Glims

Olin hoidettavana Jorvin sairaalassa. Sinänsähän sairaalassa sairaalassa saa ihan valtaisan tehokasta ja hyvää hoitoa, se on ihan selvää. Mutta toisaalta siellä on ihan uskomattoman tylsää! Ja tietenkin vammaiselle on omat erikoishankaluutensa.

Eli olin aika kypsähtäneessä tilassa, kun kohtasin isäni ala-aulassa. Ja sittenpä lähdimme Espoon kaupunginmueseoon, Glimsiin.

I was in hospital. Nothing severe, just something with my diabetes. So, I felt just quite OK. But my regular doctor decided, that it might be a good idea of having a week there. Okay, no problems. Especially when our social security pays it (patient has to pay only very marginal sum).

But then hospital is really boring place.! If one is really ill, then there's something to do (like being ill 8-).

I met my father in front lobby. We went to Glims, very much like Seurasaari.

Ihan maalaisympäristössä. Siis kun ottaa kuvan sopivaan suuntaan. Joskus tätä nimitetään myös kulttuurimaisemaksi. Miksi ihmeessä?

Sinänsä tällainen maisema edustaa lähinnä kurjuutta, nälkävuosia, kaikkea sellaista!

Totally agricultural landscape. But if one turns into another direction... What's so romantic about these agricultural things?

I would have dead (and very painfully) for at least six times a few hundred years ago.

Kukkasia piisasi. Mikä on ihan simppeli juttu täällä tundraleveysasteilla: kasvien on tuotettava nyt ihan kaikki: talvella ei tosiaankaan (puolen metrin lumihangen alla ja kymmenien asteiden pakkasessa) voi.

Ylemmässä kuvassa on joitain koiranputkia (Anthriscus sylvestris) ja lupiineita (Lupinus) (aiemmin olin sanonu niitä horsmiksi (Epilobium)); sivukuvassa kurjenpolvia (Geranium)

We live really far up in the North. Plants have only rather limited time reproduce and get enough nutrition for long and very hard winter.

This is why arctic ecosystem is really extremely effective during summer. In winter it isn't!

At top are lupines (Lupinus) and wild chervils (Anthriscus sylvestris). Picture in left has herb roberts (Geranium).

Glimsin, Espoon kaupunginmuseon. portilla.

Sinänsä oikeastaan aika ihmeellistä, että Suomen toiseksi suurimman kaupundin museo on jotain näinkin jälkeenjäänyttä.

Anteeksi kielteisyyteni! Keksinkin syyn: maatalous on niin ammoista, että sen ainoa oikea paikka on museossa.

Espoo is second biggest city in Finland. But yet the museum is about agriculture and such stuff.

Maybe agriculture is so out of date here?

Glimsissä oli ihan hyvin tunnelmaan sopiva kahvila. Oikeastaan se oli yksi rakennuksista (alunperin karjasuoja), niin kyllähän se silloin sopii ympäristöön. Ja tietenkin myös kyltti.

Coffee for others, ice-cream for Pauli. And naturally nothing for me! Because of the strict diet from hospital. Okay, tea would have meant just nothing. But better not!

Siellä oli yksinäinen naakkakin (Corvus monedula). Itseasiassa se on aika kummallisea: nehän ovat oiikeastaan aina parvina. Mutta taattuvarmasti naakkaparvi herättäisi lähinnä kauhua - yksinäinen naakka ei. Eli millä ihmeellä ne sopivat, että tänään on naakka-Kallen vuoro?

There was a jackdaw (Corvus monedula), too. Usually birds related to it are very smart. And obviously in this case, too.

Pauli se jaksaa pelata. Ilmeisesti isovanhempien seurassa on ihan hyvä olla: pelata saa vaikka kuinka ja jäätelöäkin tulee ajoittain.

Pauli plays, plays, and plays (and plays even more). Then it is just great thing to be with grandparents. They don't mind it. Just give some more ice-cream.

Ja tässä sitä mennäänkin takaisin.

Ilmeisesti tässä on aiemmin sijainnut Jorvin kartano, jonka puistokujanne tämä on.

Sisätautiosastot ovat lähinnä entisen navetan paikkeilla.

Taustalla näkyy lähinnä jonkinlaisia sairaalan apurakennuksia.

Here's the hospital! Actually those are just some auxiliary buildings. But anyway. All this land belonged to Jorvi mansion. The whole hospital is built at its place. Excellent place!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.