Eduskuntavaalit 1999

Ne järjestettiin maaliskuussa -99. Ja ainakin uhkailtiin, että äänestysprosentti jää jonnekin säälittävän ja surkean välimaille. Hei, itseasiassa näin sanotaan ennen jokaisia vaaleja! No, se ei ainakaan johdu osallistumattomuudestani! Ja samana päivänä äänesti 136400 ihmistä (siis ainakin uutiset sanoivat niin).

Ennakkoäänestän aina. Se on ihan järkevää niin, koska pyörätuoli on taatusti hankala järjestellä varsinaisena vaalina.

Ihan ensimmäisenä olin jumpassa. Ja äänestys hoitui sen jälkeen ihan mukavasti.

Kävin sitten lähimmässä postissani (joka on Maximarketin posti). Siellä vaalivirkailija (=postin mikälie) sai suunnilleen hysteerisen kohtauksen napattuani esille kamerani.

Leimattu vaalilippu. Odottamassa kuoreensasulkemista. Niinkuin näkyy, on tämä tehty äärimmäisen monimutkaiseksi jutuksi. Tämä kyllä takaa ehdottoman vaalisalaisuuden. Johon suhtaudutaanm vielä ylijuhlallisella tunteella (siis sekä vaalisalaisuuten että ennenkaikkea noihin menoihin).

Pyörätuolini renkaisiin piti saada ilmaa. Tämä vekotin oli ihan surkea, sillä olisi tuskin saanut edes autonrenkaita täytettyä. Ja pyörätuolin renkaissa on huomattavasti suurempi paine. Elikkä pois tältä surkealta asemalta. Seuraavalla bensa-asemalla olikin kuljettajalleni syvällisiä onnentunteita tuottava ilmahärveli...

Sittenpä on ostoksieni vuoro. Ja ne ovat oikeastaan aina ihan samat: neljä puolentoistaliran muoviputelia CocaCola Lightiä ja molemmat iltapäivälehdet. Ja koska lista on noinkin selvä, voi kuljettaja hoitaa ostokset puolestani.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.