made these. Actually we have such at every autumn. So, thats nothing special.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.