Nä-in talvellaUlos 12.02.2009

Going out February 12th, 2008

Yleensä inhoan raitilla kulkemista. Sen pinnalla olevat laatat antavat aika inhottavia tuntemuksia. Mutta näin talvella ei varsinaista ongelmaa ei ole. Tavallisessa asvalttipinnassa on ihan yhtäiljettäviä möykyröitä.

This is the walking-area between buildings. Normally I really hate it. Because the surface is really quite awful for my electric wheelchair. But now we have a lot of snow everywhere: all places are equally bad!


KKuljen usein tuissaEi ollut kuivaa kakkuaTarkoitus oli ostaa tuolta kuivaakakkua. Mutta kun sitä ei ollut, en ottanut mitään (tiistaina oli jo pasteijapäivä).
Tuollaista luiskaa myöten menin kauppaan. Tai sitten toiseen suuntaan.

I have pies at once a week. I had then on Tuesday, so no more.
This goes to the "food shops".


FanaatikotAika uskomatonta, että jotkut ovat noinkin fanaattisia pyöräilijöitä. Viimevuonna lunta ei juurikaan ollut. Silloin pyöräily oli oikeastaan ihan järkevää. Mutta nyt se ei ollut, lunta on nimittäin kohtuullisen runsaasti.

Someone seems to be quite fanatical about bikes! Last year we had nearly no snow. Then using bike was just quite good. But now we had some snow (not so much, but anyway something). Using bike isn't very clever thing.


Ihania juustojaTosi ihania juustoja! Mminä voisin linnottautua tämän kaupan juustotiskille. Tämä on vain jonkinlainen näyte kaikesta muusta ihanuudesta. Kuolisin luultavasti yleiseen rasvoittumiseen (siis kaikki, jossa on alle puolet ihraa, on kevyttuote), jos maistaisin kaikkea mahdollista. Mutta kuolisen erittäin onnellisena.

Cheese!  City-Market had specialized to some very uncommon ones. These ones contain really much fat. And thus they are especially delicious.


Hirvitys!Tosi kammottavaa krääsää. Minulle pitäisi maksaa, että suostuisin ottamaan jotain noinkin kammottavaa! Siellä on yksi kauppa, joka on ilmeisesti erikoistunut kaikenlaiseen tällaiseen himphamppuun.

Awful stuff! Who buys things like this?? Because they should pay for me for keeping such monstrosity.


Marimekon tuotoksiaTuolla on marimekkoSuomen muoti-ikonina toimii Marimekko. Itse pideän oikeastaan  juuri tuollaisesta, isoista selvistä linjoista. Tietenkin ne ovat jossain määrin vanhahtavia. Mutta toisaalta, entäs sitten.

Marimekko is some sort of fashion icon  of our country. Maybe their design ideas comes mostly from psychedelic times. Quite old thing. But that means very clear ideas. And I like that!


Mammalle tuollainenMamma saa synttärilahjakseen tuollaisen orkidean (siis tuon valkean). Minulla oli tulostettuna viimevuotinen ihme. Ja oikeastaan pääkriteerinäni oli se, etten hommaisi samanlaista.

I got an orchid for my mother. As a birthday present. I had a picture of the last year one. I want to have a different one.


Kiinaloainenn paikkaTuossa raitilla oli myös kiinalainen ravintola. Oikeastaan tuollaisia ravintoloita on tosi vähän täällä. Mikä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kiinalainen väestö on aika olemattoman vähäistä.

There was a Chinese restaurant. Quite untypical, because we have extremely small population of them.


Hieno päiväkotiTenaville on tällainen päiväkerho. Ymmärtääkseni se on tehnyt jonkinlaisen YYA-sopimuksen viereisen kampaamon/kauneushoitolan kanssa. Äidit voivat näppärästi parkkeerata nassikkansa ja mennä omaan päivähoitoonsa.

This is the local day-care for children. I think they had made some kind of pact with local coiffure: mother leaver her children for day-care and can go for her own day-care...

<oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.