Autolla sinne ja takaisinSyksy Uusmäessä

Autumn in Uusmäki

Pyörätuoli vain takapaksiin. Kyllä se kulkeminen onnistuu ainakin kohtuullisella vaivalla. Tai enhän minä oikeastaan tiedä todellista tilannetta.
Minulla itselläni menee oma aikansa istuimeen änkeytymisessä.

My wheelchair should be placed in the back booth. I think, it's fairly easy thing. Or maybe that isn't so easy, but my father has quite much experience.


Tuosta Ruffe tykkääKun ihmiset ovat saaneet syötyä, he kyllä rapsuttavat. Ja kyllähän minä rapsutan. Niskasta, niinkuin kissojakin. Ilmeisesti se on kohtuullisen miellyttävää kuitenkin. Ilmeisesti niskasta rapsuttaminen on miellyttävää useammastakin lajista.
Pääni on aika kammottavassa asennossa. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että kaulan alueen lihakseni ovat lähestulkoon täysin surkastuneet.

Ruffe figures out, that humans surely scratch him after eating. And quite correct thinking. He seems to love neck. Just like my cats!
My neck looks quite horrible. There have been several surgical operations done to it. My muscles at that area are nearly non-existing.

Tosi hienoNykyään saa tosi hienoja valokuvakirjoja. Jonkinlainen tuollainen olisai erinomainen joululahja. Täytyisi vain keksiä jokin hyvä aihe asialle.
Minä itse en ainakaan ole mitenkään kuvauksellinen. Olen ottanut silmälasini pois, jolloin silmäpussini näkyvät oikein korostetusti.

Even more horrible! I've taken glasses from my head.
That's because I want to read photo-book. Really quite magnificent things. they look out really quite great. Such would be excellent Christmas present. But I can't figure out any subject.


Riittävästi murkinaa...Kun hurtta saa riittävästi motivaatiota (=makkaraa), tekee se ihan mitä vain. Tässä se seisoi takajaloillaan ja tanssi ympyrää.
Ruffe on nyt koirakoulussa. Leikkaamaton uroshurtta aihettaa ilmeisesti melkoista häiriötä. Siinä ei oppiminen juurikaan auta, kun hormonit jylläävät.

Ruffe does really anything, with enough motivation (=sausages). Here he stands on back feet and "dances".
Ruffe attending a dog-school. Because he is a real male (not neutered, that is), that place is not very good. Girl-dogs and other males cause quite much stress.Ruffe tykkää TuulistaTuuli ja Ruffe ovat tosiaankin ylimpiä ystäviä keskenään. Molemmat tykkäävät toisistaan ja tuntuvat myös tietävän tämän asian.
Kaikenlainen leikitys on ilmeisesti molemmille kerrassaan mukavaa.

Both Ruffe and Tuuli loves each other. Very, very much. And they obviously know that thing. So, they really play very intensively.


Syksy tuleeJuu, syksy on vihdoinkin tullut. Ruskahan on sitä, että arvokas lehtivihreä imetään juuristoon. Silloin lehtien muut väriaineet näkyvät. Näissä lehdissä alkaa kohta olla jo se.

Autumn is coming. Quite clear thing. Plants move their "valuable" stuff to roots. Mostly the green clorophylline. Then other colors become very visible. Those aren't so important.
The green on these leaves is becoming "dull". That is taken away now!

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.