C-40

Tällainen ihme se uusi kamera sitten on. Ennenkaikkea se on ihan uskomattoiman pieni. Ohjekirjan mukaan 87x 68,5x43,5 mm. Mutta kennossa on 3'950'000 pikseliä. Se on itseasiassa ihan älyttömän paljon (tyypillisesti näille WWW-sivuille tulevia kuvia pitää silloin pienrentää 1/8-osaan. mestarillisin 1/4 osaan (ja tämä on pituus, pinta-aloina se olisi 1/64 ja 1/16)): Sitten mukana on vielä mahdollisuus ottaa pikkupätkä videota. No. niiten suhteen pitää hillitä itseään, koska sivuistani tulisi tosiaankin sietämättömiä.

Here You can see the actual camera. It's really small thing. But it has incredibly big CCD: very near to four million pixels. And the nearly best thing comes here: it can record small pieces of video!

Vekotin ostettiin Myyr-fotosta. Voit katsoa myös aiemmin tekemäni sivun siitä paikasta.

This is the Photoshop, from where I purchased it. I had a previous WWW-page of that place.

Sitten sisäkuva sieltä. Itseasiassa heidän piti erikseen tilata maahantuojalta tämä kamera.

Here's the inside of that shop. They had to order the camera from importer, because that camera isn't really very common one.

Tässä vaiheessa minä hätäännyin! Pyysin kyllä, että liikkeen ulkopuolesta voisi ottaa kuvia. Ja on luultavasti ihan hyvä idea ottaqa kuvia yläkerrasta (joskaan en kelpuuttanut yhtäkään tähän. Mutta tuollainewn katoaminen popis ei, ole mitenkään kiva juttu!!

My father tried to take some pictures upstairs.

Kameran pakkaamisen suunnitteluun oli käytetty oikein kerrassaaan paljon aikaa ja tupakkaa. Taatusti kaikkein omituiosin mukanatuleva vimputin oli kameran kauko-ohain.

Okay, here's the box of camera-stuff:

Ja tässä on sitten yksi ensimmäisistä sillä otetuista kuvista.

This is one of first pictures taken with it. I watch telly with Ökö in my lap. Helmi sleeps on scanner.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.