Munkka

7.7.2003. Edellinen yö oli tosiaankin erittäin tukala! Kuten olen jo sanonut vaikka kuinka monta kertaa, en tosiaankaan pidä kuumasta ilmasta. Ja tietenkin ikävät vaikutukset minuun on nähtävissä vaikkapa painokäyrästäni: näin helteellä laihdun suunnilleen kilon päivässä. Mutta tuolla ulkona on oikeastaan oikein miellyttävä pikkuinen tuuli.

Tuo linnunrääpiskö oli mukan rannassa. Ilmeisesti siitä tulee aikanaan joku lokki, ruumiinmuoto on sellainen.

At July 7th, 2003. We went to Munkkiniemi. There was the beach and then houses for the really filthy rich.

There were really uncomfortably hot. I can easily see from my weight: I perspirate it down! That isn't really safe way to lose weight! But very effective...

This young bird is clearly going to be some sort of a gull. Shape of her body says clearly that.

Munkassa on kiva uimaranta. Ainakin tenavat tuntuivat tykkäävän mulaamisesta matalahkossa vedessä. Ja ilmeisesti aurinko lämmittää huomattavan nopeasti ohuen pintakerroksen. Täällä oli nimittäin sikamaisen kylmää ihan muutamia päiviä sitten. Mutta sinänsä, ranta on muutoinkin aika suojaisassa paikassa.

Kyllmästä puhuen: juuri tuo uimaranta on varustettu avantouintia varten.

There's rather nice beach in Munkkiniemi. Especially kids seem to love that place. Sun warms up that narrow "top" layer of water. Actually that beach is in rather sheltered place.

Coldness? This is not cold! In winter that's really extremely cold. Look at these pictures. They are taken at end of October. Brr!

Tuossa edessä on funkistyylinen talo. Sehän oli voimissaan täällä joskus kolmekymmentäluvulla. Mutta voi todeta, ettei arkkitehti ole oikein onnistunut: muutama onnettoman pieni ikkuna. Lopputulos muistuttaa lähinnä vankilaa!

This house near seems to be of style '30. But that house is really awfully bad! Architect has really failed miserably!

Asuinalueella on myös Alvar Aallon studio. Talo on eristetty kaikesta tiukasti muurilla. "Yksityisyyttä", sanoo isäni. Minä taasen sanon: "töppäysten peittelyä".

Very famous Finnish architect Alvar Aalto worked here. Okay, I must admit, that Finns think him as some kind of demi-god. No errors, You know.

Tämä on ilmeisesti venäläisten emigranttien (siis lokakuun vallankumouksen takia livistäneiden) kirkko. Tuollainen oli keskella ihan "tavallista" mukkinieneä. Täällä he ilmeisesti sitten asuivat. Tuskinpa heistä enää ketään on hengissä. Mutta rahaa heillä on ollut kerrassaan säädyttömän paljon (siis kyllä sillä vallankeikauksella oli järjelliset syynsä).

Orthodox church there? What.

But probably that church is for Russian aristocracy, who fled from St Petersborough. They got only a tiny fraction of everything with them. But when there were awfully much...

Tosi kivannäköine ja idyllinen talo. Aluksin panin tekstiksi "pikkumökki" tai jotain sinnepäin. Mutta niinhän asia ei todellakaan ole! Voi todeta, että siellä ei tosiaankaan ole mitään pientä!

This looked like so idyllic small cottage. But there isn't anything small...

Rannalla piti luonnollisesti olla pikkuisen kestävämpiä kasveja.

This is sea. So, every plant must be very durable ones. Actually last winter was quite bad one. So, obviously this is very durable one (though I don't know (or care) what it is). And it even looks good. Exotic, I mean.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.