Synapsia, neljäs viikko

Synapsia, fourth week

Maanantai 7.11.2005 Monday Nov 7th, 2005

Tänäaamuna oli jopa kohtuullisen armelias aikataulu: ensimmäinen juttu olisi vasta 10:30. Okei, normaalisti pitäisin tuollaista aikaa melkoisen kieroonkasvaneena sadismina, mutta nyt siihen on kaikessa kauheudessaan jo tottunut (ja voin vakuuttaa Pitäjänmäen jumppareille, ettei normaalitilanteessa kannata yrittääkään mitään noin kammottavaa aikaa).
Jokatapauksessa heräsin jo seitsemältä aamulla. Revin tukisukan jalkaani (jumppari ei ollut oikein tyytyväinen). Ja sitten söin aamiaista. Kiireettä. Eipä ole kovin pitkään aikaan tapahtunut ihme.
First thing in Synapsia would be at 10AM30! Normally I would consider such time as very big sadism. But I am used to the sadism here. I got up very early: at 7AM. Then I could do everything in rather relaxed pace. Like getting my support sock on. And breakfast (I eat at home the very same stuff).

Loppukokous oli toiseksiviimeisenä päivänä. Ja - lääkärin mukaan - selitus omituiselle kuntoutusjakson aikaisuudelle oli jononhallinnan parantuneet tietokoneohjelmat.
Mutta kaikissa niitten uudistuksissa ei ole menty parempaan suuntaan! Nimittäin äärettömän keskeinen harjoitusohjelman tulostus on onnettomana listana. Ihminen ei todellakaan voi nähdä tyeryyksiä sellaisesta listasta.
Tämä kaatui aika pahasti jumpparin niskaan! Ja muutoinkin se, että koko kuntoutus oli voimakkaasti jumppaan pohjaava.
Then at Synapsia was the "end meeting". There every therapeut say, what she has done. And what should be done in near future.

Ja sittenpä siirryttiin lääkärintarkastukseen. Hoitajat saivat kakun (ynnä toisen, joka oli tarkoitettu heille). Lääkärintarkastuksessa oleellisena ohjelmana oli seuraavan laitoskuntoutuspaikan ihmettely. Synapsiaan vai jonnekin muualle?
Then doc meeting. The biggest thing was think the future rehabilitation. Should it be here? Or some other place?

Sitten olikin ihmettelyä. Syödäkö ennen hierontaa vaiko vasta sen jälkeen? No joo, ennen se sitten oli...
Massage is very important thing. Because I use only about 50% of my muscles. But at 200% effectivity. So, those muscles get very tired.

Jumpassa oli ensin kävelyä sen kanikopin avulla. Ja matka oli nyt jopa huomattavasti aikaisempaa pidempi. Minä en tietenkään voi mitenkään arvioida kävelyni laadukkuutta. Mutta kait se oli edes suunnilleen kelvollista... '
Sitten katsottiin tukisukkiani (tai yksihän niitä vain on). Ja se oli ilmeisesti vaikuttanut erittäin suotuisasti. Eli ilmeisesti sellaisten sukkien (siis niissä olisi myös kärkiosa mukana (kuulemma muutoin varpaat olisivat aika pulleita)) käyttäminen olisi järkevää.
Then gym. We used that walking thing. The length of walk was much greater. Quality? Of course I cannot say that. But I think, it was better!
Then support sock. Has it been effective? Actually it has been! Naturally I cannot understand how effective it was. But when expert says, it was effective, then I believe!

Päivällisellä murkinana oli munarullaa täytettynä vihanneksilla. Minä inhoan munaa! Elikkä leipää minulle.
Dinner was some kind of omelet-roll with vegetables. Not for me! Because I really hate all egg-thing. I'm not allergic or anything like that. But I really dislike that so heavily!

Illalla oli vuorossa jalkojeni huolto. Rasvausta. Talkkia varpaanväleihin. Side isoonvarpaaseen.
Nearly the last thing was taking care of my feet. Diabetes makes things potentionally very complex: very best do all things now!

Tiistai 8.11.2005 Tuesdayday Nov 8th, 2005

Viimeinen päivä alkoi uimisella. Ja siis todellikin alkoi, koska se oli jo ennen aamumurkinaa. Tietenkin onnistuin töppöilemään ainakin kohtuullisesti: onnistuin nimittäin unohtamaan uimahousut huoneeseeni... Mutta en voi enempää korostaa: minä todellakin rakastan uimista.
This day started with swimming. I had really plenty of time. But naturally I wasted that time and finally I had really bad rush! But anyway I really love swimming.

Sittenhän olikin aika panna insuliinipumppuni kiinni. Ja sumplia jalkoini soveliaat siteet. Mutta asiasta on mitä ilmeisimmin aikamoisen runsaasti kokemusta.
Then I used my own nurse. Installing my insulinium pump. Of which she knew nothing. But I know all the things - very natural that way. Then my toe. There she was really quite an expert.

Toimintaterapiassa oli ihan näin viimeisellä kerralla vielä testejä. No, kieltämättä nyt olivat aika hyvä esimerkki tapauksesta: "väsynyt Olli".
Occupational therapeut did some tests again. Situation is now clearly "tired Olli". And I could see some effects!

Neurokallonkutistajalla oli nyt opetuslapsi Virosta. Kuulemma nyt ihan ensimmäistä päivää. Ja oikeastaan erittäin hiljainen. Tällöin minä en oikein tiedä, ymmärsikö hän yhtikäs mitään!
Neuroshrink has some kind of "pupil" from Estonia.

Invataksi piti ottaa jo 12:30. Kuulemma seuraava vapaa aika olisi ollut suunnilleen iltayhdeksältä. Se olisi ollut jo aika myöhäinen aika!
I had to take cab at 12:30. Next possible time would be 9PM! I think, I don't want to wait that long!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to main page.