Kaupunkireissu 26.6.2000

In city, June 26th, 2000

Siinä päivänä oli ohjelmaa vaikka kuinka! Tiesin, että homma alkaisi kerrassaan sikamaisen aikaisin aamulla. Tarkoitus oli mennä aikaisin nukkumaan. No, menin nukkumaan yhdeltä yöllä - mutta se on tosi aikaista minulle. Oli jo hyvissäajoin tilannut invataksin klo 08:15.

Tuo aikainen lähtö oli selvästi hermostuttanut minua. Eli ensimmäisen kerran heräsin 05:10.

Sittenpä heräsin uudelleen: kelloradion minuutit olivat jo :40. Huh! Aloin vauhdilla pukeutua. Kunnes Gilbert Granholm Ylenaikaisesta ilmoitti, että kello oli 6:45. Siis tuntia vähemmän kuin luulin. Silloin pukemisvauhtini tuli huomattavasti järkevämmäksi...

This day would be really hard and long one. I want to bed really early: 1AM. That's really hyper-early for me!

By the way, these aren't exact translations. I write, what I like to.

Töölön sairaala

Töölö hospital

Ja tämän härvelin kuvattavaksi oli tuo kiire! Tällainen on magneettikuvaushärveli (tai jos haluaa brassailla, puhuu vain koko ajan MRI-kuvauksesta (tosi kovat hemmot tietävät jopa, mitä se oikeastaan tarkoittaa "Magnetic Resonance Imaging)). Siinä otetaan erilaisia pötkojä kuvista: ihminen leikataan kuin salamimakkara viipaleiksi. Kaulani ympärillä ovat jonkinlaiset sieppauskelat, joidenka avulla saadaan kiinni magneettikentän loihtimat radioaallot (tai jotain sinnepäin). Puolessavälissä ruiskutetaan kyynärtaipeessa olevan kanyylin kautta magneeteille sopivaa varjoainetta: kerran kuulin, että se on jotain gadolinium-yhdistettä. Kaikenkaikkiaan kuvaus vie suunnilleen tunnin aikaa. Kuvauksen aikana kuuluu aikamoisen voimakas napsuttava ääni: ei se mitenkään moottorisahan äänimaisemaa muistuta, mutta sinnepäin.

Huoneeseen ei saa tuoda yhtikäs mitään metallista. Tai edes suunnilleen mitään sellaista. Lepoaikanakin (siis silloin kun kuvausta ei tehdä) huoneessa on voimakas magneettikenttä. Esimerkiksi nämä tikitakikameran kuvat on otettu huoneen ulkopuolelta.

Tiistaina 4.7 oli sitten lääkäri, joka sanoi, että kuvissa ei ollut ongelmia. Kerrassaan mukavaa kuulla!

Most important thing (= only) there MRI-picture. Okay series of them.

At Tuesday, July 4th I had doctor-s appointment. And she said, there isn't problems.

Tällä osastolla oli hoidettava suunnilleen vuosi ja muutama kuukausi sitten.

Ja kansliassa on yhäti huomattavan tiivis tunnelma...

I was treated in that place just a little bit over an year ago. Quite hectic feeling, eh?

Jumppa

Physiotherapy

Sittenpä jumppaan! Tämä oli suunnilleen puoliltapäivin (yhdeltä). Pyysin, että nyt oltaisiin edes kohtuullisen lempeitä: olin joutunut nousemaan kerrassaan aikaisin ja minulla olisi vielä illallakin toimintaa.

I asked for little bit "easy" things now. Because I would have so many things coming!

Pippalot TePen ja Merjan luona

Party by TePe and Merja

Tuntuu siltä, että kaikki kasaantuu joihinkin yksittäisiin päiviin. Eli minä en taatusti ollut mitenkään edustavimmillani enää silloin ilalla.

Tässä on muuten heidän koiransa Apollo. Hän voisi ihan hyvin vierailla kissojen luona. Siellä Postipuulla hän olikin kerran käynyt: Helmi sai melkoisen sätkyn kun karhunkokoinen musta mörkö vyöryi sisää. Ja kuinka ylpeä hän (siis Helmi) olikaan, kun hän oli saanut hätistettyä hirviön pois...

