GE Money Helsinki GP 2006

Siis joku määrä kaupallisuutta on ilmeisesti hyväksyttävä mukaan. Mutta liika on aina liikaa...

Taksikuski oli ilmeisesti Viron venäläisiä. En minä tietenkään tuomitse mitään kansaa. Mutta jos puhuu suomea heikosti ja paikallistuntemus on aika olematon, ei tahsikuskin ammatti ole niitä ihan parhaita.

I understand, that there has to be a little commerzalisation. Otherwise state would pay everything. And that's not very nice.

Okay, in the very end, normal citizens pay it. Of course so.

Panin tällaisen "Hävetkää HKV" -äirjoituksen useampaankin paikkaan verkossa;

Istun pyörätuolissa, joskus sähköisessä sellaisessa. Joten elämäni on aika rajoitettua. Minulle on aika iso juttu, jos saan järjestettyä jotain ohjelmaa.

No, nyt on (ilmeisesti huomenna) luvassa isot yleissurkeilukisat. Se vaikuttaa lupaavalta. Senkus tietoon vain aikataulu, jotta voin tilata itselleni invataksin. Siis sinne, että myös TAKAISIN.

Aikataulu sen kertoo. Simppeli haku Googlella. Suunnilleen puolitoista miljoonaa osumaa. Hups! Pikkuisen rajoittamalla hakuehtoja joukko supistuu jo muutamaan sataan tuhanteen. Joissa melkolailla alkupuolella oli kisajärjestäjien sivu. Sivu nimenomaan yksikössä! Josta ilmeni, että homma alkaa klo 18:30. Mutta mihin aikaan se loppuu? Sivulta oli linkkejä valtaisa määrä. Mutta minua ei kiinnosta General Electricin tarjoamat lainat. Tai Peugeotin autot. Taikka IFin vakuutukset. Tai...

Minkäänlaista palautetta ei voinut antaa. Ei tietenkään, joku voisi arvostella sivun täydellisyyttä....

No, HKV on järjestävä seura. Siellä on varmaankin tieto. Ei muuten ollut.

Varmaankin heiltä voisi kysellä asiasta ja vastaus tulisi vauhdilla? Eipä voi! Palautetta ei voi mitenkään antaa.

Ehdottaisin, että HKV häpeää nyt perusteellisesti!

Olli Arnberg
oar@hihhuli.adsl.netsonic.fi

No joo...


Eipä markkinointi oikein toiminut... Okei, ei se yleensä sentään noin kamalaa ollut. Vaikkakin MM-kilpailuissa tuokin katsomo oli turvollaan ihmisiä.

This place hasn't very many spectators. Okay, this place isn't very optimal. But last year this place was really full!

Ihan siinä invakatsomon päällä oli tällainen TVn kuvauspiste. Siihen paikkaan oli varmaankin sijoitettu joku kuvaaja, jonka oli tiputettava painoa vauhdilla.

Tai sitten joku ohjaajan syvästi inhoama kuvaajaparka, joka sijoitettiin nyt tosi helvetilliosen kuumaan paikkaan.

There was a TV-cameraman (or was it -woman) just above us. And that is really very nice way to get some shadow.

But this is certainly really awful place to work. Because Sun makes that like hell.

Estejuoksun järjellisyydestä voi olla aika montaa mieltä. Kuten myös kaiken muunkin urheilun...

Kamerassani on automatiikka, joka ottaa kuvan aina sekunnin välein (hurjassa versiossa se napsii 2,5 kuvaa sekunnissa). Tosi upea juttu, sopii urheilukilpailuihin kuin nyrkki silmään! Siis kuvat on ottanut henkilökohtainen avustajani Hindrek. Hänkun on oikeastaan urheilia, korista tosin.

This steeplechase is really excellent thing for taking pictures. My personal assistant Hindrek takes quite excellent pictures. He had done some sports himself, too. Okay, that was basketball, but anyway.

Camera can take picture every second (at highest pace, it takes 2.5 picture every second). Really good mood!.

Naisten kolmiloikka ja miesten pituushyppy tapahtuivat ihan invakatsomon edessä. Jopa kaltaiseni barbaari ymmärtää, että tuo ei ole erikoisen onnistunut alastulo. Jonkinverran hiekassa kyllä ryvetään, mutta tuo on jo liikaa!

Sitten kun oli saatu aikaiseksi kaikkien taiteen sääntöjen mukainen suoritus, tuomarit mittailevat.

Just near us was "landing-zone" of triple- jump and long jump. In lower picture, judges are measuring good jumps. Not like the jump in picture above...

Ilmeisersti naisten 800 metriä oli suuri tapaus, koska Maria Mutola oli mukana. Mutta miksi tykkimies on hylännyt tykkinsä ja ottaa kuvia jollain onnettomalla louskulla?

Maria Mutola is in that race. And that's naturally very important thing. But why this photographer is using quite normal-looking camera?

Invakatsomoon tuli kerrassaan paha auriningonpaisie myöhemmin. Siis aloksi paikka oli tosi kivasti varjossa.

Mutta sitten aurinko siirtyi. Ja minä kun en ylenmääräistä lämpöä kestä. No, lähetin Hidrekin hommaamaan jotain juotavaa. Ja se auttoi asiaa. Ehkä kuitenkin eniten auttoi auringon katoaminen...

The Sun came to shine directly to me. Very bad thing! As You know, I really hate such weather. Hindrek got that Coke Light. It really helped my feeling.

But naturally biggest helper was, when the Sun set!

Mikähän tämän älynjättiläisen tehtävä on? Saada muokarikuulasta päähänsä? Vai onko hänet sijoitettu moukarinheittäjien tavoitteeksi ja maalitauluksi?

What's this guy doing? Wants to get a hammer in head? Because they are throwing those. He might be a target? Then hitting him would be a World Record.

Oikeastaan kaikki tykkimiehet asettuivat tällaiseen paikkaan saadakseen Tommi Evilän hypyn ikuistettua erikoisemmasta kuvakulmasta (koska tuosta suunnasta kuvattu pituushyppääjä tai sprintteri on yksinkertaisesti vain ruma ja vastennmielinen). Mutta eihän siinä ole järjen hiventäkään!

Koska nyt tällaiset "taiteelliset" vimpsautukset eivät olekaan nyt poikkeus - tavalliset ovat.

Our idol is Tommi Evilä. He got the only medal from World Championships in Athletics. Now every photographer took this (artistic) position.Really extremely stupid

Because no-one takes "normal" photos. Those might be rather valuable now. Especially when Tommi injured himself badly.

Lippu oli oikeastaan vain mukana. Tässävaiheessa kello oli suunnilleen iltakymmenen. Auoinko oli jo laskenut, mutta kuiukin paistoi vielä korkeimpiin paikkoihin. Eli valaistus oli todellakin epätodellinen.

Päivä oli myös ollut (sikamaisen) lämmin. Sitä lämpöä oli vielä jäljellä. Tosi etelämaalainen tunnelma!

I was at home at 10PM . The Sun has set quite long time ago. But it can be seen at very tall buildings and trees. So, colors are very red-like.

Then warmth. Whole day has been really hot. Very unpleasant for me. But now the temperature is just nice! Bunch of guys are practicing football nearby. Everything looks like we are a few thousand kilometers southward.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.