Kehä I

Tässä näkyy Kehä I kaikessa komeudessaan iltapäiväruuhkan aikana. Tähän aikaan kaikki ovat pyrkimässä itäänpäin.

This highway: Kehä I (Kekä means same as circle; first they made III and then I; II is done only partly in Espoo) goes round Helsinki (naturally not at sea).

Kaikkein idioottimaisinta o liikenteen ohjaaminen liikennevalojen avulla. Jopa joku liikenteensuunnittelija oli myöntänyt, että homma oli kerrassaan typerää.

Traffic is directed with traffic lights. Really! Sounds really idiotic thing. And some traffic coordinator admitted, that it was really stupid thing.

Aamulla ruuhka on tismalleen toiseen suuntaan.

In the morning the traffic goes to another direction. But that's so awfully early, that I'm not awake then.

Idea on se, että muutaman vuoden kuluttua tie pannaan kulkemaan tunneliin. Päälle tulee Jonkinlainen asuinalue. Ainakin tuo rinne on varmaankin kerrassaan erinomainen paikka. Ainakin liikenneyhteydet ovat kerrassaan erinomaiset: moottoritie ehkäpä kymmenen metrin päässä...

This road will go in a tunnel. And then there are rather good area for houses.


Valtaisa liimkenneKIauhea melskaus31.3.2009 Olen nyt ottanut kuvia tehtävästä remontista. No, on sitä tehty jo puolisen vuotta, mutta kokonaiskesto on parisen vuotta. Homma ei tosiaankaan ole helppo: tien siirtäminen "kerros alas", kun vilkas liikenne ryllää jatkuvasti päällä.Sitä voisi oiken hyvin verrata avosydänleikkaukseen.

Really huge construction operation. They have done about half an year. And total duration is about two years! This thing could be compared to open-heart-surgery.

Tosi main oslauseTuon talon mainoslause on suunnilleen: "Espoon hiljaisin talo". Nyt se ei tosiaankaan ole sitä. Mutta kun kaikki liikenne pannaan tunneliin.

This house is said to be the quietest in Espoo. Definitely not now. But when all traffic will be moved to tunnel.

Sitten seuraavat kuvat ovat kesältä 2010. 2010-07-04.

nUJT SE ON JNO KOIVUNLEHDEN KOKOINEWNKoivunlehdet ovat nyt oikeastaan koivunlehden kokoisia.


Uuysi ja HUOMATTAVASTI PAREMPI ONB TGU,LL.UTOlen ottanut aika ison osan  aiempia kuvia juuri tuolta sillalta. Nyt se on  purettu, mutta uutena on tullut Mestarinsolmu, joka on kannaltani huomattavasti parempi.


Vilkkaikn liikenne t-ässä maqaqssaLiikenne on tiuhinta koko tässä maassa.

This highway has biggest traffic here in Finland.


Aikka huono juttuTuolle huoltoasemalle käy kalpaten. Ei se sen sijainti ole sentään Vilénin huoltasemaan verrattava, muttei paljoa parempikaan.

This service station has clearly very big problems. It will not have any good connection to the highway. Reminds me on one comedy series.


Asuntonbi näkyyTuo merkattu on keittönikkunani.

I live there.

Melkein valmiin tunnelin esittely.

Tunnel in nearly ready.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.