Wappu 98

Taas oikeastaan samanlainen Wappu kuin aina ennenkin. Mutta ei missään tapauksessa huono, ei! Vertailepa vaikka Wappuun 1997. Wappu 99 ei ole juuri mistään kotoisin...

Tänä Wappuna oli kerrassaan kuumaa. oikeastaan helteistä (ainakin säätiedotuksessa luvattiin lämpimintä Wappua kymmeneen vuoteen - joka onkin huomattavasti miesmuitia pitempi aika). Minä en sellaisesta ihmeemmin pidä; pyörätuolini hiostaa jokseenkin sietämättömästi!

Lämpöä oli maksimissaan 26,1C ja miniminä 6,1C. Se on paljon, niin paljon, että sammumisesta ulos saattaa jopa selvitä ilman keuhkokuumetta.


Rinteen Ollin pippalot

Saavuin juhlapaikalle silloin kuin pitikin, 19:30. Mutta ilmeisesti se oli kuitenkin selkeästi liian aikaista!

Koko Otaniemi oli tähän aikaan todella hiljainen. Vähän tyyliin huopatossutehtaassaa kesälomaseisokin aikaan.

Hänelläkin on oma sivunsa. Selkeästi näkee, että hänen digitaalikamerassaan riittää kapasiteettia vaikka kuinka. Sillä voi ottaa helposti aikamoisen läjän kuvia!

Tartarpihvi on oikeastaan ihan klassinen ruokalaji siellä. Oikein mukavaa, että saatoin hyödyntää tällä tavoin Turtiaisen Arjaa! Hän ottaa siis murkinaa minulle. Ja takana on TePe Virtanen.

Tässä sitten jokin onneton kuva sen syömisestä. Kuvassa on Voipion Mikko, joka joutuu kuuntelemaan Loukon Antin jotain täydellistä suunnitelmaa...

Ja tässä on sitten varsinainen tartarpihvi. Raakaa (paisti)jauhelihaa, kapriksia, suolakurkkua, sipulimurskaa. Ja sitten koko jutun päälle raaka kananmuna. Muistuttaa ilmeisesti lähinnä jotain iljettävämpää kolaria...

Ja kaikki lihassa ja kanamunassa piilevät pöpöt...

Maamiehen Taru tuli pikkuisen (aika paljonkin) myöhemmin. Olki ollut joissain muissa pippaloissa, jotka olivat ilmeisesti olleet ihan kohtuulliset: hän oli aika tillin-tallin. Myöhemmin kuitenkin paljastui (hän oli nimittäin jo ihan hyvässä kunnossa Ullanlinnanmäellä), ettei hän ollutkaan kovin voimallisessa; hän oli todellakin väsynyt!

No, se ei meitä ihmeemmin häirinnyt! Keskustelunaiheena oli lähinnä se, pitäisikö hänelle juottaa pontikkaa (ei ihmeempää reaktiota kyseisestä ehdotuksesta) vai panna oliivi napaan (voimakasta inhonnyrpistelyä).


Ullanlinnanmäki

Retuperän WBK (englanniksi) huolehti omalla tavallaan yleisön viihdyttämisestä. Täytyy todellakin myöntää, että tämän joukon kunto on varsin huomattava. Tuo autohan on jonkin tehdaspalokunnan jäämistöä (kuvaa tarkemmin katsoessa siinä lukee "GRANKULLA F.B.K."). Ja taidepläjäyksiään he ovat tuottaneet ympäri maailman tunnetuimpia konserttihalleja - yleensä erittäin kaukana niistä. Noin ohimennen kuunneltuani olin hämmentynyt: jotkin heistä soittavat jopa oikein. Mutta eipä vaikutelma kovin pitkään kestänyt...

Kyllähän siellä on puheita ja vaikka mitä. Mutta ei sen anna häiritä...

Kuulemma kuvassa on laulamassa YL (jolloin kaikki PK:hon kuuluvat saavat voimallisen yökötyskohtauksen).. Kuulemma nyt EUn aikana kansallisia arvoja tulee vaalia, vaikkapa laulamalla isänmaallisia lauluja ja ryyppäämällä (PKn jäsenten mielestä pitää ryypätä ja laulaa isänmaallisia lauluja). Epäisänmaallisten laulujen tahtiin ei ole niin mukavaa ryypätä...

Pippaloissa ihmettelimme missä Mujusen Ari oikein luuraa. Huhuat asiasta paisuivat aika villeiksi. Todellisuudessa hän oli ilmeisesti juontamassa jotain tilaisuutta. Uskokoon, kuka haluaa...

Ja Tarukin oli näin pirtsakkana siellä. Suunnilleen epäluonnollista noin aikaiseen aamusta. Mutta hän oli kuulemma herännyt lähdettyäni ja jäljelle jäänyt joukkio oli tutkinut Otaniemeä kohtuullisella menestyksellä.

Pääsimme sieltä pois invataksilla. Mukaan oli tosin tarttunut Mujusen Ari ja teekkaripallo.


Omat Wappupippaloni

Helmi oli karannut ilmeisesti edellisenä yönä, pompannut kait parvekkeelta. Sellainen ei todellakaan kohota mielialaani.

Nyt (4.5) se oli tullut takaisin! Ja ainoa jälki on pikkuinen haava nenässä! Kissat ovat melkoisen uskomattomia olentoja.

Vanhempani olivat taas tehneet miljoona ja yksi syötävää näihin pippaloihin. Ja porukka pystyi jopa arvostamaan niitä: he eivät olleet kovin voimallisesti liikutetussa tilassa.

Ja tässä Loukon Antti ilmeisesti ruokki/juottaa/viihdyttää jompaakumpaa tenavistaan. Ja se tapahtuu parvekkeella, sen minä voin ainakin sanoa. Älkää kysykö ainakaan minulta, kumpaa pojista.

Siskon tenavallani Tuulilla oli korvatulehdus. Ja vielä molemminpuolinen. Ilmeisesti lääkärit määräävät sellaiseen jokseenkin välittömästi antibiootteja.

Sittenpä onkin vuoro kuvalle, jossa Mörskyn Janne syö. Ja tiuetokoneeni edessä on oikein erinomainen paikka. Tämän kuvan otin, kun se oli niin perhanan hyvä - lopulta paljastui, että sillä perusteella olisi voinut ottaa helposti pääosan kuvista!

Parvekkeelle muodostui aika äkkiä innokas oleilijajoukko. Joidenkamielestä lasitus on oikein erinomainen juttu. Aiemmin sitä ei oltu uskottu, mutta nyt kyllä. Ilmeisesti hyvälle viihtymiselle oli myös muita syitä...

Tarulla tuntui olevan jokin maaginen valta ilmapalloihin: ne eivät tuntuneet kestävän kovinkaan montaa sekuntia hänellä. Esimerkiksi kuvassa näkyvä teekkaripallokin meni...

Ja tässäpä hän paljastaa perusviehtymyksensä tenaviin... Harvemmin näkee noin surkeaa ja alistunutta olemusta!

Tepe tuntuu ymmärtävän ihan kivasti pallojen puhaltamisen syvällisen filosofisen olimuksen. Ja sen, että se on kovin rasittavaa toimintaa.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.