This big bear-like creature is their dog. Merja has trained so much it.. I don't know, if that much training is really good for dog. Because, if Merja has sky-diving as hobby, that dog would do it, too 8-)

Alkupalojakin oli. Varsinkin suuren suosion saavuttivat ne pikkuiset metukat. Kyllä porukka ymmärtää kunnollisen rasvan päälle. Ja näin hikisellä säällä on vain hyvä saada kunnolla suoloja elimistöönsä.

Those small sausages were really excellent!

Kyllä Aurinko oli armoton. Suora auringonvalo teki äärimmäisen kovaa jälkeä. Olisikohan täytesalama ollut kuitenkin paikallaan?

That Sun gives really nasty shadows! Maybe some flash would help?

No, enpä tiedä. Se nimittäin kaivaa ihan kaiken mahdollisen (ja mahdottoman myös) esille. Muistaakseni tässä sitä ei ole käytetty. Elikkä Aurinko tekee inhottavia asioita; tosin ilme on ihan hyvä!

Actually not! Flash digs out quite everything! But she has rather nice smile in this picture. So, no flash here!

Ja sitten pöytään. Tarjolla oli jotain meksikolaistyylistä. Ikävä kyllä minulle ehkäpä hiukka liian tulista!

Niin muuten tuolla vasemmalla ylhäällä näkyvä hiustupsu on Arin. Se alkaa jo todella olla Elvis-mitoissa: leikkasin kuvasta pois kymmenen pikseliä. Ei apua, siellä se ryökäleen tupsu vain on!

Then eating. Actually, quite much of it!

Merja ja TePe eivät ole pitäneet pöytäliinaa näissä pippaloissa (eikä ilmeisesti muutenkaan): joku mämmää kuitenkin. Ja noin oli. Ei vaadi kovinkaan suurta arvauskykyä tohelon (jota voi kutsua myös "päämämmäriksi") henkilöllisyyteen. Siis pikkutahrat ovat ihan ymmärrettävä juttu. Niitä sattuu. Mutta sellainen puolimetrinen lähinnä ruokaöljystä muodostuva lätti: sellaisen luomiseen vaaditaan jo taiteilijaa. Ja päällimmäiseksi rikottu skumppalasi, sitä voisi kutsua jo alkoholin väärinkäytöksi. Teekkariaikoina tuollainen ai voinut olla mitenkään mahdollista. Rikkominen ja muukin sikailu kyllä, mutta tuollainen alkoholin tuhlaaminen? Ehdottomasti ei! Muistan vain Iisakin legendaarisen sammumisen fuksivuotenamme pikkuisen ennen Wappu. Täydestä lasista ei tippunut pisaraakaan hänen sammuessaan.

Usually Merja and TePe don't have table-cloth. Because they know, that someone will spill. Exactly right guess...

Ja sittenpä mämmärille annettiin kunnollinen lasi, jota ei ainakaan saa rikki. Ja kieltämättä tämä oli kunnollisen kokoinen verrattuna aneemisiin skumppalaseihin!

One just can't break this mug. And it really big, too!

Pääsin sitten kotiin pikkuisen ennen puoltayötä. Kolmen maissa aamuyöllä olin saanut kuvat alustavasti kuntoon. Silloin tuli ensimmäinen lievä järjenpilkahdus ja menin nukkumaan. Jatkoin sitten pikkuisen puolenpäivän jälkeen. Kolmen maissa ohjelma kaatui pahasti. Help-toiminnon tekijät saivat silloin kohtuullisen pistävää arvostelua koskien heidän syntyperäänsä ja yleistä älykkyyttänsä...

A little bit before midnight I got home. I started to work with my digital photos. At 3AM, I went to bed. Then a bit (bigger this time) after noon, I started working. Major crash at 3PM: I described quite vividly intelligence of those programmers. Added with their pedigree...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.