Diabetes

Käyn diabeteslääkärissä aina 3-4 kuukauden välein. Nyt meni kuitenkin viitisen kuukautta, koska lääkärintarkastus olisi tullut keskelle lomakautta. M;ahdollistahan olisi tietenkin ollut se, että tarkastusten väliä olisi lyhennetty tässä tapauksessa. Mutta kohdallani se ei ollut tarpeen...

I have doctor checkup every 3-4 months. That would be really economically devastating thing in USA. But actually not here! We have medical insurance. Nearly like some kind of tax. This checkup costed 22 euros (about same amount of US dollars). And I had one rather expensive medical test and then checkup of doc. And then nurse.

Tärkeinpänä (ja ainoana) laboratoriotutkimuksena oli HbA1C hemoglobiinin alalajin mittaus. Se antaa kohtuullisen luotettavan kuvan sokeritasapainosta hoitojakson ajalta. Kaikkein upeinta on se, että kokeen saa otettua justiinsa ennen lääkärintarkastusta. Tulos ehtii tulla ennen kuin pääsen lääkäriin.

I had only one test: HbA1C. That variety of haemoglobin gives pretty good idea of blood glucose level. Really excellent thing is, that this test can be done just before checkup.

Minä olin ihan vakuuttunut, että koe otettaisiin kyynärtaipeesta. Ja olinkin varautunut asiaan pitämällä lyhythiaista paitaa. Mutta ei! Kuulemma sormenpäästä saa ihan riittävän määrän verta!

I thought, that this test would require quite much blood. Thus I had taken short-sleeved shirt. No need!!

Kaikki (paitsi että nyt on tullut uusia ihmeitä) mahdolliset poliklinikat on sijoitettu tämän käytävän varteen. Se onkin siis pitkä kuin nälkäkuolema (ja diabetespoli on ihan äärimmäisessä päässä). Mutta koska tiesin etukäteen lääkärintarkastuksesta, saatoin varautua asiaan. Edellisenä päivänä pyörätuolini renkaat saivat tarvitsemansa ilmatäydennyksen. Sellaisen jälkeen tuollaiset käytävät ovat lähinnä hupia!

All (actually not all; this hospital has been made about twenty years ago and there are some new branches of medical things) checkup-places are at this long corridor. Actually I had just yesterday put some air to wheels of my chair. Then this is just fun!

Ajan uuteen lääkärintarkastukseen antoi diabeteshoitaja Leena Pekkonen. Hänhän on ollut jopa Diabetes-lehden kansikuvatyttönä!

Nyt alan katua, etten ottanut kuvaa lääkäristä! Nimittäin sellainen mietteliuäs ilme (ne tekemäni käppyrät herättävät yleensä suurehkoa ihmetystä...) olisi ollut oikein erinomainen.

Diabetes-nurse Leena Pekkonen gave time for new checkup. Seems to be in December...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.