Autoja SyyssatgeessaUintikeikka Synapsiaan

Swimming trip to Synapsia

Käymme Synapsiassa uimassa aina tiistaisin. Nyt alkaa selvästi olla jo syys. Siis sataa. Autot käyttäytyvät kuin Formulat silloin: ajavat tuskastuttavan hiljaa.

I visit Synapsia every Tuesday. Now is very typical weather for autumn: rain all time.


Auton ikkunasta näkyy kivastiItseasiassa aika kiva kuvakulma! Isälläni on selvästi näkemystä näiden kameroiden kanssa. Hän on oppinut kuvaamisen joskus 50-luvulla, jolloin filmi oli vielä aikamoisen kallista. Eli otetut kuvat ovat upean hyviä!

My father has learned to take photos about half a century ago. Then film was very expensive thing. But with digital cameras, there's no film!

Pappa uittaa minuaIsäni uittaa minua.
Digitaalisilla kameroilla onnistuu ihan hyvin tällaisen omakuvan ottaminen: käsi vain ojoon ja sovelias haudankakaivajailme naamalle.

My father takes me for swimming.

Uin siis selkäsuuntaanItseasiassa minä lliikun todellakin taaksepäin. Kelluke toimii ihan hyvin puskurina. Siis se muutenkin ihan oleellinen juttu¸koska pää ei pysyisi muuten ollenkaan pinnallla.

I swim "backwards". Then my floater works as simple bumper. Quite effective way.

Se on vedenpitäväHuonommankin jalan on tehtävä jotaKamera on tosiaankin vedenpitävä! Ongelmana on se¸ että vesi imee aikamoisen määrän väreistä. Elikkä kaikki näkyy sinisen eri vivahteina
Pikkukuvassa näkyy, kuinka minun on edes lähdössä yritettävä aktivoida oikeaa puoltani.

My new camera is waterproof till 10 meters. These pictures has been taken really quite near surface. Even then there's very strong blue tint.

En ollut ihan ainoa siellä

Enkä minä tosiaankaan ollut ihan ainoa ollut siellä. Oikeastaan aika yllättävää, ettei tällaisia juurikaan ole Pääkaupunkiseudulla: ihmisethän ovat täällä!

As You can see, I'm not the only there. He has obviously been  paralyzed under belt. His arms are really strong.

Komeat ruskaväritTosi upeat ruskavärit. Tällainen sopivasti sateinen sää saa värit erityisen voimakkaasti esille.

We have really strong colors in Autumn. Rain increases these colors really much.

Mujusen Ari tuliMujusen Ari tuli justiinsa silloin¸kun tulimme Synapsia. Oikein hyvä ja sopiva juttu.

Ari came here, when we arrived. He has keys to there, but really excellent this way.

Mitä tämä läppäri oikein tekee"Ei tuo Ollin kuvailema virhe voi olla totta, kyllä Ubuntu-version tekijöillä on edes pikkuisen järkeä päässään." Pikkuisen testailun jälkeen paljastui¸että olin todellakin ihan oikeassa.
Sitten hän katsoi koodia. Silloin hänen lausuntonsa noiden koodintekijöiden pössöydestä ei tosiaankaan kestä painoasua. On tietenkin niin, että täydellinen on hyvän pahin mahdollinen vihollinen. Mutta tuota kökköä ei voi parhaalla tahdollaan voi kutsua hyväksi.
No, uusi versio tulee ilmeisesti lokakuussa.

I explained my problem with my new camera Olympus mju 770 and Ubuntu version of Linux. Ari didn't believe, that this kind of error was possible. But that error was really quite clear.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.