Internet

Perusruikutukseni on: täällä on liian kuumaa.

Tietenkään en olisi välittänyt asiasta pätkääkään, jos Internet-yhteyteni olisi toiminut kunnolla.

Mutta kun ei tosiaankään! Olin tilannut liitäntääni "yliheiton", joka olisi parantanut linujan laatua ja samalla edullistanut hintaa.

Yliheitto tosiaankin! Viimeisten kahdeksan päivän aikana se on toiminbut ehkäpä parisen tuntia. Ja kun osapuolia on kasapäin, voi aina syytellä muita:

  1. NjetSonic
  2. Elisa (ja kun he eivät saa suoranaisesti täppää, on mielenkiinto lievästi ilmaistuna laimeaa)
  3. Modemintekijä
  4. Minä, tietenkin

Ei erikoisemmin erikoisen kiva tilanne! Tilanne näkyy siinä, että Internet ei tosiaankaan toimi mitenkään.

Awfully hot.

I can tolerate it, if I can use all the time Internet. That gives social contacts for me. But no!

I wanted to change my Internet-connection to "easier" one (and it would be faster and actually more reasonably priced). It should be rather easy and straightforward to change. That I heard about eight days ago. After that time it has worked maybe two hours. Doesn't sound very good? I'm definitely not very happy!

There are really four main operator:

  1. My Internet service provider NetSonic
  2. Elisa Inc own telephone lines
  3. Manufacturer of the modem
  4. Me, naturally

And everyone else has the blame.

Maanantaina 17.7 paikalle tuli HPYn (tai Elisahahan se nyt on) monttööri (toivottavasti löydän kuvan hyvin tähänsopivasta laulusta: "Amppeeri, monttööri..."). Joka ei kylläkään ollut haalarissa. Ja perustyökalunakin oli läppäri. Ja - yllätys, yllätys - nyt syytös kohdistui modeiini. Kuulemma Zyxelin modemeista on pelkkää harmia. Että A-link sen olla pitää. Jotenka hommasin sellaisen. Ja yhteys puhelinkeskukseen näytti löytyvän (niin ainakin ledien perusteella saattoi päätellä. Mutta kun siinä ei ollut asetuksia! Ja oikeastaan vain Mujusen Ari osasi laittaa ne kuntoon. Mutta nyt hän oli Kuopijossa, kotikaupungissaan.

At Monday July 17th came installer from Elisa. And he blamed (very naturally) the modem. He suggested change. modem. Okay, okay, I purchased modem by A-Link. And LEDs say, that if happen well. But then I really need IPs to be set. And I cannot do that.

Olin oikeastaan aika vakuuttunut siitä, että tähän paikkaan sopisi erinomaisen hyvin teekkarilaulun "A, monttöör1, ..." sanat. Mutta kun sitä ei ollut missään.

Hyi häpeä, teekkarit!

Laatat ovat tosi inhottava materiaali. Ne ovat jotenkin epätasaisesti aseteltu. Se muodostaa ihan miellyttävän pinnan kävelylle. Pyörätuolille se on helvetillistä!

Sileä asfaltti on taasen ihan parhaasta päästä.

Tilannehan on se, että sähkärissä ei ole jousia, saati sitten iskareita.

This is made of concrete slabs. And that's really quite awful thing for my electric wheelchair. Because wheelchair doesn't have springs or shock absorbers.

On right side the road is made of asphalt. That makes very smooth surface. Real pleasure!

Ihana muutos tällä suojatiellä. Aiemmin tuo oli sellainen, että rymäys irroitti suunnilleen paikat hampaista.

Nyt suojatien pintaa on nostettu niin paljon, ettei minkäänlaista liuskaa tai muuta sellaista ei tarvita.

Mitä ilmeisimmin pyöräilijät olivat valittaneet.

This zebra-crossing was really awful earlier! But now it has been repaired to really nice shape! Obviously someone important complained about it...

