Kaupunkireissu 4.7.2001

In city, July 4th, 2001

Lähdin silloin kaupunkiin, kun viikko-ohjelmani oli kerrasdsaan surkean tyhjä. Ja juuri sinä päivänä oli ihan älyttömän kuuma ilma. Minähän siis inhoan erittäin voimakkaasti kuumaa ilmaa. Kehoni lämmönsäätö ei ole mitenkään hirvittävän tehokasta: minä hikoilen ihan valtaisan paljon.

Jonain kesänä (siis tosiaankin ihan kammottavan kauan sitten) olin kesätöissä tekemässä sähköasennuksia tuolle voimalaitokselle. Jonkinlainen uudistus tai jotain. Joka kylläkin toteutettiin niin, että suunnilleen kaikki vanha hävitettiin.

My schedule looked really extremely empty, So I decided to visit the city. Very wrong decision: because that was really extremely hot day, and I really hate that kind of weather.

I worked in that power-plant, when a repair was done.

Oli ihan hirvittävän kuuma. Päätökseni panna päälleni pitkät housut oli kerrassaan typerä: minulla olisi ollut täydellisen mukavat bermuda-shortsit.

Kaupunki on nyt ihan kokonaan heinähattujen valloittama! Varsinkin kun joku jyväjemmari jyristelee Volvollaan traktorivauhtia keskellä Mannerheimintietä. Ja junteilla ei todellakaan ole mitään etuajo-oikeutta. Ei, heillä on päälleajovelvollisuus.

Näin kesäaikaan kaikenlaisten hedelmien (tässä kuvassa on kirsikoita) ja vihannesten (ja tässä on herneitä). Myyjiä on ihan kasapäin. Ja ennenkaikkea tietenkin mansikoidenmyyjiä. Ja koko toinen puoli myyntipöytää olikin omistettu niille.

We have this as some kind of "summer-mark". Especially they sell strawberries. Foreigners find it really odd, that we prefer that berry so much. But our really long day makes those really specially delicious.

Oikein todellinen kesänmerkki on terassi. Sinänsä koko juttu on aika älytön: eihän tuollaisesta voi saada ollenkaan rahaa. Muttakun hullut suomalaiset elävät oikeastaan täysin kalenterin perusteella: nyt on kalenterin mukaan kesä, siispä istun terassilla vetämässä kaljaa.

This kind of thing is really typical for our summer. The idea is having sun and drink beer. But actually these sunny days aren't extremely typical here. But when a Finn sees, that it's summer now, then there is sun...

Koko reissun pääidea oli hommata digitaaliseen kameraani akkusatsi. Siis nimenomaan NiMH-akkuja, joissa muisti-ilmiö otn huomattavasti pienempi kuin tavanomaisissa. Akut hommattiin taustallaolevasta Helioksesta: kyllä jostain elektroniikkaliikkeessä olisi varmaankin säästänyt muutaman markan, mutta kovin marginaalista se hyöty olisi kumminkin ollut.

Then the main idea idea of the whole trip: getting a set of loadable batteries for my digital camera (and the word accu is really wrong in this case). I'll need that set in my trip to the rehabilitation center at beginning of next month.

Sitten takaisin kotiinpäin. Tuossa onkin sitten Nokian pääkonttori. Rakennettu parisen vuotta sitten, jolloin kännykkäbisness toi rahaa ihan järjettömiä määriä sisään. Nyt sitä ei taida sentään tulla niin paljoa; paljon vain.

Then back to my home. By the way, this is headquarters of Nokia Inc. That's really a Finnish company. Former they made pulp & paper. Then some rubber products. Then they started making cellular phones...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.