Ylioppilas Petteri Turtiainen Tuore ylioppilas Petteri Turtiainen

Secondary School Graduate Petteri Turtiainen

Opiskelimme aikoinaan TKKssa. Meillä oli aika tiukka viiden ryhmä. Pasi oli ryhmän vanhin ja teki asian tyypillisesti ensimmäisenä. Ensimmäisenä naimisiin. Ensimmäinen nassikka, joka on nyt ensimmäinen ylioppilas. Joka vielä kaiken huipuksi haluaa Otaniemeen! Ja (todistuksen perusteella) luultavasti pääseekin.

Our group had studied at HUT (Helsinki University of Technology). Now, son of oldest of us, has made matriculation exam. And he might come to HUT, too!

SaapuminenTulimme asuntoon suunnilleen kymmentä vailla neljän. No, aika sopiva aika.

My parents moved me. We arrived about ten minutes berfore ihe "correct" time. But that's close enough!

IhmeruusuRuusujahan yleensä annetaan. Sellaisia oikein pitkävartisia. Tuo kirjava ruusu on tosi ihmeellinen juttu! Mutta en minä oikeastaan taida tykätä siitä.

Usually we give money and one very long stem rose. Usually the rose is very red. This bizarre thing is done by giving it coloured water to a white rose.

pikkupetteriOnnittelukostissamme oli tämä kuva. Aika kiva. Mutta kumpi pojista siinä oikeastaan on? Petteri vai Risto? Kun vanhemmatkaan eivät olleet ihan varmoja!!

This picture was in his card. But they have two boys: Petteri and Risto. Which one is this?? When even parent can't say.

KilistelyäMujusen Ari (siis tuo oikealla puolella oleva pukujuippi) on jopa kummisetä. Rinteen Ollilla ei pukua ollut.

Ari Mujunen (that guy in suit) is the godfather (and no, that isn't same thing as in those movies). Olli Einne is just friend of Pasi.

Pari Esan tyttöäSitten Esa-veljen nuorinta jälkikasvua. Aune-äiti valitti aikoinaan, kun tyttöjä ei ollut tullut aikanaan ollenkaan. Mutta nyt asia on kiitettävästi hoidettu.

These are youngest daughters of Pasi'a brother Esa. So, they are cousins.

Helena houkutteleeHelenan vuoro hätistellä Arja-äitiä pois keittiöstä. Vaikkakin vaikuttaa siltä, ettei mArja halua pois "turvallisesta" keittiöstä.

Helena tried to lure Arja-mother from kitchen. But no success! Does Arja feel, that it's safe place for her?

Tuollaista akvarelliaIsä-Pasi teki uutena (tai ei se varmaankaan niin uusi juttu ollut, en vain tiennyt asiasta aiemmin) harrasteenaan akvarelleja! Ja ihan hyvin nuo syntyvätkin.

Tällainen pikkutarkka nyhetäminen onkin oikieastaan tyypillisintä Pasia. Tuolla lähelläni olisi upeita kohteita maalattaviksi: vallitukset. Koko Helsingin ympäri kulki linnoitusketju. Nyt ne ovat metsittyneet ja aika surkeassa kunnossa.

Father Pasi has started to do watercorours. And he seems to be quite skilled in it.

Esa on allerginnen

Esa on alleginenEsalla oli tällaisia koiria. Mutta eikös se ole tosi typerä ajatuskin; Esa on rajun allerginen ihan kaikelle. Tietenkin nämä ovat alaskalaisia vetokoiria, jotka eivät edes halua sisään.

Dogs When Esa is highly allergic to anything!

Suden sukuaIlmeisesti noissa on aika paljon sutta mukana. Niinhän kaikilla koirilla. Mutta noilla vielä huomattavasti enemmän.

Dog is offsping of wolf. And in this case the differentation is hardly visible.

Arja se jaksoi touhottaa keittiössä. Olisi tietenkin ollut ihan kivaa, jos äiti olisi ollut enemmän näytillä. Mutta toisaalta voi olla helpotus olla välilla poissa...

Arja is still here...

Joku söi kalkkunaakinPetteri söi kalkkunaa. Minä itse sain Burgundinpataa, joka oli törkeän hyvää! Sehän oa aivan valtaisan pitkään keitettävää.

Niin, Petterin vieressä istuu nänen tyttöystävänsä. Täytyy todellakin onnitella Petteriä!

Heeavens, Petteri had turkey! I had beef burgundy and that was really excellent!

By the way, that chink beside Petteri is his. Way to go!!!!

Touhuoa riittääVanhemmilla oli ihan kamalasti puuhaa! He olivat laatineet ihan tarkan ruokalistan. Tai eihän se siinä mielessä toiminut. Lähinnä se oli muistilista, joka kertoi missä vaiheessa mitäkin piti raijata pöytään. Ja ettei karmeita unohduksia tapahdu. On kyllä aika selvää, mitä seuraavan kuukauden ajan syödään...

Minä itse aloin olla jo aika pahasti väsähtänyt. Mikä ei varmaankaan muillekaan ole mitenkään erikoisen kivaa.

Parents had really lots to do. Actually they had planned everything beforehand. That way, they knew, what sallad to bring in each stage.

But I was getting really dead-tired! I should really leave, before that happens!

Ennen poislähtöä piti tietenkin ottaa kuva ylpeistä vanhemmista tuotoksensa kanssa (perinteinen pönötyskuva). Tässä sattumaisessa pituusjärjestyksessä todellakin näkyy, kuinka onnettoman pieni Arja todellakin on.

Before I left, I had to take this very traditional photo!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.