Niitten oviRollaattori jumppaan

Special walker to gym


Meillä oli ensialkuun ongelmia apuvälinekeskuksen löytämisessä. Mutta kyllä se sitten löytyi.
Minulla oli siellä varattuna rollaattori. Sellainen minulle sopiva erikoismalli. Jokatapauksessa se tulee olemaan jumpassa. Siellä muutkin pääsevät käyttämään sitä. Ihan järkevää niin.

In our system, every community has a place for medical aid. Or sometimes several ones - if that's economically viable. For instance communities near here are together for electrical wheelchairs. That way, they make a bigger group.
I had a special walker there waiting for me. Actually I give that to my gym, where other people can  use it, too.


Kasapäin rollaattoreitaApuvälinekeskuksessa oli rollaattoreita vaikka kuinka. Mutta nämä ovat aika "tavanomaisia". Ja minulle ne eivät ainakaan silloin sovellu. Minä nimittäin kaatuisin tuollaisella aika inhottavan pian.

These are "ordinary" walkers. I must say, that these are not good for me. Because I'll fall down for sure.


Tuolla kuljinRollaattorille piti saada tilaa invataksista. Tosin paljastui, ettei se ollutkaan oikeastaan tarpeen. Ei se erityisen paljoa tilaa tarvinnutkaan. Se kun meni ihailtavan kivasti kasaan.

Now to gym. Maybe some more space would be heeded? But that wasn't  really needed!


GTuota luinTulin jumppaan aika paljon aiemmin (no jaa, puolisen tuntia). Luin tällaista Linux-lehteä. Se oli keskittynyt lähinnä erilaisiin ohjelmiin, jotka olivat mukanatulevalla DVD-levyllä.

I arrived to gym a bit earlier (okay, only half an hour). But I took a Linux-magazine with me. So, I had no problems.


PÖahasti hempuliKäytin tuotaJumpan edelliset rollaattarit. Tuo sininen aiheuttaa aika herkästi polveni yliojennusta. Ja yliojennus aiheuttaa erittäin kivuliaan kaatumisen.  Vaalea ei aiheuta sitä, mutta sen ongelmana on se, että sen renkaat olivat huomattavasti liian herkkiä minulle. Se tekee käytön aika mahdottomasti.

These are walkers, I used earlier there. Blue is just very normal one. The problem is simply such, that my posture isn't very good. My right knee goes into "over-stretched" position very easily. That's simply extremely painful and risk of falling down is very great.
Then the white one. Posture is better, much better. Problem are the wheels. They go very easily to every possible (and naturally impossible, too) direction.


Hain tuonJa tässä on sitten se uusi ihme. Tuollaista nimitetään kuulemma reumarollaattoriksi, kosku ruhon (kuulemma "ruumis"-sanaa ei saa käyttää) paino ei kohdistu ranneniveliin.
Toinen, tärkeä juttu on se, että takapyörät kulkevat vain suoraan. Se vakauttaa kulkua huomattavan paljon.
Sitten tietenkin jarrut. Minulla oikea puoli toimii aika heikosti. Eli jarrutan vain vasemmalla kädelläni.

Here's finally it! Usually patients with some sort of rheumatism use such. Though I don't have anything like that. But this works just nicely.


HarjoitteluaKävelyä sillä kokeiltiin. Ja ihan menestyksekkäästi. Niitä ongelmallisia yliojennuksia ei tullut oikeastaan ollenkaan. Jo se on kerrassaan upea juttu!

Here I test it. And it worked really well.


ReissuniTällainen oli tekemämme reitti. Apuvälinekeskuksen löytämisessä oli ongelmia, mutta löytyi se sitten. Eikä se näy tuolla mittakaavalla.
Sieltä ajoimme suoraan jumppapaikkaan.

This is the route, I used. Not very long, but anyway.


Seuraavassa videossa näkee kävelyäni tuolla rollaattorilla. Tosin tiedosto on aika törkeän kokoinen (27'922'696 tavua). Tuollainen pystyasennon harjoittelu auttaa varsinkin kylpyhuoneessa tarvittavia taitoja.

There's quite huge (27'922'696 bytes) video of my walking with the walker.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Back to main page.