Kellojen kehitystä Emma

Espoon kaupungin modernin taiteen museo Emma sijaitsee WeeGee-talossa (siinä Weilin&Göös on saanut aivan upeasti ilmaista mainosta). Tänään uutisissa oli jotain juttua siitä. Siinä joku perhanan typerys vaati lisää tilaa ja resursseja sinne. Ei taatusti!

Ja kyllä siellä oli muitakin Espoon museoita yhdessä läjässä. Oikeastaan ihan järkevä juttu!

Siellä oli myös kellomuseo. Ja se olikin oikeastaan ihan kiinnostava. Ilmeisesti ainoa koko pohjoismaissa! Aiemmin se on ollut ilmeisesti kelloseppäkoulussa.

Heilurikellojen tarkkuus on aika hyvä. Mutta ei lähellekään sähköisten kellojen tarkkuutta. Sehän on riippuva paikallisesta painovoimasta. Jo rannekelloni on rajusti tarkempi.

Museums in Espoo are gathered to this place in WeeGee house. That was a print of Weilin & Göös company. Then tmey moved to new place. This way they have good ad!

That place contain 3-4 different museums:

Quite a collection!

First place was that clock museum. And photographing wasn't allowed. I use the main idea, "don't ask, don't tell". And no flash! Thus the quality of pictures is quite poor 8-(

This pendulum clock was the most reliable and accurate of mechanical thing. Even my wrist-watch is more accurate!

InhottaviaHerätyskalloiksi nimitettäviä helvetinkoneita. Mutta oikeastaan herätys edellyttää nimenomaan inhottavuutta.

These alarm-clocks are work of Devil himself. Everyone thinks that way in the morning. But they have to be effective that way.

Tyypillisiä lahjojaTällaisia annetaan aina tasavuosina. No, ei varmaankaan juuri enää. Niin, tietenkin jos koneisto on moderni, voivat kuoret olla koristeellisia. Mutta enpä tiedä...

When one is 50, then one get one of such. Yuck!

Naisten riipuskellojaTällaiset Naisten riipuskellot eivät ilmeisesti olleet erikoisemmin tarkkoja. Ja jos he sanovat tuon ajan kelloa epätarkaksi, niin se todellakin on sitä! Mutta ilmeisti huomattavasti oleellisempaa oli vaikutus koruna.

These were watches of women (very high class). They were really extremely unreliable. But so what? Because their main idea was just look nice.

Epäterävä kuvaTällainen kamerani harhalaukaus on selkeästi parempaa taidetta kuin ne ökyoksennukset siellä. Laatikollinen vanhoja silmälasinkehyksiä ei mielestäni todellakaan ole taidetta! Nyt tietenkin jokainen päättäjä saa hepulin. Tulee elävästi miueleen H C Amdesenin satu: "Keisarin uudet vaatteet".

I'm clearly very unprofessional brute. Because I don't think, that box full of old spectacles is "art". But idiot isn't the one, who asks vast sums of money. Idiot is the one, who pays it!

Abstraktia taidettaTuollaisen abstraktin jutun sasattaisin jopa hyväksyä seinälleni. Ongelmana on kuitenkin koko: tällainen ei mitenkään mahtuisi minulle.

This looks nice, I would gladly have it on my wall. There's one quite huge problem. This painting is really quite higgie...

Todellista taide3ttaPikkuisen todellistakin taidetta. Hyväksyn jo kaksi näistä: oikean rivin ylemmän ja ehkäpä keskirivin alimman.

These are of more manageable size. And there are even two nice ones among these paintings: the bottom one at center row and top one at right row. Those look nice.

Sentään jotain hyödyllistäEi se matka ollut ihan turha: sain nimittäin liikkeestä ostettua tällaisen upean avaimenperän. Punainen nänä ja tismalleen oikeissa paikoissa valkoista: ilmeinen Ökö.

Sitten aloin verkosta etsiä sopivaa linkkiä Myyrä Matikaiselle. Sitä ei tosiaankaan löytynyt millään! Tiesin kyllä, että alkuperämaa on Tsekkoslovakia. Mutta siinä kaikki.

But then I found this nice Krtek-mole from local giftshop. Extremely nice keychain. And he looks exactly like Ökö!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.