WeeGeeEmma

Säägurut lupailivat edellisenä iltana kerrassaan kammottavaa säätä. Että lunta tulisi ja paljon tulisikin. Täällä Pohjoismaissa se ei tosin juurikaan häiritse. Kaikkialla muualla pienikin lumitupsaus aiheuttaa valtaisan  kaaoksen. Mutta ei täällä.
Espoon kaupungin modernin taiteen museo Emma sijaitsee WeeGee-talossa (siinä Weilin&Göös on saanut aivan upeasti ilmaista mainosta). Mutta en ollut erikoisen ihastunut näyttelyiden valaistukseen. Minulle hämärä valaistus on erittäin hankalaa.

All weather-gurus promised awful amounts of snow. And yes, just that happened. Now they are promising very low temperatures. That would be very nice, because otherwise this month is awful.

Museums in Espoo are gathered to this place in WeeGee house. That was a print of Weilin & Göös company. Then they moved to new place. This way they have good ad!

That place contain 3-4 different museums:

Quite a collection!

Kiva<aIhan ensimmäisenä aamilla kotisairaanhoitaja tuli käymään. Lumi pani esimerkillisesti ranttaliksi. Ihan ensimmäisenä hän  pomppaa niskaan (kynnet ovat kyllä erittäin pienet, mutta inhottavan terävät). Slellä voi hyvin nuolla tukkaa, poskea tai korvaa (korvan nuolllalutkuttaminen saa jopa minut hereille).
Nyt Lumi oli saanut lääketietellisiä kamoja sisältävän repun.

Very beginning of the day a visiting nurse came. Lumi loved it. In the very beginning. He jumped to neck. There it was just lovely to lick. Hair, neck and inner ear. He does that every morning to me. I can assure, that it wakes really effectively.
Now he had dropped medicals containing rug-sack.

Tuolla mentiinNiinkuin näkyy invatakseille tämä sää ei tuota mitään ongelmia. Eikä oikeastaan muillekaan asiallisesti varustetulle autolle. Kunnolliset talvirenkaat vain.

As You can easily see these cabs have just no problems. As other cars have no problems, either.
Everything must be in proper form. Most important thing is tires. If they are just designed for Winter, there are no problems.
Naturally there are idiots, who think, they are extremely good drivers. But there are simple Darwinism: such idiots don't drive for long time.

uosta tykkäsinTärkein juttu oli varmaankin "Viivi ja Wagner" -näyttely. Tietenkin siellä oli muutakin (näytti olevan jonkinlainen rock-tapatuma, jossa kastroidut esiintyjät tuottivat "taidetta"), mutta tuskin ne niin paljoa innostavat.

The very main thing was "Viivi & Wagner" -expo.

Tyylikästä, juu40-lukuaSiellä oli muitakin näyttelyitä. Esimermiksi kaikenlaisesta silkkiin liittyvästä. Siellä oli myös silkkiperhosen toukkia. Aika flegmaattisia.
Ja sitten jonkinlainen nassikoiden lelumuseo. Tässä on jonkinlainen sotienaikainen lastenhuone. Pöydällä oli suomenlippu. Pelejä oli "Korsupeli" ja "Syöksypommituspeli".

Then there were some kind of expo about silk. I didn't visit it, but one could see these magnificent dresses. then there were some "silkworms". Those looked quite small.
Then there were toys from the time of WWII. Actually quite nice...

KrääsääSitten siellä oli "Helinä Rautavaaran museo". Minä en ole tietenkään ihastunut tuollaiseen hamstraajaan. Minä en tosiaankaan tiedä, onko noilla esineillä mitään arvoa.
Mutta oleellista oli se, että kama oli hommattu liftausmatkoilla. Joissa hänellä oli päällään cocktailasu. Aikamoinen viheltäjä!

There was a "personal museum" for Helinä Rautavaara. There were awful amounts of different stuff. Actually those things are collected at her hitchhiking-trips in cocktail-dress.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.