Pauli albassaPaulin konfirmaatio

Confirmation of Pauli

Konfirmaatio on oikeastaan aika yleinen juttu täällä, vaikkei sillä ole oikeastaan juurikaan merkitystä. Aika usein sikitä käytetään nimitystä rippikoulu, mikä on kerrassaan typerää. Koska mitään sellaista ei tapahdu. Ja onkohan rippi edes uskontokuntamme sakramentti? Ei se ainakaan tärkeä ole.
Tämän ideana on "vahvistaa" kaste. Koska ihminen ei ole ollut erityisen tietoinen kasteesta. Ajankohdaksi sattuu (kuin vahingossa) aika, jolloin ihminen voi alkaa saada palkkaa. Ja maksaa iloisena kirkollisveroa...

This is some sort of confirmation of baptism. Nearly all kids have it. But not of religious reasons. Mainly because it is fun...

Ilmeisesti alkuPapit noituvartAlttarillaLampszitaan pois

Jostain matkanvafrrel,taSiellä szxuitgtenTulin myöhemmin varsinaiseen juhlaan. Kirkkoon en alkanut mennä. Taksikuskini oli varsinainen törppö! Ensialkuun hän lähti ihan väärään suuntaan. Sitten lopulta tuotti pahoja ongelmia maksaminen kaupunkikortilla. Pitkällisen känykkäkeskustelun  jälkeen ratkaisuksi osoittautui "vihreä nappula". No, pääsin sentään aika pitkän istunnon  jälkeen.
Sittenpä Mika vetäisi minut sisään. Siinä on tekniikka aika oleellista. Mutta kyllä siinä voimaakin tarvitaan...

I came there only to party place. I'm godfather of Pauli, so I should be in church, too.
I came there by this cab. The cab-driver wasn't very good! First he got lost in the very beginning. The he had problems with my cab-card.
Then there was problem of getting me insides. Mika has some kind very good technique in it.

Kiva katosMitäliaPuutarhaan oli pantu tällainen "teltta". Mutta se ei ihmeemmin auttanut kylmyyteen. Kylmää oli, erittäinkin kylmää. Ja sitten välillä satoi mielen virkistykseksi. Mutta toisaalta miesten pikkutakit olisivat olleet kerrassaan tuskaisia helteellä.

There was this kind of open "tent". But there was really cold weather. And some rain, too. That makes that not very usable. Though this kind of coldness is just very good for males and their suits.

Heikkin kanssaSerkkuni Heikki. Nuo vekottimet vievät kerrassaan järjettömästi tilaa.

My cousin Heikki. These wheelchairs take quite much space.

KummiEn näeHyötyn iemet, kaiIhan zalusxsaTuulin kanssa

Ihana kakkuPAljhoa ei trvitseAluksi oli lihapullia ja kaikenlaisia salaatteja.
Äitini oli tehnyt tällaisen sokerittoman kakun. Perusaineena siinä oli turkkilaista "partajugurttia", joka oli hyydytetty. Lisäksi siinä oli hiukkanen lime-hedelmää, joka antoi uskomattoman herkullisen maun.

In the beginning we had meat balls and several types of salads.
Then my mother had made sugarless strawberry cake. That has been made of yogurt. Very delicious.

Todellista perinnettäJuomana oli muunmuassa Linnaisten juomaa. Sehän on mustaherukan lehdillä maustettu. Anna oli huomaavaisesti maustanut sen hedelmäsokerilla.
Tuo neste voisi tietenkin olla jotain aika tujua kamaa. Mutta eipä ollut. Mikä on  ihan järkevää, minä en ainakaan silloin ollut  erityisemmin vastaanottavainen.

This drink has been seasoned with leaves of blackcurrant. Very good taste.

Tosi  järkevääIiris hoiteli murkinoiden jakelua. Ihan hyvä ja järkevä niin, koska silloin Anna vapautuu sähläämään vieraiden kanssa. Homma toimii varmaankin  ihan kivasti vastavuoroisuusperiaatteella.

Iiris very close friend of my sister. She does all food-things in this party. That frees Anna. Very excellent thing.

Heikin nassikatHeikin nassikat.

Kids of Heikki.

Mittasin verensokerini, kun pääsin kotiin. Se olisi ihan mahdollinen syy sille, että olin perhanan väsynyt. Mutta yllättävästi verensokerini oli oikeastaan ihan hyvällä tasolla. Ilmeisesti väsymys johtui ihan yksinkertaisesti siitä, että sosiaaliset taitoni (joita minulla ei ole pätkääkään) olivat ylikuormittuneet.

I was really tired after that. Because of that, I measured my blood sugar. That would be quite clear reason. But everything was quite good! Obviously the main reason was my lack of social skills.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>s

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.