Sähkäri talvella

Electric wheelchair in Winter

Toimniko se talvella? Lumi oli kylläkin sulanut, mutta sentään yhdessä paikassa oli jäätä. Yllättävää kyllä, se ei tuottanut ollenkaan ongelmia! Oikeastaan ongelmia aiheutti enemmän hiekoitushiekka, joka oli jäänyt tielle lumen sulettua. Kuin kuulalaakereita!

Ikkunani on muuten toinen ylhäältä tai alhaalta. Siis keskimmäinen!

Siunänsä tällainen lähtö ei ole spontaani tapahtuma: minulta meni aikaa tunnin verran ennenkuin sain hoideltua asiat kuntoon. Halvaukseni aiheuttaa tietenkin sen, että olen aika paljon hitaampi.

How my electric wheelchair survives winter? I was really quite surprised to see, that it had no problems at all. I thought, that my tires would cause problems. Because they are like F1 "normal" tires. No "rain"-pattern. But with more snow, problems surely appear...

By the way, there's my "north" window. The middle of them.

This thing isn't any spontaneous thing. It took an hour to make me ready.

Apteekki oli ihan ensimmäinen paikka. Oleellista oli hommata D-vitamiinia. Nimittäin tällaisella halvautuneella on huomattavan suuri mahdollisuus osteoporoosiin! Onneksi minulla ei ole havaittu sellaisia ongelmia!

First to pharmacy. From there I got vitamin D. We have just no sun now. And paralyzed people have big danger of getting osheoporesis (my spelling checker doesn't the word, but it's situation when bones are very brittle).

Jouluna träällä nassutetaan kinkkua. Ja on oikeastaan niin, että tähän aikaan vuodesta ei juuri muuta lihatuotetta.

Minä hommasin itselleni taas kiellettujä herkkuja: patonkia, brie-juustoa ja sinihomejuustoa. Molemmat juustot ovat syntisen rasvaisia, varsinkin brie on kerrassaan herkullista!

Finns eat ham during Christmas here.

I had a baton two nice cheeses. Those are certainly big sin, they are so delicious.

Keski-Euroopassa tyypillinen jouluruoka on kala.Muistaakseni karppi.

Nämä ovat nieriöitä Lapista - todella kauniita kaloja.

Typical Christmas-food in Central Europe is fish: a carp. This is definitely not that. This is arctic charrs (closely related to salmon). This very beautiful fish comes from Lappland (very north of Finland).

Sittenpä kassalle. Kassaparilla oli oma tavaran pakkaaja. Mikä on oikeastaan erittäin hyvä juttu!

Ostamani juustot tai patonki eivät aiheuttaneet ongelmia. Eivätkä iltapäivälehdet. Tai sokeriton suklaa. Mutta kuusi litraa valokokuista, se aiheutti kerrassaan pahoja ongelmia...

I left that place at 4PM. Here was total night then!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.