Syntymäpäiväsankari keinussa Pauli 13

Toi oikeastaan eihän se syntymäpäivä ole nyt. Se oli nimittäin suunnilleen parisen viikkoa sitten. Ei tosiaankaan nyt!

Syntymäpäivänsankari lukee Aku Ankkaa keinussa. Hmm, en oikein tiedä. Siis kieltämättä ne ovat todellista kulttuuria. Mutta jos se on oikeastaan ainoa tapa saada sitä, ei hommeli ole ihan hyvä!

Actually the birthday was about two weeks ago. But now it was suitable time for everyone.

Pauli reads Donald Duck magazine (we like more Donald than Mickey Mouse).

Kesä ja kuumaTosi iljettävän kuuma päivä. Vahva auringonpaiste on aika inhottava juttu kokonaan mustalle koiralle. Koira (niinkuin kissakin) voi poäästä eroon turhasta lämmösta vain kielen ja polkuanturoiden kautta.

This kind of weather isn't nice for a dog. Especially for black one! Because dog is full of fur: he can't sweat, only throgh his paws. And then main place for heat-loss, is dis tongue. Actually he seems to have very long one.

Tappi töimii hyvinRuffe oli saanut minulta tällaisen tapin. Sen alaosa muistuttaa lähinnä isoa korkkiruuvia. Se on yksinkertaista ruuvata maahan. Ja tappi on tosiaankin aikamoisen tehokkaasti paikallaan. Siihen kun panee remmin, niin siinä on ja pysyy.

I gave this to Ruffe a few weeks ago. It's really as really huge cork-screw. Then one attaches his leash to it. Extremely easy!

Suolaiset piirakat kiinnostavatAika useat haluavat myös suolaisia ihmeitä. Itseasiassa suurin osa porukasta tykkäsi enemmän suolaisista tuotoksista. iinkuin näkyy, nimenomaan suolainen piirakka on kulunut huomattavan hyvin. Ja kyllä se olikin oikeastaan aika hyvää!

Quite many of us wanted salty stuff. And that was really quite delicious stuff.For instance there were two pies: salty and sweet. The salty one was much more popular.

SokerittomiaKaupasta löytyy kaikenlaisia sokerittomia. Tietenkään valikoima ei ole mitenkään valtaisa, mutta kuitenkin jotain.

Mutta nassikoille ne eivät välttämättä ole oiikein hyvä juttu. Ruumiinpaino on kuitenkin niin paljon pienempi, että homma vaikuttaa aika paljon voimakkaammin. Siis sinänsä vaikutuksena pyritään hidastamaan ruoka-aineidem imeytymista. Ja nassikoilla suolistokin on aika paljon lyhyempi...

This basket contains diet-products. That means, they are witnout "normal" sugar. They contain just the same calories as "non-diet-products"

And then text "kids keep out". Because weight of kids is much lower. So, they have much worse adverse effects.

SynttärikakkuKakku on aika oleellinen juttu. Kuulemma vaaleanpunainen tarkoittaa kymmentä vuotta ja valkoiset pikkurimpulat ovat yksittäisiä vuosia.

Ja (niinkuin olen jo aiemmin sanonut) kakussa on tarkeää raikkaus, ei niinkään äklömakeus.

This is then the cake. The important thing is the "freshness", not "sweetness".

Kyntteleitä sammuttamassaPauli puhalsi kynttilät sammuksiin. Sehän on oikeastaan aika tärkeä juttu. Siitä otetut kuvat saattavat onnistuakin. Mutta yleensä ei; tämäkin kuva on aika ikävästi epäterävä.

The most important thing is naturally blowing the cadles off. Okay, this picture is bit unsharp. And that pink candle means ten years. Normal white candles are just one year.

Kivaa kakkuaTuulikin otti kakkua. Vaiko itseasiassa tuota piirakkaa? Tai luultavammin molempia...

Tuuli takes some cake, or maybe pie.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.