Tuolla tulinKaupunkireissu 3.1.2008
Trip to city January 3rd, 2008

Tein aika pitkästä aikaa reissun kaupunkiin. Silloin kun minulla on henkilökohtainen avustajani, en saa helpolla tehtyä tällaista reissua.
Tulin tuolla invataksilla. Koko taksi oli ilmeisesti uusi. Mutta ennenkaikkea taksamittari oli pantu uusiksi. Ja siinäpä sitten istuin, kun puhelimitse pyrittiin selvittämään sen toimintaa.

Today I made a new trip to city. My personal assistant is away this week. So, very excellent time to do this trip. 
This cab was quite new. At least the cash register was new. After the cab-trip I had just sit and wait. When the driver consulted about working of the thing.

MainbosukkelitMainoksissa käytetään noita hahmoja. Ne ovat nimittäin aikamoisen tunnettuja. 
Tuo aika jähmeä hahmo oli kuulemma ihan todellinen isäntämies Hämeestä.

These statues (this is the very main railway station of Helsinki) are very famous now. Because they are used in TV ads for our railway company. Of course only Finns can understand those ads...

Lisaa haanupelastuksiaEn ole tietenkään ihan varma, mutta luulisin että tuossa paikassa on aika huomattavaa kihlasormusten myyntiä. Se on nimittäin asematunnelissa ja luultavasti auki aika käsittämättömän myöhään.

I think engagement rings are the most important articles of this shop.

HätäpelastusTuo on haamupelastuksiin tarkoitettu kukkakauppa. Elikkä on varmaankin ihan järkevää hommata kukkapuska harhautukseksi kotiin.

And then very logical continuation: flower shop. And that's open at very awful times.

Juustoja sun muutaSiellä oli myös Alepa. Öääasiassa se on tarkoitettu pelastamaan tilannetta epätoivoisissa tilanteissa. Tässä on osa sielläolevista juustoista. 
Tilanne on luultavasti se, että asiakkaat ovat huomattavan valikoimatietoisia siellä. Ihan niinkuin viinit kannattaa ostaa Hakaniemen Alkosta. Siellä asiakkaat ovat huomattavan laatutietoisia.

Usually shops here aren't open very late. But this is.

LemmikkimurkinoitaLemmikeille on aika paljon kaikenlaista. Siis nimenomaan kissoille. Minä tiedän erittäin erinomaisesti, että katit saattavat olla aikamoisen kranttuja. Hurtille vei taida olla kuin suunnilleen yksi laji, ne kun ahmivat ihan määrättömästi mitä vain. 
Vastakkainen hylly sisälsi muuten erilaisia vauvanruokia.

Here are foods for pets, Mainly for cats (dogs are very easy: they eat anything!).
By the way, at the opposite shelf ere different baby-foods. Clearly some kind of pets, too.

Kauhea remonttiSuomalaisessa oli meneillään aikamoinen remontti. Jossain tuolla takana ovat minua kiinnostavat sarjakuvat.

There were really quite huge renovations. Comics are back (I like those) there. So, I didn't like that!

PalvelupistePalvelupiste, jossa ei oikeastaan ollut oikeastaan ollekaan palvelua. Tuossa pikkulapussa todetaan, ettei rahanvaihtoakaan ole. Herää lähinnä kysymys: mitä ihm että tämä porukka oikeastaan tekee? 
Tarkoituksenani oli kysyä lehtien sijoituksesta remontin jälkeen. Tosi pitkän odottelun jälkeen minulle kerrottiin, että ne olisivat alakerrassa. Ja sinne ei pyörätuolilla tosiaankaan pääse.

Then there was a service-desk But there was no service!

KuljettajaniTänään minua kuljetti tämä taksikuski. Sekä mennessä että palatessa.

Then the cab-driver came. She was the very same, who brought me there. Now the cash register worked well...

Ökö huusi nyt kun juuri tultuani menin hakuuhuoneesxdeeni vaihtamaan housuja ja kenkiä. Tietenkin hän on sitä mieltä, että hänet on julmasti hyljätty taas. 

After the trip Ökö got another shock: I went to bedroom to change my pants and shoes. Clearly abandoning her!

Windowsin virittelyäAri sumpli isäni tietokonetta. Ongelma on se, että tietokone oli men nyt järjettömän hitääksi. Ainakin alustava arvaus ongeloman syystä on kovalevyn erittäin paha fragmentaatio. Elikkä tiedostot ovat pikkusilppuna ympäri kovalevyä. 
Asian voi kyllä (luultavasti) korjata kuntoon. Mutta se vie aikaa ihan järjettömän paljon.

Ari came at evening. Fist he looked at the laptop of my father. That had became extremely slow. Very badly fragmented hard disk was my own diagnose. And Ari  agreed.

Sitten Linuxin puolelle kaikenlaisia ihmevimpsautuksia. Nimenomaan noin: käyttiksessä on tehty vaikka minkälaisia omituisia juttuja, loilla ei ole ihmeemmin käytännön merkitystä. Ohjelmoijat ovat toteuttaneet tällaiset ihmevimpsautukset ihan vain täydellisyyden vuoksi, että he osaavat ohjelmoida myös ihan vesipäisiä juttuja.
Yksi tällainen typeryys selitti oikein hyvin läppärini jokseenkin skitsoa toimintaa: Ari osasi heti selittää tilanteen ja korjuauksen siihen. Joka toimi,

Then to my Linux-computers. There the problem was very simple: programmers want to show, that they can do the thing (and naturally very elegantly). 
Sometimes that causes the computer act really weirdly. Like it has very bad Schizophrenia.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.