AulaPääsiäinen 2011 - Teatteri

Easter 2011 - Theatre

Parikin intohimoista harrastajaryhmää oli järjestänyt näytöksen Leppävaaran Kansantalolla. Nyt onkin itseasiassa ilmeisesti aika viimeinen kerta, koska paikka puretaan ihan kohta.

Two amateur theater groups had their performances at Leppävaara people's house. That had been made by communists by something like 50-60 years ago. But that place is going to be demolished. Sad!

Kazhv kanv ioiSiellä on myös kahvio.

There was a cafeteria, too. Finns just love to drink coffee. But not me, I prefer tea.

VetajaVäin ämökinednLouhiIllmarinenAinoKullervoMarjatgta

Espoon työväenopiston porukka järjesti esityksensä siellä. Esitykset olivat oikeastaan erilaisia monologeja. Oikeastaan ne olivat aika suorasanaisia.
Viimeisenä oleva erittäjä tunhosi täydellisesti koko tunnelman. Hän oli nimittäin uskonnollinen sekopää. Ilmeisesti tällainen uskonnollinen suuntaus oli tarpeellinen, jotta jutun saisi julkaistua silloin aika kauan  sitten.
Minulla ainakin sellainen uskonnollisuus aiheuttaa välittömän inhoreaktion. Mutta aikanaan se oli ilmeisesti pakko. Sinänsä kalevalais-porukkaa ei varmaankaan ihmeemmin innostanut maahantunkeutujien ideologia. Kun toisen maailmansodan aikana vastaavaan ideologian tuputtamiseen suhtauduttiin aika penseästi.sesti
Kuulemma jos esittäjän tuntisi henkilökohtaisesti, voi ymmärtää oikein hyvin, ettei sekopäisyydestä voi olla mitenkään kyse. aivan oikein henkilökohtaisesti. Mutta kun minä en tunne.

Kalevala, our national epic turns 224 years. But next year it would be 225 years. Nice, almost round number. That group made some kind of "stories" or monologues of different characters there.

>NauravaKednguruNayxzaz K;engNaurave Ken guru
Nauravalla Kengurulla oli esitys isossa salissa. Esitys ei tapahtunut juurikaan näyttämöllä, vaan nimenomaan lattialla. Mutta nimenomaan tämä aiheutti ongelman: akustiikka oli kerrassaan surkea: repliikeistä ei  saanut juurikaan selvää. Ja se on aika oleellinen juttu!

My personal assistant is the director of this group. They had really excellent idea, when they did things not on stage. But that caused very acoustical problems. One couldn't hear the lines. And that's naturally quite big problem with a play...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.