Ilmeisesti Eino Leinon päiväHerättäjäjuhlat

Pietist Summer Festival

Ilmeisesti tänään oli Eino Leinon päivä. Elikkä nuo herättäjäjuhlat (mitä ilmeisimmin tämä oli körttiken kesäjuhla) eivät ainakaan olleet syy siihen. Ilmeisestib nämä liittyivät "Espoo 550" -juhliin. Siellä sivulla luvattiin, että kävijöitä olisi suunnilleen 30'000. Uutisissa sanottiin kävijöitä olleen noin 37'000.
Minulla itselläni oli aika epämiellyttävä ongelma: pääasiassa käyttämäni tietokone oli pelistä pois. Ilmeisesti sen prosessorituuletin oli kuollut. Jäljelolä oli palvelin ja läppäri, jota käytän WWW-sivujen tekemiseen. Mutta ei sähköposteja...

This shoving the flag is because of poet Eino Leino.
We had Pietist Summer Festival here. That's because of overall things of Espoo 550.
We have five different pietist groups here. Usually they think, that they have the absolute truth and all other go directly to hell. Maybe this group is a bit more liberal. Maybe so, I don't really know (or I don't really care to know).
Originally they planned for 30.000 visitors. But they got 37.000! Though quite many of them are heretics like me...
I had very bad problems: my main computer had just died. I think, problem was in CPU fan. Now I had only two computers left: server and laptop. I use that for making WWW-pages. But no email...


Sini tykkäsi tästäSini tykkäsi tuollaisesta asuntovaunusta. Ilmeisesti asuntovaunut ovat tyypillisiä näissä piireissä. Niin ainakin luulisin.
Poislähtö on ihan varmasti aika karmea juttu. Lähtiessämme alkoi melkoinen sade. Silloin varmaankin koko tämä rinne on pelkkää mutaa.

Quite often those people move themselves (and their families, which aren't very small (I just think so)) by trailers. But certainly now there is one very huge problem: it started raining. This whole place will turn to mud!
After that they can go to normal roads to aggravate other motorists...


EkologistaPyörille oli tällainen ekologinen parkki. Tai oikeastaan parikin. Uskoisin, että aika iso osa niistä "ylimääräisistä" tuli juuri lähienoilta. Ja vaikkapa juuri pyörällä.

There's a parking-place for bikes. Really ecological thing.


Mikä tuossa keskellä on?Mikä ihme tuo keskimmäinen lippu oikeastaan on? Juu, Namibiahan se oli. Suomella ei siirtomaita ole ollut. Mutta tuo alue on lähimpänä sitä. Siellä ovat Ambomaa sun muut sellaiset.

What in earth is that flag in center. I thought
that, it is Namibia. And yes, it was just that. Finland had no colonial countries. But our missionaries went there.


Jesse ei luultaqvasti tykkäisiYmmärtääkseni Jesse ei oikeastaan digannut tällaisesta markkinafiiliksestä. Minua ei sellainen häiritse pätkääkään, mutta kuvittelisin että uskovat tykkäävät asiasta kyttyrää. Mutta ilmeisesti lätyistä ei puhuttu yhtikäs mitään raamatussa, joten on ilmeisesti ihan OK, että niitä myydään.

As far as I know jesus didn't like. Though bible doesn't have anything directly against pancakes (Finnish word "lätty" means roughly that). "You shall not sell pancakes".
Nothing like that. So, everything is just okay...


Käytän ekaqa k,ertaaTänään  käytin ihan ensimmäistä kertaa sadeviittaani. Muutoin olen yksinkertaisesti vain jäänyt kotiin. Ensialkuun sade oli ihan lievää. Mutta siitä tuli kerrassaan rankkaa, eitä sitä voisi nimittää jumalan lähettämäksi vitsaukseksi.
Lähtiessämme pois, oli edellämme kulkeneella miehellä päällään ihan todellinen körttipuku. Olisi pitänyt kehdata ottaa kuva. Mutta kun ei!

Then we had quite bad rain. It started quite lightly. But then it started really extremely badly. This was the very first time, I used my rain cape first time.

Limppaa hakemassaJa sade äityi melkoiseksi. Minun täytyi ottaa huppu pois ja antaa pääni kastua, koska pääni humpsahti pois liukkaan kankaan alta.

Then we had really bad rain. But I took away that hood. Because otherwise me head slipped away.


Kiva kukkaIhan kivannäköinen kukka. Mikähän se oikeastaan on?

What flower this is? Looks rather nice anyway.

Monimutkaista räpellystäKuvaaminen oli varsxinaista sähläämistä. Koska siinä piti panna lähikuvaus ja sopiva näyttö päälle.

But taking pictures was really quite complicated thing.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.