Paulin Nimpparit

Se on 25.1. Tai ainakin vuonna 2000 oli...

Vuoden 2000 versio

Pauli sai lahjaksi minulla olleen mukaolevan C-kasettisoittimen. Jolla oli oikeastaan lähinnä museaalista arvoa, olihan se jo yli 20 vuotta vanha. Mukana hän sai parisen kasettia Röllipeikon satuja. Tuntui olevan huomattavan mieluinen lahja...

Tuuli touhusi muistipelin kanssa. Saattoi huomattavan selvästi havaita, että hänellekin pitää aikanaan järjestää melkoiset nimpparit!

Tarjolla oli tenavillesopivaa tenavashamppanjaa. Jossa ei taatusti ole hitustakaan alkoholia. Mutta sitäkin enemmän sokeria. Eli eipä se juurikaan shamppanjaa muistuta...

Pääasia olikin ilmeisesti näyttävän koristeen nappaaminen.


Tuuli saattaa imeä pillillä sitä. Tai yhtähyvin puhaltaa kuplia pillin läpi.

Ja tässä on sitten jo lähestulkoon pakollinen kuva minusta. Juon sen tgenavashamppanjan sijasta valokokista. Muutkin olisivat varmaankin halunneet sitä, mutta kun voivat juoda sitä sokerilitkua...

Anna-sisko/äiti jakoi kakkua.

Jota mamma ja Tuuli näyttävät innokkasti odottavan.


Miten ihmeessä näin surkea ja epäonnistunut kuva on täällä? No, syy on selvä. Tämä on nimittäin Paulin tutkielma vanhemmistaan. Eli eipä voi mitään vinoudelle tai muulle...

Tuollainen notkeus on tosiaankin ihan käsittämätön juttu. Spagaatti ihan noinvain. Minua pelkkä ajatuskin satuttaa.


Vuonna 2001

Siis "oikea" päivä oli torstaina. Mutta melkein heti minulle sanottiin, että sunnuntaina se on. Seuraavaksi kuulin, että oikea aika olisi lauantaina iltapäivällä. Loppujenlopuksi se olikin sitten illalla.

Päälahjukjsena Pauli sai selkärepun. Ilmeisesti se oli erittäin mieluinen lahja, koska hän on nyt esikoulussa.

Tuo on jonkinlainen Italialainenb hyperpulla. Lisävihjeinä voin sanoa, että taikinassa on aikamoisen paljon vaniljaa. Sen nimi alkaa 'P'-kirjaimella. Ja siinä nimessä on 'z'-kirjain.

Siinä mukana tuli pussillinen pölysokeria, joka piti ripotella pullan päälle.


Ja sitten heillä oli jokin karmea älykkyystehtävä! Siis aivan hirvittävä. Mutta kyllä siitä selviytyisi, kun ajattelisi asiaa. Tai Paulin tapaan tekisi hirvittävän määrän siirtoja summamutikassa.


Vuonna 2007

Tosi kaunis ilma! Ei todellaan pilvenhattaraakaan.

Pauli sai vanhemmiltani tällaiset hanskat. Tuulikin sai (tietenkin pikkuisen toisenlaiset). He olivat olleet Tukholmassa ja hankkineet kaikenlaista molemmille nassikoille.

Luonnollisesti St. Paulia -kukkanen. Erittäin sopiva nimi (vaikkakin se taitaa viitata Hampurin pahamaineiseen kaupunginosaan)!

Mika-isä valmisti meille kaikille murkinaa.

Tyypillisesti käsistys tehdään porosta. Tämä oli nyt kuitenkin hirvestä. Lisänä on sianlihaa ihan rasvan vuoksi. Koska riistassa ei tyypillisesti ole yhtään rasvaa.

Siis kiusauksen kanssa on aina perunamuusia. Ja oikeastaan aikamoisen hyvää!

Olin itse antanut tämän kaakaokoneen sisarelleni Annalle joululahjaksi. Se teki todellakin kerrassaan herkullista kaakaota! Siinä oli jonkinlaista kaakaovaahtoa.

Ainoa ongelma onsrttä kaakaonvalmistukseen menee melkoisesti aikaa.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.