Tosi vammaisyxstäällistäLumi jumpassa

Snow in gym

Aamulla minulla oli labroja läheisessä Leppävaaran Terveyskeskuksessa. Laboratoriot on siiretty läheieen rakennukseen. Minä jaksan aina ruikuttaa, mutta tuo kynnys on aika härski!

In the morning I had lab tests in the close-by health-center. Now they have moved just the lab to house nearby. Probably just good thing. Just one complaint: the door inside. That's just extremely impossible for handicapped person like me.


Valjaat päälleKissalle on pantava kunnolliset valjaat päälle. Kissa on nimitäin niin äärettömän notkea olento, että jokin pelkkä kaulapanta ei auta olllenkaan.

Cat must have really effective harness. Some simple collar isn't any good.Because cat is just extrewmaly flexible creature.


InokastaMenossa jumppaan. Tietenkin joitain onnettomia naukaisuja tulee (nyt oli pikkupentumaisia miukaisia, ei kollimaista mouruntaa). Mutta ei kovin paljoa!

Here we are going to gym. Naturally there were a little amount of meows. But those were kitten-style. not anything tom-cat like. Because that was anyway rather interesting.


IKhana!Raija ei ilmeisesti ole ihan niin innostunut kuin Anita. Mutta kyllä Lumi on aika ihastuttava. Eli se sulattaa helpolla sydämet. Ihminen, joka ei ole ihan tottunut kotielikoihin, tuntee olonsa ihan hyväksi Lumin kanssa.

The other therapeut Raija isn't so enthusiast about kittens. But Snow is just so lovely creature. Everyone loves him.


Tolsi kivaaIhan ensimmäisenä (ja viimeisenä) pyrimme käyttämään rollaattoria, Minulla sopii kerrassaan erinomaisesti tuollainen korkea malli. Liikun sillä kerrassaan äärettömän hitaasti. Enkä erityisen pitkää matkaa. Mutta se sitä!
Tälläkertaa mukana oli  myös Lumi. Se istui istuimella ihan kiltisti ja antoi pökkiä itseään eteenpäin.

In the beginning (and end, too) we used walker. I use this tall version which suits me very well. Usually that is used for persons, who have quite badly advanced rheumatism. But I move very slowly. And the distance isn't very long.
Anyway Snow was there, too. He was sitting there quite nicely.


Kivaa tarkkaillaTuossa hyllyllä olikin kerrassaan ihana paikka. Kissa nimenomaan hakee tuollaisia paikkoja: hyvät näkymät ja sopivan turvallisen ahdasta (kissat eivät tosiaankaan kärsi klaustrofobiasta). Jos pohja on vielä pehmoinen, ei paremnpaa ole olemassakaan.
Sitten pieni valokuvauksellinen vihje. Lemmikkien kanssa ei pidä käyttää salamaa. Ihmisten punsilmäisyys on ihan pikkujuttu verrattuna kissoihin, jotka näyttävät olevan suoraan helvetistä kotoisin.

Snow loved to lie in very cramped place. Cats love places like this. Another nice thing he would love something to look.
Cats don't have claustrophobia. Quite opposite! And then if the surface is soft, there's nothing better.
Then some photographic clue. Don't use flash. Snow looks, he had came directly from hell!


VäsyttääLopussa Lumi alkoi olla jo aika väsähtynyt. Se siis naukui aika surkeana. Ja suunnilleen koko ajan. Asiaan saattoi tietenkin vaikuttaa teiden onnettoman heikko kunto.

In the end Snow was rather tired. Very bad meows all the time. He was clearly much too tiny. But anyway he wants trips like this.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin jumppapaikkaan.

Takaisin pääsivulle.