Uusi kamera 17.8.2004

New camera, August 17th, 2004

Nytpä oli aika hommata uusi kamera. Olin ihmetellyt erilaisia kameroita jo pitemmän aikaa. Ensialkuun oli ihastunut Sonyn kameramalliin DSC-F828. Ongelmana siinä on iso koko. Etuna onkerrassaan erinomainen optinen laatu. Ja tietenkin Zeisin optiikka antaa mahdollisuudet kehua retostamiseen...

Toisena mahdollisuutena oli Canonin ihme: Canon PowerShot Pro1. Ja loppujen lopuksi se oli vahvempi vaihtoehto. Hyviä puolia oli pieni koko ja ennenkaikkea erinomainen LCD-näyttö. Oikeastaan isoin ongelma oli se, ettl kamera menestyi TM:n vertailussa. Silloiin hinta ei laskenut erikoisen nopeasti.

Oikeastaan tärkeintä oli seurata hintakehitystä. Upea apu siinä oli hintaseuranta. Ja nyt sitä ei tosiaankaan pidä ollenkaan katsella. Silloin pahoittaa vain mielensä!

Actually I bought a new digital camera- I had to make a decision between Sony DSC-F828 and Canon PowerShot Pro1. And Canon won! It some things, that were very optimal for me.

Menimme liikkeeseen Konalan kautta. Sinne on kertynyt jokserenkin valtaisa määrä tietoneliikkeitä. Ja tyypillisesti erinomaisen edullisia sellaisia.

Ja aikanaan asuin ihan lähellä tätä paikkaa.

We went to that place through Konala. There are several very cheap computer stores. My killi-computer comes just from there!

Something like 15 years ago I lived very near that place.

Ja täälläpä kameraliike on! Se oli ollut hintaseurannassa ihan ylivoimainen paikka. Aika uskomatonta! Malminkartanossa (ja minä asustan oikeastaan ihan kivan lähellä) oleva TopShot. Siis oikeastaan ihan tavallinen kameraliike. En minä tosiaankaan pane asioita pahakseni.

This is the place to get my new camera. We have a special WWW-page, that compares prices. This place was the very best last Saturday. But when I looked it just today, it wasn't!

Kameraliike oli ilmeisesti aika "perinteinen". Kameraroinaa siellä sun täällä. Tosin kamerat olivat suunnilleen kaikki digitaalisellaisia.

Tällainen "sukupolvenvaihdos" on ononnistunut oikeastaan erinomaisesti.

Hmm, sellainen ihastuttava sublimaatiotulostin, jolla saisi tulostettua suoraan kuvia. No jaa, typerää!!

This is the place. Just very typical camera shop. I looked at their WWW-page. There were 7 ordinary film cameras and several dozens digital ones.

So, the are moving rapidly towards digital world!

Tässä se kamera sitten on! Käytän tähtäämiseen oikeastaan ihan aina kameran LCD-näyttöä. Eli sen on syytä olla mahdollisimman iso. Ja tässä kamerassa se tosiaankin on!

This is the camera. I use the LCD-viewfinder to look at images. So, that should be really huge thing. And it is!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.