WWW

Olen laatinuit itselleni vähitellen sivuja. Homma on alkanut yhdestä onnettomasta sivusta, jolla oli kait parisen kuvaa (perhana, kun en älynnyt säilyttää sitä ensimmäistä yritelmääni; se olisi kerrassaan hauska nähdä (aika säälittävä juttu)). Se oli ihan muutama vuosi sitten. Ja nyt hommeli on ihan toista!

Olen käyttänyt näiden sivujen tekemiseen Adoben PageMill-ohjelmistoa Mac-tietokoneessani. Wysiwyg auttaa selvästi sivun tekemistä. Ja lisäksi ohjelma siivoaa pois typerimmät virheet.

Minulla on ollut käytössäni myös digitaalikamera (senhän näkeekin oikein hyvin tuosta valtaisasta kuvamäärästä). Ensin minulla oli Kodakin DC20 ja sitten Agfan ePhoto 780. Sitten hommasin Agfaan vielä lisämuistikortin, jonkajälkeen on millä mällätä...

Nyt minulla on Olympus C-920 ZOOM. Kun Agfa meni rikki, niin en viitsinyt korjata sitä vaan hommasin uuden.

Sitten Olympus C-40. Viimeisin on "Canon PowerShot Pro1".

 Päivä  Kuvia  Sivuja  Suomeksi  Englanniksi Bilingual  Muistintarve

 23.6.1999

 843

 186

 121

 66

 

61 335 551274 

 10.2.2000

 1243

 236

     

 90 667 566

16.5.2000

1423

274

175

93

6

106 157 267 

 2.9.2000

 1671

290

177

92

21

132 403 605 

Yleensä, lähestulkoon aina, sivu on sekä englanniksi että suomeksi. Joskus se on järkevää panna vain jommallakummalla kielellä. Ja äärettömän harvinaisissa tapauksissa sama sivu toimii molemmilla kielillä.

Ohjeita

No joo, kylläpä tämä kuulostaa älyttömän juhlavalta. Lähinnä tarkoitus olisi panna tähän joitain WWW-sivujen laadinnassa hyödyllisiä juttuja. Eivät ne mitään ehdottomia totuuksia ole, kaukana siitä.

Animaatiot

Ne ovat kerrassaan raivostuttavia! Ennätys oli kait jossain "sony inc" -sivussa. Siinä oli nippuloita ja nappuloita, jotka olivat suunnilleen kaikki animoituja. Siinäpä sitä sitten istuu hitaahkon linjan takana ja odottaa kaikkien typeryyksien latautumista! Kun latautumisjärjestys oli vieläpä sellainen, että sivulla ei voinut tehdä mitään hyödyllistä ennen jokaisen helkkarin nippulin latautumista.

Framet

Ihan näyttävän näköistä, juu. Mutta varsinainen koodi on syvältä! Minä lataan aika usein kuvia itselleni. Ja framet tekevät sen useimmiten ihan mahdottomaksi. Eli en luultavasti pane koskaan frameja sivuilleni. Mutta toisaalta, ei koskaan pidä sanoa "ei koskaan"...

Kuvan puristaminen

Kuva on syytä panna mahdollisimman pieneen tilaan! Kun käyttämämme selaimet eivät varsinaisesti tue suurta resoluutiota, niin on aivan turhaa ja tarpeetonta panna "turhaa tavaraa" latautumaan. Ja sitäpaitsi se vie aikaa vaikka kuinka ja paljon.

On aika turhauttavaa odottaa kuvien latautumista vaikka kuinka pitkään.

Reunus

Kuvissa on ihan kivaa panna kapea reunus. On nimittäin jokseenkin häiritsevää, jos teksti menee kiinni kuvaan. Ihan tyhjää, siis.Olen käyttänyt Macintosissa olevaa ohjelmaa "Graphic Converter" tekemään tämän.

Asettelu

 Tässäpä on jotain ehdotelmia.

Ideana tässä on panna vuorotellen kuvat oikealle ja vasemmalle.

Sitten on mahdollisuus, että kuvat sijoitetaan vain oikealle. Kuulemma vaikutelma on rauhallinen (minä sanoisin lähinnä että tylsä).

Taulukoiden avulla saa syntymään vaikkapa suunnilleen tällaista. Kuvat keskellä (keskitettynä tietenkin) ja kuviin liittyvät selittelyt vuorotellen oikealla ja vasemmalla.

Tällä tavoin saa pantua sivulle hysteerisen paljon kuvia. Selitykset ovat keskellä, vasempaan kuvaan liittyvät ylhäällä, oikeaan alhaalla. Tätä ei todellakaan saa tulostettua. Mutta toisaalta, eihän näitä sivuja ole tarkoitettukaan tulostettaviksi.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.