Hampilääkäri 2003

Dentist 2003

Hammashoitola on sijoitettu ihan keskelle koulualuetta. Ja todellakin ihan keskelle: se on rakennettu keskelle pihaa. Ilmeisesti rakennuksessa ei taida olla kovinkaan paljoa koulutoimintaa (vai onkohan siinä toisella puolella näkövammaisten koulu (hammaslääkärin mukaan se oli kuulovammaisia (eihän se virhe ole kuin muutamia senttejä))).

My dentist is there. That place is really very near to every school. That's the the place for main "customers" place. So, really quite excellent place. In our system dentist's care is free of charge. Okay, dentist said, that not totally. But if we com pare it to charges in USA.

Opettajilla on aivan uskomattomia määriä autoja! Ilmeisesti aika oleellisena syynä on se, että tässä koulukeskuksessa opetetaan aika paljon erikoisryhmiä, joilla on huomattavan pienet ryhmät.

Tuo takanaoleva rakennus oli aikoinaan (siis silloin kun olin aikoinaan koulussa, jotain 20-30 vuotta sitten (huh, niin kauan)) kansalaiskoulu (minä itse olin keskikoulussa). Ja sanotaan se ihan suoraan: siellä oli huomattavasti tyhmemmät!

Tuosta rakennuksestä käytettiin nimitystä: "Colditz". Se oli aikanaan saksalaisesta sotavankileiristä (jonne oli koottu kaikki erikoisen hankalat) kertova sarja.

Teachers seem to have really huge amount of cars. And these seem to be rather "good" ones. And that means really quite much here in Finland (cars cost awfully much here).

Actually I was in school near this place (about 20-30 years ago! Not here. Because this school (that in behind) was for "dumb" ones. Cruel to say so? Maybe, but that was a simple fact! Then we had some kin d of separation. And maybe that worked actually rather well.

Aika oleellinen juttu on valtaisa rivi lavuaareja, joissa voi (ja pitääkin) putsata hampaat. Siitä tunnistaa oikein hyvin hammaslääkärin.

Nuo matalalla olevat lavuaarit ovat todella matalalla; ilmeisesti ne on tarkoitettu aika pienille lapsille. Pyörätuolillani oli ihan mahdotonta mahtua niiden alle. Mutta tuo korkein toimi ihan hyvin...

One can easily know dentist of these huge amounts of sinks. Especially there are those small ones for kids.

But I used that taller one. Simply because my wheel-chair fitted nicely under it...

Odotustila. Mistä ihmeestä ne lehdet saadaan sinne? Siis jokaisen lääkärin odotushoneessa on kokoelma tuollaisia arkeologisia löydöksiä.

Onnistuin löytämään sieltä vain puolisen vuotta vanhan Apu-lehden. Eli se on lähinnä hupaisa. Kun siinä juhlittiin, kuinka Anneli Jäätteenmäki oli voittanut vaalit ja hänestä tulisi pääministeri. Juu, niin tuli. Mutta nyt hän on jo eronnut vaalikampanjan sekoilujen takia...

Waiting room. Where they got those magazines? Because those are really old ones. One can say, that they represent some archeological level!

Tarkastuksen (ja paikkauksen (ja lohkeaman korjauksen)) jälkeen oli sitten aika sumplia lisää aikoja. Ilmeisesti yksi aika riittänee tarvittaviin paikkauksiin.

Ja toinen on varattu lääkärille, joka osaa nypätä taitavasti viimeisen viisaudenhampaani pois.

Check-up revealed some holes (not so big ones, I think). Then my wisdom tooth. That should go off.

That's really quite directly reasoned from my paralysis: I cannot clean my teeth so effectively.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.