Missä taksi onSilmänpohjakuvaus

Photos of my retina

Sokeritaudissa on äärettömän tärkeää seurata verkkokalvojen kuntoa. Parhaiten homma tapahtuu kuvaamalla kameralla säännöllisesti ja seuraamalla muutoksia. Silloin muutoksiin voi hyvissäajoin puuttua ongelmiin. Jopa täydellikset idiootit (lue poliitikot) voivat myöntää asian olevan erittäin kustannustehokasta.
Olimme menossa sähkärillä kuvauksiin. Mutta kun taksia ei tullut! Taisin soittaa kolmisen kertaa keskukseen. Ja vastaukseksi tuli kaikenlaista...

It's very important thing to look for problems in retinas. In diabetes, I mean. That is done by photographing them regularly. Then one can see changes and possibly do something to them. Every even severely idiot (=politician) can see, that it's very cost-effective.
I went there by cab. But it was 35 minutes late! I wasn't very happy, no way!


Odotan kuvaustaEnsin silmiin tiputettiin jonkinlaista ainetta (se on ilmeisesti jonkinlainen atropiinin sukulainen). Ja sitten vain odotettiin. Varsinaisessa kuvauksessa räpsäytetään salamalla suoraan silmään. Ei se ihan miellyttävää ole!!

Some stuff was put into my eyes. That contained some kind of atropine. The main idea was dilating my eyes. Then one can easily take picture from inside of my eyes. Direct flash there! That isn't very pleasant experience!

SilmäniNyt silmä on sitten saanut tippansa. Se on jo laajentunut ihan kohtuullisesti.

Here is a partial picture of my eye. A bit dilated?


Aurinkolasit tekevät coolin vaikutelmanKuvauksen jälkeen silmät ovat yhä tosi laajoina. Normaali päivänvalo oikeastaan sattuu! Mutta tuollaiset aurinkolasit auttavat asiaa yhä hyvin. Ja sen lisäksi olen aika coolin näköinen: kuin jotkut italialaisen F1-tallin mekaanikot.

My eyes are still very wide open. Actually so open, that "normal" day-light hurts. So, I must use these black glasses. But they give very nice cool appearance.


KaikenlaistaKirjaston lähellä olevassa myyntipisteessä oli kaikenlaisia marjoja ja sieniä. Siellä oli suppilovahveroita (Cantharellus tubaeformis). Kun kysyin, miten noinkin myöhäinen sieni on myynnissä, sain vastaukseksi "nyt on nyt on myöhäistä". No joo, niin on.
Sieniä en ostanut, koska en ihmeemmin tykkää niistä. Mutta vattuja ostin!

This place near library has berries and mushrooms. Like these Winter Chantalle (Cantharellus tubaeformis). I thought, that's quite late stuff. But seller said, now is quite late. True, now is very near to October.
I didn't took mushrooms. Because I don't like those. But there were very nice berries. I took raspberries. Delicious!


Tuo on  tärkeääLimppa - nimenomaan CokeLight - on äärettömän tärkeä juttu minulle.

Coke light!!!

ReissuniTässä on näkyvillä tekemäni reissu. Eihän se ollut mikään ihmeellinen juttu, vain joitain kilometrejä.

This was my trip. Not very long. But my navigator shows it very nicely.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.