SynttärisankariPauli 14

Tänään oli Paulin synttärit. Tai bouikeastaan synttärit olivat joskus viimeviikolla. Tässä oli meneillään verkosta ladattujen tietojen liittäminen johonkin peliin. 
Mikalla on ilmeisesti jonkinlainen langaton verkko tietokoneiden välillä.

Birthday of Pauli was at first day of June. The actual day is a few days before this. Sunday is just very suitable day for this. 
Here Pauli loads some data for a game. Mika has some kind of wireless network. That makes wiring quite easy. Because nothing is needed!

sYNTTÄRIKORTTI pAULILLE

Tässäpä on sitten synttärikortti Paulille. Hän sai lahjaksi suomenkielisen käännöksen viimeisestä Harry Potter -kirjasta. 
Etsin näppärästi Googlella kuvia "Harry Potter" -tunnussanalla. Sieltä löytyi kivasti iso kuva kirjailijasta. Sitten vain Gimp-ohjelmalla päänseinäänhakkaamista. Siinä olisi hieno tekstin vinpsautus polkua myöten. Siis se on teoriaa. Kyllähän se teoriassa toimii, mutta käytännössä asia on jotain ihan muuta.

Pauli got Finnish translation of very last Harry Potter -book. 
I used Google to find pictures of that book series. This time I found very nice picture of J. K. Rowling, author of that whole series. Then I started using gimp. I had a book about that program. But that program has it's own very weird logic.

Tosi valpas autoilijaMinä autossaMenimme sinne autolla. Jotain puolisen tuntia. Ruffe on tosiaankin äärettömän innokas. Itseasiassa hän meni nukkumaan suunnilleen välittömästi tämän jälkeen. 
Minä itse pyrin matkan aikana lepuuttamaan onnettoman heikkoja kaulalihaksiani.

We went there. It takes about half an hour. Ruffe looks very alert. But not for very long time. He went sleeping quite immediately after this.
My muscles in my neck are extremely weak, nearly non-existing. So, it's quite important to give then very much rest.

Ihmisten plää5tehtäväIhmisten selvä päätarkoitus Ruffen mielestä on rapsutus. Ainakin se pysähtyy ainakin  kun  tulee rapsutusta. Ja ilmekin  on aika hurmioitunut.

Ruffe thinks, that main purpose for humans is scratching him.


MakkaraniAnnoksessani on kaikenlaisia makkaroita. Bratwurstit olen jo tainnut syödä (tykkään nimittäin siitä makkatyyppiä). Mutta sitten on kaikenlaisia muita. Esimerkiksi juustolisällä varustettua. Se on oikeastaan aika näppärää saada mehevä vaikutelma ilman rasvaa.
Ihmeellisin makkara oli puhvelinlihasta tehty makkara. En oikeastaan erota, mikä se oikeastaan on. Mutta oikeastaan se on aika yhdentekevää.
Perunoina on jonkinlaista perunasalaattia. Siis sellaiksta, jossa ei ole majoneesia. Oikeastaan melko mahdotonta sanoa kumpi olisi parempaa: ne ovat nimittäåin niin erilaiksia.

There were some very nice sausages. Especially I like Bratwurst (there are none left). Originally that comes from Germany. They really know, how to makes extremely tasty ones.


Kivaa!!Tällainen sylissäolo on oikeastaan ihan kiva juttu. Ruffe ei pane asiaa ollenkaan pahakseen. Salama vaikuttaa todellakin voimakkaasti sen valjaissa olevaan heijastimeen.

Ruffe really loved to sit here. That way he obviously be wanted to be more closely in the group.
Digital camera made his ideas about light from the luminous tag at his collar. That gives very bad results for black dog.


Mikähän tämänkin nimi onMikähän tämän kummin nimi on?
Sain kuulla, että nimi oli Jukka Sarkki.

This is god-father of Pauli. But I don't have any clue of his name. That's very typical me, I'm very bad with names.
Later I heard, that name is Jukka Sarkki.

Aitoa nautintoaRuffen mielestä tällainen on puhdasta onnea. Selällään on oikeastaan ihan kivaa röhöttää.

Ruffe liked to lie there. With his belly up. That way he shows his very absolute trust.

Tosi kiva leluTuuli leikki tällaisella hyrrällä (ilmeisesti sen "oikea" nimitys on diabolo). Siinä oli tehtävä kaikenlaisia temppuja. Ihmellisimpänä temppuna oli pampulan lennättäminen tosi korkealle. Ja on siinä muitakin temppuja.

Tuuli has this diabolo. She could do some tricks with it. And obviously she is learning some more.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.