Mujusen Arin 37. synttäripippalot

37th birthday of Ari Mujunen

Arilla oli aikamoinen dilemma: järjestääkö pippalot Tarun luona vaiko täällä Ja täällähän ne sitten olivat. Tarun paikan sijainti olisi ollut aivan ihanteellinen. Mutta myöskin heikkoja juttuja löytyi: kaasu on pikkuisen (eikä ihan pikkuisenkaan) hankalaa käyttää (ellei kokemusta asiasta löydy (ja sitä ei tasan ole)), Tarulla oli jotain omituisia työkiireitä. Lopullinen niitti oli minulta löytyvä astianpesukone. Sain kuulla, että Tarulla on sellainen! Mutta mikroaaltouunin puuttuminen oli vakavanpi juttu.

Yleensähän pyrin tekemään tällaiset sivut jo seuraavaan aamuun mennessä. Mutta kun kuvia oli suunnilleen 80 kappaletta. Ja ne eivät todellakaan olleet mitenkään pieniä.

Ari had quite a problem with his birthday: should he organize them at place of Taru. Or here? Taru has really great location. But other things suggested this place.

Aamulla 5.12.2000 Ari ilmaantui ovelleni karmean lastin kanssa: isoja muovipusseja taisi olla kuusi. Ja sitten kuuden pullon looda Veuve Cliquotia. Mutta kuulemma kinkku ja simpukat puuttuivat vielä. Eli hommaamaan niitä (ja kaikenlaista muutakin).

Ari came here December 5th, 2000 (actually he has the actual birthday at December 6th). He had 6 big plastic bags. and 6 bottles on Veuve Cliquot. But no ham of mussels.

Rasvaa oli ihan kiitettävä määrä. Lähinnä tietenkin voita. Ja sitten tietenkin laktoosi-intolerannteja (sun muita vammaisia) varten Beceliä.

Then grease (it should be better). That's really important thing in these parties.

Sittenpä simpukoita. Sinisimpukoita.

First mussels.

Ensialkuun ne piti harjata kovin tunnollisesti juuresharjalla. Ja siinäpä hupia riitti...

One had to brush them.


Sitten ne keitetään (jonkinlaisessa valkoviinipohjaisessa mössössä) Sita ei todellakaan ole miksikään keitoksi saakka, vaan elikot kuolevat höyryyn.

Ja sittenpä ne massutetaan. Se edellyttää tietenkin paria hyvintoimivaa kättä ja kokemusta. Kaksi asiaa, joista minulla ei ole kumpaakaan. Eli sekä paita että housut menivät vaihtoon...

There is some sort of white-wine-based stuff for cooking the mussels. Actually, they aren't boiled in that stuff: the hot steam kills the mussels.

Sittenpä olikin kinkun vuoro! Ongelmana oli kuitenkin kinkun kypsyysaste. Kypsäähän se oli, muttei normaalin ylikypsää. Mutta kun hirmuinen hunnilauma vaati, niin minkäs sille voi.

Then the ham! Okay, it was well-done (ham should always be so). But normally it's something like hyper-super-overly-well-done. But when that pack of hunns demand for it...

 

Esa ruikutti jatkuvasti, kuinka kinkunsyönti oli ylen aneemista. Mutta kyllä hänkin osallistui sen nassuttamiseen. Ja aneemisuudesta puheenollen: siitävain itse korjaamaan asiaa. Turhaa valittaa muiden heikkoa suoritusta!

Esa whined, because people didn't eat ham eagerly enough. No! He is one of people - eat just few extra pounds of meat!

Ja kyllähän sitä viiniäkin pitää olla kinkun kanssa. Ari avasi erinäisen määrän puteleita hengittämään. Mikä oli virhe, erittäin paha virhe! Eihän porukka saanut juotua niitä. Hyi häpeä!

One should have wine with ham.

Tuon hirvittävän ahmimisen jälkeen oikeastaan kaikki veri meni suolistoon. Tajunnan kanssa oli pikkuisen niin ja näin. Eli Taru sammui kuin saunalyhty. Ja APM oli erinomaisen ilahtunut tilanteesta. Mutta muutaman tunnin kuluttua hän oli tosi tillintallin. No, kieltämättä Tarukin...

That much eating causes casualties. One can see easily, that APM is very amused about the Taru situation.

Pasi on ihan uskomaton! Jääkaapilla jo nyt. Mutta kieltämättä se on ruokalioeksperttien mielestä pikkusynti verrattuna Mujusen syntymäpäivien kaltaiseen kuolemansyntiin.

Pasi looks to fridge. What?? Not enough food this far?

APM on nyt ihan yhtä syyntakeettomassa tilassa. Ja huomattavan perusteellisesti olikin.

APM is now really defenseless. Totally so.

Syntymäpäivänsankari sai kaikenlaista. Ja ennenkaikkea hän oli aika onnellinen siitä, että lahjat olivat edes suunnilleen kohtuullisen keveitä.

Ari got several presents (as allays). He was really happy, because those presents were quite lightweight.

Sittenpä Ari sai ihan oman WWW-kotisivunsa. Siinä on todella upeita kuvia parikymmentä kiloa sitten.

Niin, huomaa että Taru on ihan hengissä.

Ari got own WWW-homepage. Okay, that's in Finnish. But full of great pictures.

Taru oli varsinainen flip-flop. Joskus ihan täynnä intoa (esimerkiksi tanssimassa työväen taistelulauluja humppana). Ja sitten toisaalta joskus ihan täysin kuollut.

Taru was really flip-flop. Sometimes full of life, sometimes totally dead.

Nyt oli pikkujoulukausi ihan pahimmillaan. Taksin saaminen oli lähestulkoon mahdotonta. No, neljältä aamuyöstä se sitten onnistui.

Cabs were nearly impossible to get. Okay, at 4AM it succeeded.

Tässä oli ihan kohtuullinen hylsyvarasto. Suunnilleen puteli shamppanjaa per nenä (ja siis tämä on ihan todellista shamppanjaa, ei mitään kuohuviiniä). Mutta ei yhtäkään putelia viinaa.

Used bottles...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.