Lehtrihyllyjä, hiphei! Perysjuttuna on tietenk8in ottaa lehtiä, joiden nimessä on sana "Linux". Kolme osumaa "Linux Journal", "Linux Magazine" ja "Linux Format". Ne minulle heti.

"Journal" on oikeastaan aika tieteellinen ja teoreettinen pläjäysa. "Format" on tarkoitettu oikeastaan aika vähän asioista tajuaville (ihan niinkuin minä). "Magazine" on oikeastaan jotain siltä väliltä.

Yleensä otan sitten jonkin digitaalista valokuvausta käsittelevän lehden. Mutta eipä nyt.

Magazines! I really love them! This shop (Prisma at Sello-mall) seems to have really quite good amount of them.

First I look any magazine with magical text "Linux" in it's name. And I had three hits: "Linux Journal", "Linux Magazine", and "Linux Format". Excellent! I took all of them!

And those are very different ones. "Journal" is usually very scientific.Sometimes I can understand, what they are talking about. "Format" is really very opposite one. It's aimed to the ignorant big public. Sounds just like me! Then that "Magazine". Really in the middle of those two.

Usually I take some magazine about digital photography, too. But not this time; I was on Linux mood!

Pelin nimi on "mölkky".

Käytännössä se on oikeastaan ihan sama kuin "kyykkä", markkinointisyistä vain pikkuisen erilainen nimi.

Siis sehän on oikeastaan aika karjalaisperäinen juttu. Useat tuntuvat pitävät juuri sellaisesta. Minä taas inhoan syvästi...

This is the game of "mölkky", based on our traditional game "kyykkä" (at least I think so). But that's really nicely made of wood. All wood-things are really very typical Finnish.

Poislähtiessä on luultavasti syytä maksaa. Lehtiä ja sokeritonta suklaatia minulla. Täällä on tosin aika onneton määrä sokerittomia tuotteita. Toisen puolen sittarissa on paremmin...

Then I had to pay for the magazines. And sugarless chocolate. Though that shop didn't have very good selection.

But not "mölkky", I didn't bought it!

Tässä näkyy oikein kivasti Sellon "vanha" ja "uusi" puoli. Jo olemassaoleva on tuossa vasemmalla. Oikealla puolella olevat liikkeet avataan ilmeisesti joskus syksyllä.

This Sello-mall is going to be "presented" in smaller "pieces". Or maybe phase is better word in this case.

The old part is on left. To right is the new part. I think, it's opened next autumn.

Palatessa otin kuvan angervoista. Niitä oli kasapäin ihan lähellä asuntoani.

Digitaalikameroissa on nimenomaan ominaista mahdollisuus ottaa upeita lähikuvia. Ja niin tämäkin: etäisyyttä oli sentti tai pari.

Digital cameras can do really very nice closeups. Like this spiraea (don't know (or care) the exact species).

Sitten 20.7 oli vihdoin se suloinen päivä, jolloin Internet taas toimi. Ari tuli tänne joskus aamuyhdeltätoista ja suunnilleen tunnissa hommat toimimaan. Kyllähän minäkin olisin asiaan pystynyt luettuani aika monta kirjaa. Muttei siinä olisi järjen hiventäkään.

Sitten alkoi roskapostin suodatin toimia. Joikaisen poissuodatetun viestin mukana soitettiin pieru (aikanaan tiedoston mukana oli omahyväinen mainos: "vain haju puuttuu"). Tietokone kuulosti lähinnä isolta mieskuorolta hernekeittoaterian jälkeen.

Ari came here July 20th. He fixed everything in hour. So, that wasn't really very straightforward.

Then my computer started receiving messages. Most (more than 90%) of them were total spam. When my automatic filter finds spam, it farts! I had very special farting sound. And quite old one. There was a text with it: "only smell misses". My computer sounded like huge male voice choir after pea-soup...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.