Invataksi jumppapaikassaKoko päivä 6.7.2007

Whole day, July 6th, 2007

Aamulla olin menossa imvataksilla jumppaan. Mutta taksi myöhästyi 35 minuuttia! En ollut asiasta ollenkaan tyytyväinen. Ja sitten kohtuullinen aika matkalla jumppaan. Sieltä olin sitten suunnilleen neljännestunnin myöhässä.

We had really quite awful weather. Or maybe not necessarily so bad, but way too good. I wasn't in not so good mood, because my cab was really badly late. Finally I was about quarter-hour late from gym.

Anita siistiiEnsimmäisenä minulla oli jumppaa. Kuulemma myöhästyminen ei ollut ollenkaan paha juttu, koska en olisi luultavasti jaksanut koko tuntia rasittavaa lattiajumppaa. Varmaankin se oli aika oikea arvio.

My physical therapeut Anita does some basic cleaning. I phoned her very immediately, when I knew, I was late. She thought, that full hour would be too much time for me. I was really quite tired now!
Ihanaa olla Ollin vuoteessaÖkö todellakin riemuita, kun se sai maata vuoteellani. Oikeastaan Ökö olisi tosin tykännyt huomattavasti enemmän, jos olisin karjunut. Silloin hän olisi ymmärtänytr tekevänsä jotain merkityksellistä. Ja ennenkaikkea jotain erittäin kiellettyä.

Ökö was sleeping in my bad. Now I have air-conditioning. So, I have to keep door there open. Cats can go and sleep there.
Ökö thinks, that's very nice thing. The only bad thing was, that Olli doesn't scream. She likes to be naughty...

Onnettoman vähän kunnollisiaÄänikirjat olivat oikeastaan aika harvinaisia. Siis oikeastaan aika onnettoman vanhoja sokeille tarkoitettuja  äänikirjoja oli valtaisa määrä. Mutta nykyaikaisia CD:eitä oli onnettoman vähän. Siinä muodossa olevat äänikirjat viehättävät minua.

Here are the "sound" books. But the main problem is, that mostly these are recorded on a C-cassette. Quite ancient format!! Mostly they are used for totally blind persons and those whose ability to see, is very badly impaired. But books-on-CD works just as well!
Pitkä kassariviOstin Prismasta ilmastointihärveliini ämpärin. Aiemmin ostin jo yhden ämpärin, mutta nyt tarvitsin ehdottomasti toisen. Se tekee vaihtamisen huomattavasti paljon helpommaksi.
Sen lisäksi ostin sieltä pasteijan sekä illaksi että aamuksi. Olen nyt ottanut sen oikeastaan tavaksi. Ihan herkullinen tapa, eikä se ole mitenkään terveydelle haitallista. Kunhan sitä ei tee liian usein!

I bought a bucket for my air-conditioner unit. That bucket is quite wide. Then my cats can't spill it out.

Then I had a  pastry. Actually one for evening and  another at morning. When I have those quite rarely, then this is just healthy thing.
Pois SellostaTunnelin kautta kotiini. Tuossa sylissäni on ämpäri (tai oikeastaan se on vati). Se on noin laakea, jotteivat katit saisi kaadettua sitä.
Taustalla näkyy tunnelissa oleva katusoittaja. Luulen, että nämä ovat  vaikkapa sinfoniaorkestereiden soittajia: näppärä tapa harjoitella.

This is the bucket.
Then there's some kind of music-player. I think, he's a player in a symphony orchestra. This is easy way to practice.

Olen ostanut tuollaisen ämpärinSitten Gallerian editse. En oikein tykkää tuon kävelytien päällystysmateriaalista: siinä on laattoja ja ajoittain ihan kammottavia nupukiviä. Ja kun pyörätuolissani ei ole minkäänlaisia jousia. Mutta tässäkohdin huonolle alustalle on ihan pakko mennä.

Then this shopping-mall "Galleria". This "ground" isn't very suitable for my electric wheelchair.


Angervoja löytyyAngervot kukkivat oikein upeasti. Siinä paluumatkallani (ja menomatkalla tietenkin myös) niitä oli melkoinen määrä. Ilmeisesti tuo on aika helppo kasvi, joka leviää kuin rikkaruoho (siis oikeastaan se on pensas).

I think, this is some sort of spiraea. That's quite easy plant, doesn't require much. Quite important thing here, very near arctic.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.