Porukkaa raittikanevaaleilla Maalaismarkkinat 2007

Maalaismarkkinat olivat nyt keväälläkin. Niin luultavasti ennenkin. Taisin viimevuonna olla siellä? Ehkäpä niin...

I thought, that these "maalaismarkkinat" are at Autumn only. But no, these are at Spring, too. Totally same stuff.

Ihania pähkinöitäSelkeästi koko markkinoiden tärkein juttu: pähkinät. Ja siellä teinkin oikein kunnollisen ostopläjäyksen. Wappupippalot ovat tulossa... Saa nähdä jääkö niitä ollenkaan jäljelle siihen,

Sain lisäksi kuulla, että parapähkinöitä pitää säilyttää kylmässä. No jaa, eivätpä ne erikoisen pitkään säily muutenkaan.

Nuts! I really love those. Some friend of mine has looked from some tables, that these (and beer) are really the only sources of magnesia. So, I have really excellent reason.

Muikkupaikkoja oli kasapäin

Muikunpaistajia oli kasapäin! Siis suunnilleen parinkymmenen metrin välein.

These fishes, vendaces (Coregonus albula), are really quite highly appreciated here. They are quite small, maybe length is about two inches (okay, big ones are much longer). They live in lakes and in some parts of Baltic Ocean (that hasn't much salt)..

Hirveyksiä

Kuka täysjärkinen ostaa tuollaiset hirvitykset? Vaikuttaisi siis upealta synttärilahjalta sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Tällaista ei taatusti ole!

Ouch, these look quite horrible. One can be very sure, that no-one has anytrhing like this. So, this works as excellent birthday present.

Kuulemma Ökö on justiinsa tuonluontoinenKuulemma Ökö on justiinsa tämän luonteinen. Ehkäpä pikkuisen näköinenkin.

This is much like Ökö. Especially character of her is like that.

Porukkaa raitillaPölypussien myyjä. Jopa aika asiallinen! Luulen, että sellainen pussisatsi kuluu suunnilleen puolessa vuodessa.

This shopper is really very "good" thing. He sells dust-bags for vacum-clraners. Of course, that isn't anything like agricultural thing. But so what!

Jotain mehuja

Ostin sieltä mehuja ja säilöttyjä valkosipulin kynsiä. Niitä valkosipulinkynsiä olen ostanut aiemminkin. Mutta nyt hommasin myös mehuja. Hänellä oli nimiittäin myös sokerittomia (tai hedelmäsokeriahan niissä on käytetty). Ilmeisesti tyrni sisältää ihan valtaisan määrän C-vitamiinia. Tosin kemiantehtaat tekevät sitä huomattavasti valtaisampia määriä rajusti edullisemmin. Johon tietenkin palavasilmäiset hihhulit vakuuttavat luonnontuotteiden paremmuuden puolesta...

I buy these juices. And then garlic gloves.

Iltapalaksi piirakkaaIltapalaksi piirakkaa. Siinä oli pääasiassa kinkkua. Sellaisessa rahka (tai kermaa se taisi olla) mössössä oleva. Hälläväliä, hyvää se kuitenkin oli.

Then some pie for evening (and next evening, too). That has ham and some cream. Yummy!

Iltapalakai

Iltapalalle piti saada jotain pullaa. Siitä tulee siis aika jämäkkä iltapala! Mutta eihän tällainen missään tapauksessa tapana ole.

And buns (sugarless, naturally) for evening. Delicious!!

Uistimia

Tosi upea uistinvalikoima. Toisaalta, eihän näin kirkasvärisiä kaloja täällä ole. On siis ihan asiallista ottaa pois petokalat, jotka haluavat jotain noinkiun älyttömän kirkasväristä. Syytä hävittää tuollaiset psykedeeliset friikit.

These lures are like jewels. But why? Because no our fish looks like this.

Nassikat silittävätIhan ensimmäisenä nassikoille oli pupuja silitettäväksi. Olen aina kuvitellut, että puput olisivat huomattsvan säikkyjä. Mutta mitä ilmeisimmin niin ei olekaan.

I thought, that these bunny-rabbits are quite scary animals. But obviously not!

Tämä on muuten aasiNassikoille oli jonkinlaista touhua kotieläinten kanssa. Olin aluksi kuvitellut, että tämä olisi poni. Mutta ei, sitä se ei tosiaankaan ole. Sinänsä ymmärrettävää, koska ponit ovat aika pahansisuisia. Tämä näyttää aasilta. Vai olisiko se muuli?

Is this donkey? They can't do well in Finland: our Winter is way too hard.

Lisää silitystäYleensähän lampaita pidetään aika pelokkaina. Mutta ne vain mussuttivat heinää rauhassa. Onko ne jotenkin huumattu?

Again, these creatures should be quite scared. But no! Do they have some kind of narcosis?

Kili pelästyi

Kilipukki mussutti tyynenä jotain murkinaansa. Mutta sitten paikalle tuli pelottava Olli sähkärillään. Silloin puputus loppui ja parisen askelta taaksepäin oli viisaytta.

Nyt oli tosi kylmää. Kaikki lämpö oli tullut auringosta ja kun se oli mennyt pilveen, tuli ihan kamalaa.

This one was scary! Obviously my electric wheelchair was too much for him.

Now there was really horribly cold. When I went there the sun was shining quite warmly. But now it was cloudy. And that wasn't nice!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.