Vessa

Vessassa tehdään remontti nyt keväällä 2000. Siis lattiaan, se pannaan ihan kokonaan uusiksi. Pohjalle pannaan vesieristys ja sen päälle sitten laatoitus. Tietenkin kuivatusta tehdään, jos se on tarpeen (ja toivottavasti se ei ole tarpeen).

Vessa on aika pieni. Mutta kannaltani se on hyvä juttu! Tuossa oikealla näkyy muuten kahva. Se on lähestulkoon ainoa isompi muutos, joka asuntooni on tehty.

Kissanvessa näkyy oikein hyvin tässä. Niitä on muuten kaksi.

Tuolla takana on sauna.

Eteisen lattialle on pantu joitain papeita suojaamaan. Lattia on parkettia ja se ei taatusti pitäisi kovin voimallisesta pahoinpitelystä!

Remontti aloitettiin maanantaina. Silloin vessanlattiana ollut muovimatto revittiin pois. Varsinainen kosteudenmittaajaguru tulisi vasta keskiviikkona. Mutta eipä ole mitään vahinkoa siitä, että kuivuri puhkuu muutaman päivän ajan.

Betonilaattaan oli porattu parisen reikää. Kosteudenmittaaja mittasi jotenkin niiden avulla lattiassa vallitsevan kosteustilanteen. Kuulemma saunassani oli kosteampaa kuin pesuhuoneessani. Omituista!

Työmies kirjasi kosteudenmittaajagurun lausahdukset.


Ensialkuun lattiaan levitettiin kiinnitysainetta, johon varsinainen kosteuseriste tarttuu kerrassaan hyvin. Kuulemma se tarttuisi luultavasti ihan hyvin suoraan myös betoniin. Mutta näin homma onnistuu ihan varmasti.

Sitten varsinaista kosteuseristettä. Kuulumma se muistuttaa kuivuttuaan lähinnä kumia. Minulle on jätetty mahdollisuus käyttää vessaa. Eli evakkoonlähteminen viivästyy näin yhdellä yöllä.

Torstaina oli sitten lähdettävä evakkoon. Se ei ole mitenkään kivaa, mutta minkäs sille oikeastaan voi. Tarvitsen vessaa ihan välittömästi ja jatkuvasti.

Ja tuosta voi nähdä, kuinka surullisesti pönttö on irroitettu ja pantu häpeämään makuuhuoneen oven viereen.

Laatoitus oli edennyt jo oikeastaan koko saunaan. Hyvännäköisiä nuo siniset laatat. Tuo lauta on kait lähinnä muistuksena siitä, ettei pidä tehdä emähölmöyksiä, kuten esimerkiksi mennä saunaan.

Työmies katkoo tässä laattoja. Heillä oin käytössään jokin työkalu juuri tähän tarkoitukseen.

Olin (kuten olen varmaankin jo sanonutkin) ollut vanhempieni luona Uusmäessä. Perjantaina oli ensimmäinen todellinen pakkanen -12,8C (=8,9F). Ja torstaina kunnollinen lumisade (josta n+1 radiotoimittajaa päivitteli yllätyksellisyyttä.

Lauantaina ei sitten tapahtunut yhtikäs mitään.

Eikä sunnuntaina. No Paulin nimpparit!

Mutta maanantaina sitäkin enemmän! Saatoin silloin nimittäin muuttaa asuntooni. Olin kuvitellut, että pääsisin Tiistaina, mutta iloinen yllätys siirsi sen ja maanantaiksi. Pääsyy tähän aikaistamiseen oli vessanpyttyni. Se saatiin nimittäin kiinnitettyä ruuveilla.

Työmies katsoo, kuinka toinen ähertää!


Ja sittenpä tässä on joitain näkymiä uudesta kylpyhuoneestani! Saunankiuas ja toisessa kuvassa pytty.

Sitten sunnuntaina 30.1.2000 lopullisesti vihittiin vessa käyttöön. No, eipä sillä sinänsä mitään merkitystä ole. Erinomainen mahdollisuus syödä kakkua kuitenkin. Ja sehän on oikein erinomainen syy.

Ihan aluksi sain Paulilta lahjaksi joitain Arabian kippoja.

Tuuli leikkasi vessan oven poikki viritetyn nauhan. Jolloin Pauli myrtyi ihan äärettömästi ja alkoi itkeä.

Minulla oleva DVD-video "Ötökän elä,ä" herätti tenavissa innostusta.

Herrajestas! Kukahyvänsä ravitsemusterapeutti saisi tästä pöydästä akuutin kääkäätyskohtauksen.


Suihkukaapin alla on roskaaKylpyhuoneestani/vessastani on tullut oikeastaan aika vanha. Siis en minä mitään muodikasta iljetystä hae (varmaankin tuosta kommentista voi päätellä, mitä oikeastaan ajattelen asiasta), ihan vain käytännöllisyyttä. Pahin juttu on tietenkin suihkukaapin "allas". Se on aikamoisen korkea ja vieläpä vaarallisen terävä.
Kesällä 2007 alkoikin homman korjaus. Ensinnä vanhat pois. Alta paljastuu järisyttävä määrä roskaa. Niin, Helmi ei ole roska, vaikka se onkin harmaa...

Remontissa syntyy jhirveä määrä roskaaKyllä tässä uudessakin remontissa syntyy järisyttävä määrä roskaa. Kun jokainen pikkuinen nippeli ja nappeli on pakattu omann pakettiinsa. Ei oikein erikoisen ekologista!
Ihan valmis'Tässäpä se sitten on:

Ja muutakin uutta tulee varmaankin.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Rautakiskosivulle.

Takaisin pääsivulle.