LOlaRINLUOMAKauluksia

Support collars

Kun Anita tuli tänne, hän antoi kissoille kissannamuja. Sitten Anita istui pöydän ääreen. Siinä Sini aina silittää. Ja niin Anitakin. Lahjonta on ihan selvästi tehbokkain tapa kouluttaa ihan mitä vain.
Firma (Medfit) oli Olarinluomassa. Siellä oli aikamoinen teollisuusalue.

Anita from gym came here. She gave cat-candies to them. And cats really loved that, especially Helmi.
Then we went to Olarinluoma (that's industrial area quite near this place) to test different support collars.

Diplomeja löytyyDiplomeja löytyy vaikka kuinka! Lähinnä firma on selvästi erikoistunut jumppakaman postimyyntiin, koska erikoisen selvää kokeilutilaa ei ole.

This company has quite many different diplomas. They have specialized to mail-order.And later to net-order. One could see that quite easily: there were only offices and warehouse.

Om alla tavallaan hyankaqlaTässä on yksi kokeilluista kauluksista. Tuosta käytettiin nimitystä "sininen kaulus", sisuksen värin takia (siellä oli myös punainen versio). Tuo on aikamoisen tiukka ja selvästi myös aika hiostava. Toinen ongelma on tietenkin se, että se tukeutuu lähinnä solisluihini. Ja olikeani on aika karmeassa kunnossa.
Minä itse koin, että suunniulleen koko pääni erittäin raskas paino kohdistuu hampaisiini.

This is one of the collars tested. I call this "blue collar" (because there was red one, too). But there are some very bad problems:


kAULUKSEN MKÄYTTÖTämän kauluksen takia oikeastaan tulimme. 
Niinkuin kuvista näkee, pääni kallistuu voimakkaasti eteenpöäin ja kaikki ilma menee taakse. Silloin se ei juurikaan tue!

Actually this collar was the reason to visit that place. 
But this collar was actually very good. Because all air goes "back" and doesn't thus support my head.

Nassikoille tarkoitettuNassikoille oli tarkoitettu tällainen. Ideana on saada jalkoja edes hieman haralleen. Tämä on  ilmeisesti Bobath-ideologian mukaista.
Aikuisilla samaan päästään (tylsällä) rullalla. Sellainen heillä tietenkin on.

This has really some use! Because some types of paralyzation cause legs to be very close together.

Olimme pikkuyisen myöhässäTulimme hiukkasen myöhässä. Siklloin taksikuskimme olikin aloittanut oma-aloitteisesti autonsa kunnostuksen. Nyt oli meneillään polttimon vaihtaminen lamppuun. Huu, se onkin  järisyttävän hankalaa. Siis ainakin henkilöautoissa. Ehkäpä tuossa on edes pikkuisen enemmän tilaa ja lampunvaihto on tehty mahdolliseksi.

We were a bit late coming coming from there. But our driver made spontaneously fixes to lamps of cars.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.